Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, poslední ms jsem měla 17.1.2021. Cyklus mám normálně 28 dní. Test mi vyšel pozitivní se slabým duchem 13.2.2021. a se dvěmi čárky 20.2.2021. Myslíte si, že je ještě brzy na návštěvu u Mudr., že už by na ultrazvuku mohlo jít něco vidět? Děkuji ![]()
Ano, je brzo. Bez tak 3 týdny po pozitivním testu/vynechani menstruace.
Doporucuju 6-8tt pokud nebudou nějaké problémy, dřív to cenu nema
Zavolej k lékaři, řekni, že jsi měla pozitivní test a oni tě podle poslední menzes objednají, kdy uznají za vhodné.
Pokud chces jit na potrat, tak bez hned. Jestli mimco chces, tak staci az jedenact tydnu po vynechani MS.
Dřív jak v 6-8 tt nemá cenu k lékaři chodit.
Zavolej si na gyndu, řekni, kdy jsi měla poslední menstruaci a oni ti termín přiřadí sami. Teda pokud si mimco chceš nechat. 🙂
@VitaminC píše:
Pokud chces jit na potrat, tak bez hned. Jestli mimco chces, tak staci az jedenact tydnu po vynechani MS.
11 týdnů po vynechání menstruace? To jakože 15tt, tj. i po termínu, kdy se obvykle dělá první screening? No, to jako fakt ne.
@SlečnaDahlia přesně, do 15 tt už jsem měla za sebou 2 kontroly. Na první jsem byla cca v 8 tt. ![]()
@VitaminC píše:
No, teda 11 týdnů po vynechání MS je třeba v Praze tragicky pozdě… a ono tedy všude, kde dělají 1 trimestrální screening podle doporučení.
EDIT: neumím číst (četla jsem 11 týdnů od poslední MS), to je tragicky pozdě i tam, kde ho dělají s pozdním odběrem krve
Děkuji mockrát všem, volala jsem Mudr. Prý se mám dostavit zítra na kontrolu. Což si myslím podle vašich názorů, že je brzy. Tak se nechám překvapit ![]()
On zkontroluje možná tak jestli je Vacek v děloze, ale moc od toho zítra ještě nečekejte.. Jak se psalo výš srdíčko je až po 6 tt vetsinou
@Brouček98 píše:
Děkuji mockrát všem, volala jsem Mudr. Prý se mám dostavit zítra na kontrolu. Což si myslím podle vašich názorů, že je brzy. Tak se nechám překvapit
Uplne zbytecny utz a nervy, nesla bych. Ale pojistovna to zaplati, ze.
@Lucie_Sx píše:
Uplne zbytecny utz a nervy, nesla bych. Ale pojistovna to zaplati, ze.
Asi tak. A taky nejspíš strašení mimoděložním…
. Doktor zřejmě nemá do čeho píchnout…