Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Semínka z hrušky nebo jabka se dají zasadit, ale jsou tam dvě překážky… ta hlavnější je, že musí být úplně tmavohnědé, teda dozrálé do „dospělosti“. No a ta druhá je v tom, že takto vypěstovaná jabloň nebo hrušeň je choulostivá a nerodí podle představ. Každý ovocný strom je totiž spojení dvou různých rostlin - kořenová podložka a ušlechtilé dřevo. Jejich spojení se provádí roubováním… Ale to jste se určitě ve škole v přírodopise učili.
není pravda že tyto stromky jsou choulostivější, naopak…tedy samozřejmě také záleží z jaké odrůdy semínka pochází. Tyto stromy plodí až za mnoho let, potom neplodí každý rok, ale někdy si prostě dají pauzu, jenže tímto ty stromy vydží třeba 80let. Tak můžeme pro budoucí generace něco zanechat, tyto stromy se nemusí stříhat, jsem určitě pro pěstovat stromy ze semen. Nějaké zákrsky, čtvrtkmeny mi nic neříkají, za deset dvacet let je po plodnosti…
Mango, avokádo..... Moje setřenka, co zasadí, to jí vyroste… Nechápu, já se pokoušela o totéž a nevzešlo z toho nic.
Nocméně díky za diskuzi, chystám se s dětma něco zasadit, je to napínavý, jestli něco vyroste…
Jenom jsme totální amatér a s kytkama to neumím
Ja jen ze bych to zkusila co z toho vyleze.ted mam v kvetinaci pomeranc a mandarinku tak uvidime.Tan datlovnik takhle tychle roste?
Barbora13 píše:
Ja jen ze bych to zkusila co z toho vyleze.ted mam v kvetinaci pomeranc a mandarinku tak uvidime.Tan datlovnik takhle tychle roste?
Citrus mi nikdy nevyrostl, sestřence ano!