Jde přerušit školka ?

13
3.3.13 12:47

Jde přerušit školka ?

Ahoj maminky. Mám na vás dotaz. Mé dceři budou 5.8. tři roky. Pořád jsem si myslela, že ji do školky nedám, protože jsme plánovali ještě druhé mimi.To se nám ale zatím nedaří a proto uvažuji, jak to bude dál. Pokud se nezadaří, bude muset do školky i když to obě určitě obrečíme-jsme na sebe dost zvyklé…Proto se chci zeptat jestli nevíte, když bych dcerku do školky dala a pak třeba otěhotněla, jestli bych tu školku mohla přerušit a nechat si ji ještě doma :nevim:.Předem děkuji za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
3.3.13 12:48

Podle mě je na tobě, jestli ti dcera bude chodit do školy jeden den, týden, měsíc, rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.3.13 12:49

Záleží na školce. Jestli myslíš, ze by tam proste vůbec nenstoupila, tak by ji to místo mohli zrušit a kdyby ne, tak bys stejně platila cely rok, i kdyby tam nechodila. Někde přistupují na přerušení jen ze zdravotních důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.3.13 12:53

Takže myslíš, že by neměl být problém, když bych ji úplně odhlasila? Ani nevím, jak je to s placením školky. Jestli se to platí na celý rok, to by mi asi ty peníze propadly, kdybych si ji pak nechala doma pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.3.13 12:54

Nejspíš by nastoupila, ale když bych otěhotněla třeba za měsíc nebo dva, taky by si ji pak chtěla nechat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.3.13 12:59
@petule8 píše:
Takže myslíš, že by neměl být problém, když bych ji úplně odhlasila? Ani nevím, jak je to s placením školky. Jestli se to platí na celý rok, to by mi asi ty peníze propadly, kdybych si ji pak nechala doma pořád…

U nás se třeba platí na měsíc, kdo chce, zaplatí klidně i na rok, aby se s tím nemusel crcat. Když jí odhlásíš a nebudeš platit, tak s tím prostě nic nenadělaj, žádný že to nejde, ale pak bys třeba mohla mít problém, pokud bys šla s ní k dalšímu zápisu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.3.13 13:01

@petule8 i když tam nebude chodit a budeš platit jednou mesicne, tak tu školku musíš platit cely rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.3.13 13:05

Toho se právě bojím, aby mi potom nedělali problémy. Ale jsme z malé vesničky a školku máme svoji, tak snad by problémy nedělali. Říkala jsem si, že bych se snimi zkusila domluvit už u zápisu, aby byli připraveni :think:.A nevíte jak to je, kdyby si rodičovskou chtěla prodloužit o rok? Jde to? Dostávala bych nějaké peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
3.3.13 13:10

Do školky normálně nastoupí a pokud ji budeš chtít nechat doma, u nás bez problémů, alespoň uděláš jiné mamince radost:-) Pokud jsi vyčerpala všech 220 tisíc tak nedostaneš nic, jen za tebe budou platit sociální a zdravotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.3.13 13:22

Ahoj. Problémy při dalším zápisu bys mít neměla, nechápu důvod, proč bys měla. Předpokládám, že pokud by ses rozhodla dítě ze školky stáhnout, řešila bys to normálně lidsky s ředitelkou, tj ona by hned věděla, že může přijmout další dítě (aby školka nepřišla o peníze).

Co se týká rodičáku a rodičovského příspěvku, tak dneska je to tak, že můžeš dostat max 220 tis Kč a je na tobě, jak rychle je budeš čerpat. Pokud máš zvolený rodičák na tři roky a podle toho bereš jeho výši, tak do té doby, než ho celý vyčerpáš (tj celkem těch 220 tis Kč) můžeš měnit délku pobírání rodičáku. Pro příklad pokud teď otěhotníš a hned si zažádáš o prodloužení pobírání RP, upraví ti jeho výši podle toho, jak dlouho ho ještě budeš chtít pobírat (tj pokud to budeš chtít zkrátit, jeho výše se zvýší, pokud rodičák prodloužíš, jeho výše se sníží). Ale v každém případě nemůžeš celkově dostat víc jak 220 tis Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
3.3.13 13:24

Mám to podobně, jen s tím, že další už neplánujeme, máme stop stav :jazyk:. Nar. má 24.7. a dle mě není zralý pro školku. Ve 2.5letech nic neumí, má pleny a mluva :zed:.Chci se poradit s neuroložkou. K zápisu jdeme, ale rozhodnu se definitivně až v létě jak to bude. Já se spíš bojím, že nám ho z té školky vrátí zpátky pro nezralost :oops:
O prodloužení do 4 let též uvažuji, ale penízky nebudou, max. nějaká stovka, pokud požádám před ukončením 3 let.RP. Vždy musíš počítat kolik jsi už vyčerpala z 220tis. a rozpočítat si to po zbytek co chceš být doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
3.3.13 13:27

Syn chodi do skolky od zari do listopadu, pak od dubna do cervna, jinka pres zimu je doma, chytne kdejakyho bacila a je vetcne na ATB, takze po dohode s doktorkou je doma..ve skolce jsem ho jen omluvila, ale skolne platim (u nas 300)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
3.3.13 13:45

Ja bych sla k zapisu, nic bych nerikala, a resila situaci az nastane. skolka se plati mesicne, pokud ji budes chtit odhlasit, tak ji odhlasis, az budes chtit.
pokud ale bys ji tam v prubehu skolniho roku chtela jeste vratit, musela bys to skolny stale platit, i kdyz tam nebude stale chodit.

do toho, proc nechodi, nikomu nic neni, nas Vojta ve skolce chytne kdejaky bacil, takze tam taky (bohuzel) moc nepobyva. ja jsem totiz jedna z mala maminek, ktery svy dite nechaji poradne doma vymarodit - aby pak zase ve skolce chytlo bacil od deti, kteri tam chodi vesele se zelenou nudli az na brade…

btw. ty si chces malou nechat doma hned az budes tehotna nebo az nastoupis na materskou?
ja osobne bych ji tam dala od zari, protoze dokud sourozenec jeste neni, bude ta skolka pro vas snazsi. jak z hlediska odlouceni, tak i nemoci. vytvori si imunitu a az budete mit miminko, nebude uz tolik ty nemoce chytat a prenaset to na nej…
taky bude na miminko asi trosku zarlit a bylo by dobry, kdyby si ve skolce zvykla jeste driv, nez ho budete mit, aby si nepripadala odstrcena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.3.13 14:11

Skolka neni povinna, tak urcite ji muzes kdykoliv stahnout, ne?
Ale z vlastni zkusenosti bych to nedelala, dite v urcitem veku potrebuje detsky kolektiv, jen s mamou doma byt furt nemuze a kdyz je pak miminko, tak je to pak taky uleva, kdyz je starsi chvilku ve skolce.

jinak pokud jeste nejsi tehotna, tak je fakt vyhodnejsi, aby starsi bylo chvilku ve skolce, nez prijde druhy sourozenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
3.3.13 14:12
@petule8 píše:
Ahoj maminky. Mám na vás dotaz. Mé dceři budou 5.8. tři roky. Pořád jsem si myslela, že ji do školky nedám, protože jsme plánovali ještě druhé mimi.To se nám ale zatím nedaří a proto uvažuji, jak to bude dál. Pokud se nezadaří, bude muset do školky i když to obě určitě obrečíme-jsme na sebe dost zvyklé…Proto se chci zeptat jestli nevíte, když bych dcerku do školky dala a pak třeba otěhotněla, jestli bych tu školku mohla přerušit a nechat si ji ještě doma :nevim:.Předem děkuji za vaše názory.

Přerušit docházku samozřejmě můžeš, když budeš dál platit školné. Ale jsou různé výjimky a specifické situace záležející na lokalitě, počtu školek, počtu dětí, apod. Obecné rady Ti v tomto případě příliš nepomůžou, u Vás to může být jinak.

Pokud půjdeš na podzim do práce, stejně tam dítě budeš muset dát - takže jdi normálně k zápisu a hotovo. Dítě bude přijato - a pokud si ji budeš v průběhu roku z jakéhokoli důvodu chtít nechat doma (což bych tedy ani omylem nedělala z důvodu těhotenství, to může odstartovat parádní řetězec problémů… pak tam holku můžeš zpětně začleňovat hoooodně dlouho), prostě dojdeš za ředitelkou a domluvíš se s ní konkrétně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin