Pažitka - pěstování v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
367
20.3.12 08:47
Ropuška_M píše:
Tak my už přímo klasický trs v květináči nekupujeme dávno, radši si ji přímo do květináče zasadíme ze semínek… Letos už ji máme a jak krásně se už klube… prostě nádhera… a máme ji klasicky doma na parapetu na okně…

taky se přikloním viz výše, nedávno jsem na toto téma mluvila s jednou echt zahradnicí a ta mě řekla, že veškeré bylinky, které se koupí v supermarketu doma moc nepůjdou, lépe nasadit přímo ze semínka, či koupit přímo v zahradnictví. Taky jsem se několikrát zklamala a to mám balkon, nebo můžu dát na parapet za okno. Takže letos jdu nakoupit semínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
20.3.12 08:51

Mě pažitka zdechla,buď jsem ji přelila,nebo nevím,prostě to začalo sesychat.Majoránka a petržel se drží a to jsem je ještě nepřesadila :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
20.3.12 09:09

Pažitka mi nejde ani na zahradě ani doma.Vždy mi uvadá, přestože zalévám.
Alespoň mi jde česnek Knofi, taková tráva s vůní česneku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
20.3.12 09:10

A semínka pažitky se mají prý sít brzy na jaře, mají ráda chlad.Pak je prý pažitka silná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
20.3.12 09:20

Koupená v květináči se pěstuje skoro sama, stačí ji jen občas zalít. Té mojí dala zima dost zabrat a přesto už zase raší. Ze semínek se pěstuje hůř, doporučuje se koupit tu v květináči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
20.3.12 10:18

Tak já ji ám na balkóně, roste opravdu jak vzeklá. Zalívám dle počasí - ta 3× týdně. Ale pozor - problém může být i v zemině. Bylinky všobecně - čím míň péče, tím líp. Zeminu vydloubat ideálně nějakou už jetou, na zahradě, na poli (my máme jílovitou a pohoda …) možná i v tom může být problém. A myslím ideálně tak polostín…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
21.3.12 14:50
Raduš.ka44 píše:
Koupená v květináči se pěstuje skoro sama, stačí ji jen občas zalít. Té mojí dala zima dost zabrat a přesto už zase raší. Ze semínek se pěstuje hůř, doporučuje se koupit tu v květináči.

Jak komu, my problém nemáme, krásně nám vždy vyroste a to už tak děláme cca 6 let…

Andreama - my je dávali do hlíny teprve před 14 dny a už se krásně klube… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarieRendek
4.5.12 11:53

Zdravím :-), vše o pažitce se v této diskusi objevilo, ale i přesto se zeptám. Jestli má někdo doma v truhlíku např. tři chudé trsy, je ještě nějaký způsob, aby se rozrostla? (kromě zastřihávání)

• Citovat
  • Upravit
desval
7.5.12 09:46

ahoj, a můžu se zeptat, jakou použijete při přesázení hlínu?

• Citovat
  • Upravit
1000
12.3.13 16:17

pažitka

Já sem si koupila semínka pažitky a zkoušim jí vypěstovat v bytě na žižkově za oknem..zatim je to 9 dní od zasytí a pažitka už je asi 5 cm vysoká..takže to snad poroste dál no..uvidíme, já zalívám jednou za dva dny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
12.3.13 16:39

Taky musím přikoupit pazitku. Chleba s máslem a posypané pazitkou =výborná snídaně, svačina:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.3.13 19:29

@janina95 ahoj, máš asi okna na jih viď, to u nás (v ČB) mi žádný bylinky nejdou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
5.4.13 13:05

Holky, zkoušela jsem doma pažitku, vždycky mi zdechla. I cibulka na nať. Venku v truhlíku se tomu dařilo, i libečku, ale vždycky mě to napadla breberda. Všechno - pažitku, cibulku, libeček. Bohužel. Nevím co s tím. A to jsem si to malovala, jak budu mít na zimu do mražáku a libeček do polévky. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
15.2.16 12:28

Jde to ještě nějak zachránit, aby se krásně zazelenala a napřímila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
15.2.16 12:40

@Salorka takhle jsem ji loni vyhazovala. V cem je zasazena. Ja pouzivam substrat primo na bylinky a davam je ven za okno a v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí