Suche supinky ve vlasech

435
5.10.10 18:21

Suche supinky ve vlasech

Ahojky, chtela bych poradit. Mam 7 tydenni miminko a vcera se nam objevili suche supinky ve vlasech. Mazu olejickem, ale nevidim zlepseni. Mate jiny osvedceny zpusob. Dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2237
5.10.10 18:26

Tak já u všech svých čtyř dětí toto zažila a na radu své mamky a babičky udělala toto: než jsem šla koupat, tak jsem odpoledne vetřela do vlásků máslo, ano čteš dobře, normální „opravdové“, jak říká má dcera máslo. Nechala působit na hlavičce (neboj nestéká, šupinky jsou většinou ve středu hlavičky), prostě leželi na plínečce a pak večer klasickým způsobem mimi vykoupala. Někdy se musel postup třeba za týden opakovat, ale vždy jsme se toho zbavili. Sestřence dětská lékařka poradila vlásky ostříhat-taky rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
5.10.10 18:27

Ahoj, nám na to dr. napsala Excipial U Lipolotio a zabralo to skvěle, dá se koupit i bez receptu :wink:

• Citovat
  • Upravit
17310
5.10.10 18:27
Mufina píše:
Ahoj, nám na to dr. napsala Excipial U Lipolotio a zabralo to skvěle, dá se koupit i bez receptu :wink:
:palec: to nám taky pomohlo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.10.10 18:29
verenika píše:
Mufina píše:
Ahoj, nám na to dr. napsala Excipial U Lipolotio a zabralo to skvěle, dá se koupit i bez receptu :wink:
:palec: to nám taky pomohlo

Taky se přidávám. U nás byly olejíčky a vyčesávání k prdu, ale toto pomohlo samo tak během týdne - začalo se to hromadně odlupovat, ani vyčesávat jsem nemusela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
5.10.10 18:54

jj, taky jsme měli Excipial U Lipolotio a super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
5.10.10 19:22

Krém od Hippu a nebo jestli je toho málo ( malé plošky ) tak nám pomohl obyč bepanthen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
5.10.10 19:29

tak já odpo terči namazala hlavu olejíčkem nebo sádem a po koupání vyčesala takovým tím miminkovským kartáčkem na vlasy a šlo to dolů krásně, podle potřeby opakovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
5.10.10 19:38

Mě na to namíchali nějakou mastičku v lékárně - napsala dr. na recept - po prvním namazání jsem to sloupla a bylo po všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
5.10.10 19:40

Ahoj, moje malá je měla taky a kamarádka mi poradila,před koupáním jí vetřít olejík do vlásku a normálním dětským hřebenem vyčesala, udělala jsem to 3× a bylo po šupinkách.
Ten hřeben musí být klasika,ne takovej ten chlupatej. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
5.10.10 19:41

Rubisan…je to přírodní mastička ;-) na šupinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
5.10.10 20:19

Exipal :palec: zabral super.Ale cetla jsem i maslo,sadlo…proste co nejvic mastnoty :-D ..i kdyz olej byl ocividne malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.10.10 21:23

Malý to má taky, má to jen na malé ploše ve středu hlavičky a nemá toho moc (možná to teprve začíná… :think: ), tak si toho zatím nevšímám. Je nutný to mastit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
5.10.10 23:10

Otírala jsem to heřmánkem 1× denně a pak mazala Bepanthenem.
Ale úplně nejvíc mě lákalo to loupat :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
6.10.10 09:15

Prej olivovej olej je super. A loupat se to nemá, mohla by se tam dostat infekce. A prej to chce nějak řešit, jinak to bude mít hodně dlouho, samo to nezmizí (z knížky Dítě a Vy). :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí