Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky všem,
mohu vás poprosit o vaše zkušenosti s Jané Slalom v terénu??(město,vesnice, lesní, polní cesta apod)
Děkuji.
![]()
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom Prokočičáky - bez problému
vesnice - bez problému
a poli jsem ještě nejezdila:-D
Ahoj, já mám s jané slalom v terénu jen y nejlepší zkušenosti. Bereme ho do lesa i na polní cesty a je to v pohodě. To aretujeme přední kolečko, ale i tak je to vpohodě. Někdy je to horší se stabilitou, když se třeba sjíždí s většího kamene a musí se kočárek nadzvedávat. Ale nikdy nebylo nic, co bychom „neujeli“ ![]()
Z mé strany také spokojenost maximální
Projíždíme Kunratický les (Praha) horem dolem, přes kořeny, kameny, klopená cesta, prudké kopce… a bez problémů
ve městě také ok, akorát je tedy trochu náročnější na prostor do MHD, ale to je každá 3kolka
stabilita mi přijde taky dobrá, akorát jak psala Týja, je problém když sjíždíš z většího kamene/obrubníku, ale to pak beru buď dolu po zadních nebo když je čas a prostor, tak se otáčím a vycouvám to
předtím jsem měla normálně 4kolku a přišla mi na to tedy horší, jediný v čem byla lepší bylo ježdění nahoru po eskalátorech… s Janéčkem jezdím holt pozpátku abych stála na 2 kolech, na tom 1 se to nedá… nebo alespoň já to neumím…
Ahoj,
moc ráda jsem si přečetla vaše názory. Chtěla bych si totiž koupit Jané Slalom (ne Revers) a včera mi kamarádka říkala, že její kamarádka říkala, že si na ten kočárek všichni stěžují kvůli stabilitě. Já plánu ježdění i v lese, jsme z Kunratic, takže ve zmiňovaném Kunratickém lese, sem tam polní cesta a na chalupě taky nejsou asfaltky. Říkala jsem si jestli radši klasickou čtyřkolku, ale mně se prostě ty kočárky nelíbí ![]()
andreiika píše:
Ahoj,moc ráda jsem si přečetla vaše názory. Chtěla bych si totiž koupit Jané Slalom (ne Revers) a včera mi kamarádka říkala, že její kamarádka říkala, že si na ten kočárek všichni stěžují kvůli stabilitě. Já plánu ježdění i v lese, jsme z Kunratic, takže ve zmiňovaném Kunratickém lese, sem tam polní cesta a na chalupě taky nejsou asfaltky. Říkala jsem si jestli radši klasickou čtyřkolku, ale mně se prostě ty kočárky nelíbí
ahojky, no zajimalo by mne jake kamaradciny kamaradky to rikaji
ja mam opacne zkusenosti a holky, co znam a maji jej taky, tak jsou stejneho nazoru: super uplne vsude, parada i na inline! stabilni, lehky, ovladatelny jednou rukou!
jezdily jsme s nim i po snehu, vyslapy v horach,… ![]()
markytka3 píše:andreiika píše:ahojky, no zajimalo by mne jake kamaradciny kamaradky to rikaji
Ahoj,moc ráda jsem si přečetla vaše názory. Chtěla bych si totiž koupit Jané Slalom (ne Revers) a včera mi kamarádka říkala, že její kamarádka říkala, že si na ten kočárek všichni stěžují kvůli stabilitě. Já plánu ježdění i v lese, jsme z Kunratic, takže ve zmiňovaném Kunratickém lese, sem tam polní cesta a na chalupě taky nejsou asfaltky. Říkala jsem si jestli radši klasickou čtyřkolku, ale mně se prostě ty kočárky nelíbíja mam opacne zkusenosti a holky, co znam a maji jej taky, tak jsou stejneho nazoru: super uplne vsude, parada i na inline! stabilni, lehky, ovladatelny jednou rukou!
![]()
jezdily jsme s nim i po snehu, vyslapy v horach,…
No právě, že je to jedna paní povídala
možná to bylo spíš o trojkolkách obecně nevím. Dost mě to překvapilo, protože než jsem se pro kočárek rozhodla, tak jsem si tady i jinde docela zjišťovala. No ale včera mě nahlodala, ale už jsem zase v klidu. Myslím, že jsem vybrala nejlíp jak jsem mohla, čtyřkolky se mi prostě nelíbí. Hlavně novou chci jen trojkolku, zbytek mi půjčí kamarádka, takže je to pro mě dost výhodné ![]()
Tak ho nakonec máme! Ze začátku jsem byla hodně zklamaná, nebyl zase tak terenní, jak se říká, dost drncal, ale zvykli jsme si a nyní bychom ho nevyměnili! Jezdí se s ním výborně. ![]()
Beatriska píše:
Tak ho nakonec máme! Ze začátku jsem byla hodně zklamaná, nebyl zase tak terenní, jak se říká, dost drncal, ale zvykli jsme si a nyní bychom ho nevyměnili! Jezdí se s ním výborně.
Hodně zklamaná? Neděs mě! Já myslela, že díky těm nafukovacím kolečkům tolik nedrncá, právě proto jsem zvolila Jané a ne Teutonii…
No nevím.. ze začátku jsem hodně nadávala, že za ty prach děs a že v těch diskuzích kecaj.. jiný kočárek jsem nikdy neozkoušela.. byla jsem fakt zklamaná, nevím, zda jsem si zvykla nbo co, ale te´d vyhovuje maximálně.. Hluboká korba nám vydržela až do 8 měsíců i s fusakem a to máme dítě pořádné..
Přítel si kočárek chválí, ze začátku byl z toho taky ale na nervy.. ![]()
Nevím, zda bych si ho koupila znovu.. asi spíš NE.. ![]()
Jinak jsou ale na něj ohlasy jen pozitivní..
Ahoj teď jsem si kupovala Jané Slalom Revers (podvozek je stejný, jen je užší sedačka kvůli ,,adaptérům,, na otočnou sedačku). Jezdila jsem les, polní cesty, asfatky, menší kamenité cesty, na bruslích atd. Kočárek je velmi stabilní, možná i proto, že je nižší než většina tříkolek (třeba na cam cortinu moje kamarádka nadává), dobře ovldatelný i jednou rukou. Nafukovací kolečka, né žádné pogumované plasťáky. Nám projel bez problémů všechno. Ale je to tvrdý kočárek (nemá v podstatě žádné odpružení) takže dost kodrncá, ale ruku na srdce je to náš 4-tý kočár a ostatní nejsou o moc měkčí. Zatím nejlepší kočár co jsem mohla vyzkoušet, sice neexistuje kočár který by mi sednul na 100%. Dnes si musíte vybrat buď měkký, houpavý kočár (jako měly naše matky) např Liberta, některé Inglesiny, Firkon Retro Swing atd. ale ty jsou naprosto na jiném principu. Vyzkoušela jsem snad všechny typy koleček (musím říct, že jsem měla averzi proti tjolkolkám)-nejhorší pro terén bylo trojkolka s předním zdvojeným kolečkem, čtyřkolka s předními otočnými (bez zaaretování) a na stejnou pozici bych dala trojkolku Jané a klasický čtyřkolák (do terénu je hodně chválen Mutsy UR). Máme jen sporťák Jané a ikdyž kodrncá malý spí jak zabitý, nemůžu říct jak je to v hluboké korbě s malým mimi.
Takže shrnutí, pokud nechceš měkký, houpavý kočár (to snad žádná trojkolka není) a nevadí ti že kodrncá jdi do něj…
naše trojkolky projely zatím všechno, co si manžel vymyslel.
jen to chce trochu jiný systém najíždění na obrubníky - najet předním kolem, pak zadními až k překážce, a pak teprve zadními nahoru. jinak jedeš po předním kole a chce to obě ruce a sílu. když tohle respektuješ, jezdí se bezvadně.
já teda nemám slaloma, mám Quinny a měla jsem babyjogger, ale ptáš se na trojkolky.. takže já říkám ano!
(jinak souhlasím, že do terénu nejhorší přední dvojkolo a pak otočné dvě.. ty se točí, jak chtějí, nejlépe proti sobě, aspoň u toho, s čím jsem jela já..nejlepší je pak zaaretovat)