Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, radu nemam, ale chci se pripojit. Koupili jsme dum s velikym pozemkem a sice daleko od domu, ale jeste na pozemku, jsou zmije.
My teda uz neco zjistovali, mely by se odstehovat, protoze jim budeme vadit, az se nastehujem. Jinak jsme zatim zadnou radu nenasli.
U mojí mamky na chatě zmije vypudili ježci, které si tam z toho důvodu navezla. Taky pomohlo zlikvidovat místo kde přezimovaly a měly mladé. Další radí slepice nebo psa, ale na toho pozor, toho by také mohla uštknout.
Jsem čekala diskusi o tchýních. ![]()
Jak si poradit s hadem, to nevím. ![]()
Stačí se chovat hlučně. Zmije je dost plachý tvor, než by se potkala s člověkem tak raději uteče. Pokud máte psa, ten je taky dobrý plašič. Časem to vzdají a přestanou obývat vámi obydlené místo.
http://www.ireceptar.cz/…at-nemusime/
já všem moc děkuji za rady
s manželem jsme si říkali, že jak je možný, že ještě nikdo nevymyslel, nějaký přístroj co vytváří vibrace nebo tak něco, aby člověk měl jistotu, že co bude na chatě, tak se mu zmije vyhnou. ![]()
scheele - ti ježci to je dobrej nápad, ale zase si tak říkám, jak ty ježky udržím na zahradě, aby mi neutekli?
šipko, máme chatu taky u „zmijího“ ráje, já zatím žádnou neviděla, moc tam nejsem, ale soused tam říkal, že jich viděl asi 8denně, je to hrůza, ale na netu jsem si to zjišťovala a normálnímu zdravému člověku by se v případě uštknutí nemělo nic stát, nikoho z chatové osady ta zmije ještě neuštkla, vadí jim hluk, tak se hned u chat nezdržujou, horší je to se psama, kteří půjdou do roští, když ji tam asi ucítí
Někde jsem četla že na zmije zabírá česnek. Nevím co je na tom pravdy, ale prý jim vadí ten pach. Naši prarodiče údajně kolem domu rozhazovali česnek a byl od hadů klid. Jestli to někdo budete zkoušet tak pak dejte vědět jestli to zabralo, celkem by mě zajímalo jestli to fakt funguje.
Ima ja vim, ze dospelakovi by se nic stat nemelo, ale me to zajima hlavne kvuli detem.
Zmije maji v horni casti nasi zahrady hnizdo (pardon za terminologii, fakt nevim, jak je to spravne) a bydli jich tam vic.
A nevite nekdo jak je to v praxi s tim jejich presidlenim, az budeme v dome bydlet a delat hluk? Me jde totiz o to, ze pozemek mame velky (pres 3000m) a zmije jsou az v jeho horni casti, daleko od domu. Bojim se, ze je tim hlukem nevyzenem. Klukovi jsou skoro 4, je to pruzkumnik, hada nenecha na pokoji, i kdyz mu to 1000× vysvetlim. Pritom je to 13ti kilovy hubenour. Tak se myslim celkem oduvodnene bojim.
A nechaval jste treba nekdo zmije odchytit? Vratily se?
Jezci i cesnek zni zajimave. A to si mam na zahradu donest jezka, kdyz ho nekde potkam
? To ani nevim, jestli se muze…
teredes no mám taky 4letýho co nenechá nic na pokoji, je to hrůza, ale zase ho nenechávám jakoby samotnýho a tam, kde vím, že ty zmije jsou ho vůbec nepouštím, já bych ten pozemek jakoby vyčistila, aby neměly kde být, kor jestli tam budete trvale bydlet, my to máme chatu a jsou pod keřem u chaty a za chatou v lese v kamení, ale třeba na cestě jsem neviděla, a právě když je tam ten soused, tak ten je tam většinou sám, všude hrobové ticho, protože je to fakt uprostřed lesa u řeky a nikde ani živáčka, k civilizaci je to 4km lesem, takže ty zmije si troufnou, jak on je taky v klidu např na rybách
no my máme nabídku právě na koupi chaty, která je krásná, na svahu, a vedle chaty je právě vysoká tráva, a tím, že je tam svah, a kamení, a prakticky krásně na to svítí sluníčko, tak se zmijím prý tam velmi daří. My máme ještě k tomu 15ti měsíční dojčátka, zvídaví, jako všechny děti. Chata se nám líbí moc!! Jen nás odrazují ty zmije
a já jsem na internetu, co proti nim pořádně nic nenašla, všude se píše jen co proti kousnutí a tak, ale ne nic jak ty zmije odehnat.
Imo kdyz mi ten pozemek mame velky a takovy prirodni, ja tam vsude „anglicky travnik“ neplanuju. Pozemek konci lesem, jsou tam vzrostle borovice, kapradi, boruvci, normalne nam tam rostou hriby. Tak to by byla skoda, to tam srovnat… Taky si nedovedu predstavit, ze me dite poslechce a bude se drzet u baraku. No proste zatim uplne nevim co s tim a hledam inspiraci.
Sipko ja planuju, az se nastehujem, ze kontaktuju nejake ochrance prirody nebo stanici pro zranena zvirata nebo tak neco. Podle me by stacil i hajny, protoze doufam, ze me nasmeruje na nejake odborniky, kteri opravdu poradi. Ja jsem odhodlana je kdyztak nechat i odchytit. Ale zase nemame je tam rozlezle vsude, jsou jen na tom jednom miste.
@šipka1212 píše:já všem moc děkuji za rady
s manželem jsme si říkali, že jak je možný, že ještě nikdo nevymyslel, nějaký přístroj co vytváří vibrace nebo tak něco, aby člověk měl jistotu, že co bude na chatě, tak se mu zmije vyhnou.
@radúna píše:
http://www.plasicky.cz/…ic-hadu.html
teda!! Ty jsi jednička!! Díííky ![]()
Ahoj všichni, máme nabídku na koupi chaty, ale je tu jeden problém přes léto se zde nachází mnoho zmijí, a tak nevíme, jak se k nabídce postavit. Chata je to krásná, ale zmije nás dosti odrazují, kdyby jste někdo věděl jak se jich zbavit, pomohlo by nám to
díky moc