Jde vidět zánět ucha?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
232
9.6.22 20:52

Jde vidět zánět ucha?

Ahoj chci se zeptat dcera si teď začala stěžovat že jí bolí ouško teploty nemá jen jí bolí když na něj sáhnu jak jsem se jí tam koukala tak ho má vevnitř nateklé je možné že jde zánět ucha vidět? Nebo to je vřídek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
9.6.22 20:56

Osobně mám většinou otokem zúžený zvukovod (?) a často i bouli na uchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
9.6.22 21:01

@MrsNorris práv taky to ma takové zužené/oteklé já trpěla jako dítě na uši hrozně ale udajně jsem nikdy neměla vevnitř oteklé. Tak mel zajímá jestli je to možné 🤦🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.6.22 21:06

Videt to urcite je, ale ja bych to nepoznala takhle normalne. Kdysi jsem kupovala to kukatko, co maji doktori a tim to poznat je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14675
9.6.22 21:11

Dcera mela zanet hrozne rozjety. Mela 6 dni vysoke horecky, ale bez bolesti ucha. Ten 6. den ji z ucha vytekla krev a pouhym pohledem bez baterky byl videt tepajici hnis :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.6.22 21:51

Dceri začne ucho produkovat hodně mazu.. až teče ven na polštář a ráno má třeba slepené vlasy.. to vím že je zlé a je třeba začít kapat ouško. Zatím se jí to tedy až do vysloveně zánětu nerozhodlo.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
9.6.22 21:55

Já trpěla na záněty uší jako malá. Ucho mi i pichali. Prosimtě, jestli tvoji dceru bolí ucho, nezkoumej co to je, a jedte na pohotovost. Je to asi jako když bolí zub, nejdřív zlehka, a pak nesnesitelná bolest kdy lezeš po stropu. Tyhle věci se přes noc můžou extrémně zhoršit. Je to moje osobní zkušenost, vím jak tohle dokáže člověka potrapit, i teď jako dospěle se mi svírá žaludek při pomyšlení že mě začne bolet ucho. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Janli
9.6.22 22:37

Pokud jí bolí zatahání za lalůček, tak zánět má. Jeďte na ORL pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
182
10.6.22 22:14

Ano. Bubínek je bolestivě napnutý a vypouklý, protože se na něj tlačí hnis, který nemůže odtéci. Stává se to například malým dětem, které ještě neumí správně smrkat. Jakmile bubínek tlakem nahromaděného hnisu praskne, hnis žlutý a tekutý začne viditelně vytékat. Je to nutné zaléčit antibiotiky co nejdříve, protože prasklý bubínek je brána pro další infekce, nehledě na to, že si tam může často sahat dovnitř prsty…
Jakmile zavoláte na ORL a řeknete, že se jedná o malé dítě, objednají vás ihned, případně vyrazit na dětskou pohotovost do nemocnice..

Na noc ji důkladně propláchněte nos, okolí ucha nemačkejte, a pokud má rýmu zvedněte rošt nebo matraci v postýlce ať spí ve svahu a ta rýma steče a tlačí se co nejméně do ucha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
10.6.22 23:43

Tak nakonec co zánět není ale vřídek 🙏🏼 Ale všem moc děkuji aspoň to příště poznám 🙏🏼 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
13.6.22 16:45

@MámaEV no i ten dokáže v oušku pěkně svědit! :)) Tak hlavně že to nejen maličkost. Ať se daří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí