Je dort upečený?

129
2.4.22 22:42

Je dort upečený?

Dobrý večer holky, potřebuji rychlou radu prosím. Pecu pro tchýni dort k 60. a dělám poprvé tmavý korpus. Pecu na dva díly a každý 180 stupňů 26 minut. Na spejli zkouším poprvé, ale porad se mi tam nějaké droboulinke částečky těsta objevují, jako není to skoro vidět z dálky, ale já to zkoumám, potřebuji, aby dort byl dokonalý a bojím se, aby nebyl neupeceny :D přidávám fotky. Jde mi jen o to, jestli ta spejle fakt je vždy úplně tip top bez drobku nebo jestli tam ty sviňky jsou vždy. Nechci to vysusit :lol: dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
2.4.22 22:56

Ja vzdy spejli nozem udělám vroubky a pak zkousim. Kdyz vyndam zustavaji na tom kousky testa ale vzhledove uz jako drobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
2.4.22 22:59

Ja tu spejli zkousim na ret… kdyz to lepi tak jeste cekam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.4.22 23:11

Upecené drobky nevadí, hlavně, aby nelepilo syrové těsto. Ze začátku jsem zkoušela o ret, jestli špejle lepí, ale syrové těsto jde vlastně i vidět. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
2.4.22 23:21

Moc děkuji! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.4.22 01:23

Drobky jsou v poradku, vadi syrove testo.

Jinak pokud je to akorat, tak (zvlast u tmaveho) to vypada nedopecene, ale kdyz to vychladne, je to ok.
Pokud se mi to nezda a necham v troube dele, vzdy je to pak vic suche a nadavam si, ze jsem nevyndala driv.
(Treba brownies se matlat musi a to vypada pri vyndani uplne syrove…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
3.4.22 10:08

To těsto na špejli nesmí lepit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie