Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rozmary, já jsem stříhala nehtíky až byly velké. Ale jestli si pamatuju dobře, byly to asi necelé dva měsíce po porodu. To uvidíš, jestli je třeba nebo ne
.
Ahojky, my dokonce stříhali už v porodnici. Malej byl přenošenej a narodil se s dlouhými, ostrými drápky. Takže jsme radši zkrátili, aby se nepoškrábal.
Nejdriv 10dnu po porudu. Protoze Sofia uz mela prerostle po narozeni, cekala sem na ten den jak na smilovani. Do te doby nas spasily rukavicky ![]()
První přerostlé nehtíky malému odpadaly sami, takže jsem stříhala myslím až když jsme šli na kontrolu v 6-ti týdnech.
Tak děkuju,malá už má právě taky docela dlouhé drápky,do šesti neděl bych to asi nevydržela nestříhat ![]()
Ahoj,
u prvorozeneho jsem si pozadala sestru v porodnici uz prvni den,u druheho jako ostrilena matka jsem si ty nuzky brala sebou do porodky a ostrihala ho tam sama.Obe deti byly uz prvni den podrapane jako Strihoruky Edward ![]()
Dcerka měla nehtíky dlouhé, stříhala jsem je hned v den návratu z porodnice ![]()
alzbetah píše:
Ahojky, my dokonce stříhali už v porodnici. Malej byl přenošenej a narodil se s dlouhými, ostrými drápky. Takže jsme radši zkrátili, aby se nepoškrábal.
Tak. V porodnici. Než mít z dítěte hraběte de Peyrac… (dětská sestra-ježibaba v porodnici mi to stříhání sice zakázala v první větě, kterou na mě štěkla, ale co už).
Jinak sleduju, že naši kluci měli nehtíky měkké, odlamovaly se samy, ale holčička už má tvrdé drápky teď, vůbec se jí to neláme, stříhám neustále.
Já čekala několik týdnů, doporučuje se to kvůli riziku infekce. Já se bála (víc než té infekce jsem se bála stříhat
). Dávala jsem rukavičky nebo hodně dlouhé rukávky.
Malá od ségry měla včera 14 dnů a když jsem jela za nima do porodnice, to měla malá dva dny, tak jsem ji nehtíky ostříhala. Prý se i podle délky nehtů pozná jestli bylo mimi přenášené, Amálka je měla dost přerostlé. Takže asi dle potřeby, raději dříve, než se poškrábe.
stříhala jsem hned po návratu z porodnice. doporučuje se pár dní počkat kvůli nebezpečí poranění prstíků a případné infekci… ale klárka se už narodila s dlouhými nehtíky, které se jí už v porodnici otrhávaly. takže než tohle a aby se jí nehtík zatrhnul, tak jsem rychle ostříhala sama…
Holky kdy jste poprvé stříhaly prťouskům nehtíčky?Myslím že to bylo nějak kolem šesti týdnů,ale už si to nepamatuju přesně.