Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte některá taky mimčo, které si nestrká do pusy ani ruce, ani hračky prostě nic? Je mi to divný, protože všechna miminka v okolí cpou všechno do pusiny…může to něco značit z neurologickýho hlediska?
Díky
Je mu 7 měsíců, je pohodář, klidný miminko, trochu lenoch, rád pozoruje a zkoumá hračky, ale nerad se hýbe a přetáčí ![]()
jéé buď ráda, můj syn si taky nikdy nic do pusy necpal ((-: třeba ještě začne, ale nedělá to ani jeho dvojče. Asi si to vybrala nejstarší, ta dokázala na zemi najít mikroskopickou smeť a strčit si jí do pusy. V tom období jsem vytírala třikrát za den ((-: takže jsem s hrůzou čekala, kdy začnou ti mladší a oni dodnes nic ((-: Takže ne všichni si všechno strkaj do pusy ((-: jsou i tací, kteří si to jenom prohlíží ((-:
Syn ani necucá palec ani nedudlá dudlík. Dvojče cucá palec, dudlík nechtěla… (-:
Aty píše:
jéé buď ráda, můj syn si taky nikdy nic do pusy necpal ((-: třeba ještě začne, ale nedělá to ani jeho dvojče. Asi si to vybrala nejstarší, ta dokázala na zemi najít mikroskopickou smeť a strčit si jí do pusy. V tom období jsem vytírala třikrát za den ((-: takže jsem s hrůzou čekala, kdy začnou ti mladší a oni dodnes nic ((-: Takže ne všichni si všechno strkaj do pusy ((-: jsou i tací, kteří si to jenom prohlíží ((-:
Syn ani necucá palec ani nedudlá dudlík. Dvojče cucá palec, dudlík nechtěla… (-:
jojo,buď ráda
ten náš si narve do huby co najde,kolikrát jsem mu rvala z pusy cucky novin,různé šňůry,apod.
Jsem se jednou ptala naší dětské dr. a ta říkala, že jsou děti, které mají potřebu všechno prozkoumávat oči - ruka - pusa a děti, které nic do pusy necpou. My bohužel patříme k těm, kteří najsou i tu mikroskopickou směť a strčí ji do pusy. Včera mu málem skončilo v puse slepičí hovno
![]()
Aty - tak to jsem ráda, že máme parťáky
Jsem zvědavá, jestli se ozve ještě někdo další. Ptám se protože už se mě pár známých zeptalo a přijde jim to divný ![]()
no já bych řekla, že bude rozvážný a nebude se vrhat bez rozmyslu kamkoliv ((-: dvojčata nechávám lézt po parapetu, prostě všude a nemusím jim stát za „zadkem“, prostě jsou opatrná… U máji dodnes musím hlídat, kam leze, protože ona nejdřív koná a pak myslí ((-: jestli to má souvislost s ocucáváním předmětů nevím ((-: ale připadá mi to tak ((((-:
Ahojky taky mám dítě co si do pusy nic nestrká a nikdy nic nestrkalo. Te´d jsou mu dva, ale necpal tam nic ani když byl mimčo. Vyjímečně, když mu rsotl zoubek, ael to bylo opravdu vyjímečně. Nikdy jsem na tom nic špatného nehledala, neměli jsme ani dudlíka.
Ale vyhráno asi nemáme, protože kamarádak mi říkala, že její maličký si taky nic nestrkal do pusy, než šel do školky, pak to prý začalo a doháněl co v miminkovském ěku zameškla ![]()
Maru
maru nestraš (((-: to by mi chybělo, měla bych to pak dvakrát (((-:
Tyjo, co já bych za to dala… Vojtík naopak i v 15 měsících strčí do pusy všechno, nejradši plnou hrst kamínků, kytičky, vajgly a zkrátka všechno, co venku najde. Už jednou rozkousl i malýho šneka a to bylo žůžo, jak mu to křupalo mezi zubama
Papír, zejména ubrousky pojídá běžně, a ty mikroskopický smítka jsou taky oblíbený
Takže buď ráda, je spousta dětí, co si nestrká do pusy nic, nic divnýho na tom není ![]()
Kajiszek píše:
Tyjo, co já bych za to dala… Vojtík naopak i v 15 měsících strčí do pusy všechno, nejradši plnou hrst kamínků, kytičky, vajgly a zkrátka všechno, co venku najde. Už jednou rozkousl i malýho šneka a to bylo žůžo, jak mu to křupalo mezi zubamaPapír, zejména ubrousky pojídá běžně, a ty mikroskopický smítka jsou taky oblíbený
Takže buď ráda, je spousta dětí, co si nestrká do pusy nic, nic divnýho na tom není
Ježíš
to bude určitě i u nás ![]()
bud rada…ja vcera brala male z ruky zabu…uz uz se chystala ze ochutna
![]()
Vojta náš nikdy neohryzával kousátka, když mu rostly zuby, nežužlal hračky,nezkoumal pusou…
Zkoumal ručičkama a očima.
Z neurologickýho hlediska je v pořádku.
Teď už občas něco do pusy strčí, a tím mě překvapí. kamínek, písek, cizí hrabičky na pískovišti a tak…
ale naučil se to až na dovolený v srpnu, kde byly podél cest maliny na těch začal ujíždět.
a ujíždí dosud na malinách, na starém přemrzlém rybízu, na jahodách, na ostružinách… bohužel ho lákají i jiné boboule, které nejsou pro dětičky tak úplně dobré, takové ty různé jedovaté ptačí zoby …
musím ho venku sakra hlídat. třeba takový vraní oko…