Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,chtěl bych poprosit o radu. Máme čtrnáctidenni holčiku, kterou krmíme Nutrilonem AR 1,mateřské mléko nepříjmá. Podáváme ji dávky 40 ml co 3 hodiny. Přes je malá v šikovná, stravu příjmá dobře, spinká celý den, ale jakmile nastane 20 hodina, malá je k nezastavení. Neustále pláče a nedá se zastavit. Mysleli jsme, že má problémy se stolicí, masírujeme ji bříško,mažeme ji ho krémém - Pupík - proti nadýmáním, už jsme i zkoušeli trubičku do zadečku. Přes den má stolici řídkou, ale na večer má s ní problémy (dnes večer ji měla hustou - nemohla se vykakat). Prosíme o radu co dále dělat a jak malé pomoci. Děkuji.
Ahojky
Může to být Nutrilonem.Zkusila bych změnit mlíčko.Nám taky dělal zácpu a bolení bříška,ale vy to máte jen na večer?To mívají miminka koliky a oprvdu bolí bříško…Jak píšu,nám pomohlo přejít na Bebu a pecičkový polštářek nahřátý na bříško ![]()
Držím palečky
Ahoj,
rad tu najdes spoustu, na okamzitou ulevu nahratou plinku na brisko, Sab Simplex kapicky, masaze… probioticke kapky Bio Gaia nebo Laktobacilky (ty zabraly u nas), i kdyz ty nemaji okamzity efekt, asi tak za tyden uvidite rozdil.
Jinak je to u miminek normalni, rostou jim streva, rozjizdi se zazivani, tak chudinky trpi.
U moji male to trvalo asi 14 dni, ale od te doby je klid… Zase nastaly jine radosti ![]()
Takze houpat, nosit, tulit a uklidnovat a uvidis, ze to zvladnete.
ahoj, my jsme také moc trpěly, jak píšeš, tak většinou večer. Na bříško nám nic obvyklého nepomohlo - Sab Simplex, probiotické kapky, masáže Flatulinem, rektální rourka, prostě nic…
Všichni ze starší generace mi prostě tvrdili, že miminko na UM potřebuje i něco jiného než mlíčko a tady mi to zase plno maminek rozmlouvalo, teď dáváme pít čajík a je to o poznání lepší. Zkuste fenyklový pro děti, je od ukončeného prvního týdne. Nebo jsou i garnulované, ale to je samí cukr… ![]()
Jo a ještě, to UM máte HA z důvodu nějaké alergie nebo prostě protože jste tak přišli z porodnice??? Pokud „jen tak“ klidně byl zkusila dát normální UM. Co ví, hodně si třeba maminky pochvalují Hipp ( s probiotiky ) a nebo právě tu Bebu.
Hodně štěstí a pevné nervy ![]()
Děkujeme za radu, dnes jsme si ty kapičky Sab Simplex také pořídili, tak to vyzkoušíme, snad to zabere rychle ![]()
Z porodnice jsme užívali Bebu hypoalergenní, ale potom nám malá ublinkávala, a dětské sestra nám poradila právě tento Nutrilon AR 1 proti ublinkávání. Po Nutrilonu neblinká - přes den je svatá , ale večer je peklo. Teprve před půl hodinkou jsme ji uspali ![]()
aha, tak já si to blbě přečetla, ne HA ale AR, tak to je i náš problém ![]()
když jsi dáš do vyhledávače stolice po Nutrilonu AR tak zjistíš, že nejste s tímto problémem sami, já ho proto nedávám, hodně mamin psalo že je to pak děs.
Třeba to máte z něčeho jiného, to je jen má doměnka.
Já teda raději 5× denně převlékám malou „poblitinu“
než aby se mi zasekala po mlíčku a bolelo jí bříško.
My jsme také vyzkoušely hodně UM( 5 druhů
)
Pokud by to boleni a zacpa souvisela s AR mlekem, tak mozna muzete zkusit misto nej normalni UM a Nutriton, zahustovaci vlakninu do mlicka.
Moje mala je velmi blici a pred par dny jsem to tu resila. Jedna mamina to doporucila a fakt to funguje. Prckova skoro neblindi a stolicka taky v pohode.
Drzim palce ![]()
Jj,zkusila bych jak radí Minime,ten Nutriton do normálního mlíčka.Zkusila bych fakt to mlíčko změnit…Nebo na bolavé bříško jsme jeden čas měli Nutrilon Comfort
Nutrilon 1 Comfort : pro citlivá bříška. Nutrilon 1 Comfort je počáteční mléčná kojenecká výživa, která spolehlivě řeší všechny zažívací obtíže. Díky obsahu unikátní směsi tuků betapol je vhodný pro kojence s citlivým zažíváním a je tak zárukou spokojenosti Vašeho miminka. Nutrilon 1 Comfort navíc obsahuje klinicky testovanou prebiotickou vlákninu, která posiluje odolnost dítěte rozvojem pozitivní střevní mikroflóry. Nutrilon 1 Comfort obsahuje všechny důležité vitamíny a minerální látky na podporu obranyschopnosti.
Z kapiček jestli nezabere jsou jěště Baby Calm ![]()
Sab Simplex by mohl pomoci. Jen ho doporucuji az od 3 tydnu, takze bych ho nedavala do kazdeho piti. Ublizit nemuze, take jsme ho dali parkrat ve 2 tydnech.
Dřív než bych začla s nějakými kapičky tak určitě změň mlíčko jak radí holky. Pokud ti ublinkává tak jí kup Bebu AR. Ta nám vyhovuje maximálně. Sice se trošku hůř rozmíchává, ale to je o párkrát. A taky určitě jak píšou ten čaj. Miminko musí i pít. Protože kojené dítě si při žísni vycucne s prsu jen přední mléko, to je řídké a slabé- akorát na žízeň. Ale na UM má pořád jen mléko. já dávám malému feniklový,a střídám mu to s heřmánkovým. Vyzkoušej to. Šimonek má takhle spokojené bříško a spinká mi po tom od 4.týdne celou noc. Ty zahuštěné mléka jsou těžší do bříška, aby tam vydržely, a aby miminko nezvracelo, takže po nich děti někdy mívají zácpu. Ale tím čajíkem mu to v bříšku naředíš.
já krmím teď Bebou HA 1 ,po nutrilonu mi malej nechtěl kakat a bříško ho trošku taky trápilo,dětská říkala,že Beba má vsobě víc probiotik než ostatní UM
dávej do mléka probiotika…Infants Dophilus, půl odměrky, stojí kolem 200kč, my jsme byly naprosto bez problému
![]()
můžeš také do převařené vody dát pár zrnek(na špičku nože)Fenyklu, zcedit a do toho teprve rozmíchat mléko