Varovani - vigantol

3588
6.10.10 15:30

varovani - vigantol

ahoj holky,
pozor,
dneska mi volala svagrovka , že její znama doktorka ji říkala, že pokud používáte vigantol s tim kapátkem co má šedou čepičku tak to kapátko je zdravotně závadný ta škodlivá látka se dostala do toho obsahu. tak to vyhodte nebo si to prelejte pokud mate novy, pry by melo být již nový balení, tak se zkuste zeptat v lékárně. ty stary maj stahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
272
6.10.10 15:33

aj tak já ho zrovna mám..a je někde nějaké oficiální info? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.10.10 15:34

pry to byla jen nejaka ciselna rada…nevim kde to zkontrolovat…sedy kapatka uz to ma roky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
6.10.10 15:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
6.10.10 15:45
kamako píše:
http://zpravy.kurzy.cz/…ku-vigantol/ jo tak tady to je

novinářům nevěřím, je pro mě důležité vyjádření SUKLu

http://www.sukl.cz/…09-09-2010-1

Stažení léčivého přípravku Vigantol z úrovně distributorů.

Státní ústav pro kontrolu léčiv, na základě § 98 odst. 1 a § 99 odst. 1 písm. a) zákona č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů informuje, že na základě opatření držitele rozhodnutí o registraci, společnosti Merck KGAA, Německo, se z úrovně distributorů stahuje léčivý přípravek:

* Vigantol, por.gtt.sol., 1×10ml, kód SÚKL: 12023, všechny šarže.

Léčivý přípravek se stahuje z důvodu závady v jakosti – přítomnost nečistoty 4-vinylcyklohexenu, který se uvolňuje při kontaktu léčivého přípravku s gumovým balónkem aplikátoru.

U současného balení je skleněná pipetka, do které se obsah natahuje gumovým balónkem. Při kontaktu tekutiny a balónku může dojít k uvolňování malého množství 4-vinylcyklohexenu. Uvolněné množství nečistoty je řádově nižší než jaké připouští přísné limity EMA (Evropská léková agentura) a FDA (americký Úřad pro potraviny a léčiva).

Zjištěná závada nepředstavuje bezprostřední riziko ohrožení zdraví, které by vyžadovalo stažení tohoto produktu od pacientů. Z tohoto důvodu léčivý přípravek Vigantol zůstává nadále v lékárnách a u pacientů k použití.

Informace o dalším postupu držitele rozhodnutí o registraci budou zveřejněny na internetových stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

Odbor inspekce

• Citovat
  • Upravit
3588
6.10.10 16:05

tak se to teda muze pouzivat dal? je jen ta sarze 12023 nebo vsechny jsou spatny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
6.10.10 16:05

A kde na té lahvičce najdu ten jejich kod SÚKL, jak píšou v článku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.10.10 16:06

Neczuz :palec:
Já ho mám taky a nehodlám to vyhazovat, před 14 dny jsem si byla pro nový a paní v lékárně říkala, že pokud to neskladuju ve vodorovné poloze, že by to leželo v tom gumovém kapátku, tak se nic neděje. A já natahuju jen kapku, snad v životě se mi to do té čepičky ani nedostalo. Žádnou paniku, je to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
6.10.10 16:19

cislo je na spodku ty krabicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
6.10.10 17:11

Mně kvůli tomuto volala MUDra před měsícem, že Vigantol hned přestat dávat, že z preventivních důvodů (viz výše - látky obsažené v kapátku)a včera mi dala recept na nový, bez kapátka. Taky jsme ten starý měli „nastojato“, ale radši nechci riskovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
7.10.10 09:14

U nás v lékárnách jsem ho už ani nesehnala, prý ho přestali vyrábět minimálně na rok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
7.10.10 11:57

Kod SUKL je neco jineho nez sarze.
Kod Sukl oznacuje, ze je to vigantol- to na krabicce nenajdete. Sarze je ¨jedna rada¨ z vyroby - a je to na krabicce. Stahuji se vsechny sarze, takze na cisle nezalezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
8.10.10 00:10

A už se prodává to nové balení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
8.10.10 09:06

já bych řekla, že teď výrobu úplně stopli, možná, že lékárny mají na skladě. Nám Mudr už předepsala kapsli, která se dá najednou do pusinky a je to na 3 měsíce, tak na to aspoň nemusím každý den myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
8.10.10 14:33

tak v Táboře dávají Vigantol už bez kapátka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie