Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj všem,prcek je jak pomeranč. Na prohlídce u dr mi sestřička řekla že je strašně oranžovej no a doktorka na to nic. Jen jsem řekla že mu mrkev necpu schválně,ale že ji hold cpou do každýho příkrmu. Taky hned na začátku zavádění příkrmu mi zakázala vařit domáci,že ty kupovaný jsou do 1roku dítěte lepši a abych se přiznala je to pro mě jednodusší. Tak se ptám jestli se nějaké mamince taky tak zabarvilo miminko. Jen doufám že to opravdu neni mimču nějak škodlivý,ale to by snad doktorka něco řekla ![]()
Ahoj, my jsme tohle řešili u Míši, byl taky žlutý - hlavně chodidla a dlaně, MUDr. se mě na každé prohlídce ptala, jestli dávám hodně mrkve nebo Jupíky. Jupíky jsme nedávali, mrkve si nejsem vědoma, že by měl nějaké velké množství. A jedl skleničky
Nijak se to neřešilo, časem to zmizelo a byl klid ![]()
Teda, prcek má mrkev v každém obědě už x měsíců, vrchovatou pol. lžíci, ale nikde oranžovej není. Večer ho radši ve vaně zkontroluju ![]()
MaryClementine píše:
Teda, prcek má mrkev v každém obědě už x měsíců, vrchovatou pol. lžíci, ale nikde oranžovej není. Večer ho radši ve vaně zkontroluju
neboj to bys poznala i bez vany. Prcek je prostě jak opálenej od moře a mixlej žloutenkou. A přesně hlavně dlaně a chodidla. Snad to opravdu zmizí
Tak Mája je oranžová hlavně v obličeji. To u Anežky neznám, ale ona příkrmy odmítala skoro do roka.
Kačenka mi jednu dobu taky přišla jako že by víc opálená a roční syn od kamarádky taky.
J8 pak aniž bych to řešila necpala mrkev do každého jídla - většinou vařím doma. skleničky mám jen jako nouzovku nebo to, co doma neudělám…
motika píše:
ahoj všem,prcek je jak pomeranč. Na prohlídce u dr mi sestřička řekla že je strašně oranžovej no a doktorka na to nic. Jen jsem řekla že mu mrkev necpu schválně,ale že ji hold cpou do každýho příkrmu. Taky hned na začátku zavádění příkrmu mi zakázala vařit domáci,že ty kupovaný jsou do 1roku dítěte lepši a abych se přiznala je to pro mě jednodusší. Tak se ptám jestli se nějaké mamince taky tak zabarvilo miminko. Jen doufám že to opravdu neni mimču nějak škodlivý,ale to by snad doktorka něco řekla
S prominutím, jestli ti tvá doktorka řekne, že kupované je lepší než vařené???
Je to b…a
Jo kupované je moc pohodlné, ale je to to samé jako by si sobě a přítelovi, manželovi denně kupovala hotová jídla a jen je ohřála, takhle si můžeš u dítěte vypěstovat nechut k vařenému jídlu a nikdy ho do něj nedostaneš, teda nikdy to je přehnané, jen to bude opravdu těžké!! A uvařit něco je tak jednoduché ![]()
Tohle mi uniklo. že do roka lepší skleničky.
NO do skleniček mají fakt bio a hlídají hladiny dusičnanů, které v kupované ani domácí zelenině nedohlídáš ale tohle teda neřeším. Domácí mrkvička je mnohem sladší než kupovaná
![]()
Michaelakkk píše:
S prominutím, jestli ti tvá doktorka řekne, že kupované je lepší než vařené???![]()
![]()
![]()
![]()
Je to b…a
Jo kupované je moc pohodlné, ale je to to samé jako by si sobě a přítelovi, manželovi denně kupovala hotová jídla a jen je ohřála, takhle si můžeš u dítěte vypěstovat nechut k vařenému jídlu a nikdy ho do něj nedostaneš, teda nikdy to je přehnané, jen to bude opravdu těžké!! A uvařit něco je tak jednoduché
No tak s tím srovnáním já nesouhlasím. Já zezačátku dávála jen skleničky, i když bych vařila ráda a měla jsem i biomrkev od mamky. Ovšem Mája mi to prostě nejedla. Musela jsem všechno kamuflovat do skleničkového (je líp rozmixované a je tam třeba protlak, který já nedávám). Teď konečně najíždíme na domácí, ale třeba u masa věřím tomu, že to ve skleničkách je lepší - kontrolované. Když občas vidím to, co je u nás v prodeji, tak mám fakt strach z toho uvařit malému dítěti.
Jo, pokud máš možnost domácích nebo prověřených surovin, tak je vaření doma minimálně srovnatelné. Ale holt každý nemá tu možnost.
Mch Anežka vyrostla jedině na skleničkách (a i ty začala ochotně jíst až skoro v roce) a rozhodně na domácí nezanevřela - naopak, jinde jí nechutná, páč já skoro nesolím, málo mastím atp. Omáčky skoro neví, co je.
Michaelakkk píše:motika píše:S prominutím, jestli ti tvá doktorka řekne, že kupované je lepší než vařené???
ahoj všem,prcek je jak pomeranč. Na prohlídce u dr mi sestřička řekla že je strašně oranžovej no a doktorka na to nic. Jen jsem řekla že mu mrkev necpu schválně,ale že ji hold cpou do každýho příkrmu. Taky hned na začátku zavádění příkrmu mi zakázala vařit domáci,že ty kupovaný jsou do 1roku dítěte lepši a abych se přiznala je to pro mě jednodusší. Tak se ptám jestli se nějaké mamince taky tak zabarvilo miminko. Jen doufám že to opravdu neni mimču nějak škodlivý,ale to by snad doktorka něco řekla![]()
![]()
![]()
![]()
Je to b…a
Jo kupované je moc pohodlné, ale je to to samé jako by si sobě a přítelovi, manželovi denně kupovala hotová jídla a jen je ohřála, takhle si můžeš u dítěte vypěstovat nechut k vařenému jídlu a nikdy ho do něj nedostaneš, teda nikdy to je přehnané, jen to bude opravdu těžké!! A uvařit něco je tak jednoduché
Dovolim si nesouhlasit..ano,mozna je to pohodlne,ale taky jistota,ze sklenickove suroviny jsou nezavadne,dusicnany,atd.Kontrolovana je i puda,ve ktere zelenina do sklenicek roste.Ty muzes koupit v krame krasnou mrkev,ale co je v ni,to nevidis,ani nezjistis.Stejne tak s masem..
To,ze jsou sklenicky opravdu kvalitni a hlidane,tvrdila uz pediatricka moji mame.
To,ze se v nich (v nekterych) objevuji suroviny,ktere neodpovidaji veku ditete (treba zampiony),je jina vec.
Nerekla bych,ze je doktorka blbka,sklenicky v zazatku prikrmu doporucuje dost pediatru,rekla bych,ze vetsina.
Michaelakkk píše:motika píše:S prominutím, jestli ti tvá doktorka řekne, že kupované je lepší než vařené???
ahoj všem,prcek je jak pomeranč. Na prohlídce u dr mi sestřička řekla že je strašně oranžovej no a doktorka na to nic. Jen jsem řekla že mu mrkev necpu schválně,ale že ji hold cpou do každýho příkrmu. Taky hned na začátku zavádění příkrmu mi zakázala vařit domáci,že ty kupovaný jsou do 1roku dítěte lepši a abych se přiznala je to pro mě jednodusší. Tak se ptám jestli se nějaké mamince taky tak zabarvilo miminko. Jen doufám že to opravdu neni mimču nějak škodlivý,ale to by snad doktorka něco řekla![]()
![]()
![]()
![]()
Je to b…a
já přece netvrdim že to je těžký. Ale ruku na srdce:kupovaný je hlídaný a u kupované zeleniny neohlídáš dusičnany či počínající hnilobu,která neni vždy na první pohled poznat. Ale každého věc pro co se rozhodne,jen nemám ráda když někdo z někoho kdo dává kupované udělá pomalu nejhorší matku roku
Eemii píše:Michaelakkk píše:motika píše:S prominutím, jestli ti tvá doktorka řekne, že kupované je lepší než vařené???
![]()
![]()
![]()
Je to b…a
Dovolim si nesouhlasit..ano,mozna je to pohodlne,ale taky jistota,ze sklenickove suroviny jsou nezavadne,dusicnany,atd.Kontrolovana je i puda,ve ktere zelenina do sklenicek roste.Ty muzes koupit v krame krasnou mrkev,ale co je v ni,to nevidis,ani nezjistis.Stejne tak s masem..
Nerekla bych,ze je doktorka blbka,sklenicky v zazatku prikrmu doporucuje dost pediatru,rekla bych,ze vetsina.
To,ze jsou sklenicky opravdu kvalitni a hlidane,tvrdila uz pediatricka moji mame.
To,ze se v nich (v nekterych) objevuji suroviny,ktere neodpovidaji veku ditete (treba zampiony),je jina vec.
díky ![]()
tak mala tedy oranzova nebyla.Ale uz jsem to cetla ze to muze byt z mrkve.
![]()
![]()
![]()
Je to b…a
Jiste kupovane je pohodlnejsi.
Ale taky je tam hlidane mnozstvi skodlivych dusicnanu. ![]()
A jine.
Jo a jen tak pro informaci.Mala byla od 4mesicu do 11 na sklenickach a zadna nechut an domaci jidlo se nekonala a nekona.
Ale to,ze „sklenickove“ deti mivaji problem pri prechodu na domaci jidlo,je pravda.Slychavam to a i nase Ema mi vareny nechtela.Nebyl ale problem,primichavat varene do sklenicek,s tim,ze sklenickoveho jsem ubirala.Behem dvou tydnu bylo po problemu
.
Aha tak vy totiž řešíte nějaký dusičnany
tak v tom případě kupujte ty skleničky, já je mám jen jako nouzovky a pěkně se prodraží a vesměs mi většina chutná stejně v mnohých nejsou vůbec kousky, dítě se nenaučí kousat
No nic co člověk to názor. Já kupuju jedině Sunárek! Tam vidím co tam je za suroviny, jsou tam, větší kousky, např. HAMI je jen kaše a chutná mi vše stejně.. NO nic Já si budu vařit ze své BIO zeleniny moc dobrý domácí jídla a nebudu mít rozmlsaný dítě…
(dnes mám den blbec tak se omlouvám, že jsem trošku ostřejší, kdyžtak vůbec nereagujte dík)