Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vždy mě udivi, že si žena necha zavést tělísko a nema informace, jak to vlastně funguje a co muze očekavat.. a pak že existuje příbalový letak, který se dá vygooglit
Jaydess pravděpodobně ovlivní Vaši menstruaci. Může změnit Váš menstruační cyklus tak, že budete špinit (krvácení v malé míře), zkrátí nebo prodlouží menstruační interval, Vaše krvácení bude slabší nebo silnější nebo nebudete krvácet vůbec.
Můžete krvácet nebo špinit mezi jednotlivými menstruacemi, zvláště během prvních 3 až 6 měsíců. V některých případech může být ze začátku krvácení silnější než obvykle.
Celkově však budete postupně každý měsíc pozorovat snížení krvácení a snížení počtu dnů krvácení. Některé ženy přestanou menstruovat úplně.
Vlivem působení hormonu dochází k potlačení nárůstu děložní sliznice během měsíce, tím pádem nemá co odcházet v podobě menstruace. To nezbytně neznamená, že u Vás nastala menopauza nebo že jste těhotná. Vaše vlastní hormonální hladina obvykle zůstává normální.
@Stará známá @JancaS84
Takže myslíte ze je těhotenství tedy vyloučené?
Nechala jsem si dat telisko pravé kvůli tomu.
Ale teď když menstruace vymizela, tak jsem začala mít strach
@Anonymní píše:
@Stará známá @JancaS84
Takže myslíte ze je těhotenství tedy vyloučené?
Nechala jsem si dat telisko pravé kvůli tomu.
Ale teď když menstruace vymizela, tak jsem začala mít strach
Není nic jednoduššího než si udělat test. Vyloučené to není. I s tělískem se dá otěhotnět když se posune apod.
@Anonymní píše:
@JancaS84
Testy jsem si dělala. Jak vidíte výše.
Jo, jsem se už výše nedívala. Tak to je těhotenství vyloučeno.
Dobrý den,
Už 5. měsíc mám hormonální telisko Jaydess. Predtim jsem krvacela často a nepravidelně.
Tento měsíc ale vůbec.
Zpoždění menstruace tedy už 16.
Testy jsem dělala (příkladam k příspěvku)
A jsou dle mého negativní.
Mate podobnou zkušenost vymizení menstruace? Je to v pořádku?
Díky moc.