2 děti - 2 holky - a podoba po rodičích?

10052
4.10.10 21:41

2 děti - 2 holky

Ahoj, chci se zeptat, pomalu ale jistě se blíží na druhé snažení o mimi, tak už začínám přemýšlet, co by kdyby:-))

tenhle dotaz je pro maminky které mají dvě holčičky, můj manžel je výrazný typ, černé vlasy, tmavší kůže, takže když mi doktor řekl že čekáme holku, bylo mi jasný že to bude andyho kopie a taky že jo:-) dvojčata:-)a já tak přemýšlím, jestli když budeme mít další holku bude zase po manželovi? může se stát že by třeba byla blondýnka po mě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
4.10.10 21:46

Podívej se na Mahulenu Bočanovou-naprosto výrazný typ a vždy se smála,že až jednou bude mít dítě a bude blonďatý,tak že ho nechce,protože není její :lol:
Myslím,že je mnohem menší pravděpodobnost,že budete mít blondýnku,ale pořád nějaká pravděpodobnost je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.10.10 21:48

No v genetice jsme se ucili, ze treba dva rodice s hnedyma ocima muzou mit modrooke dite, pokud oba nesou recesivni znak modrookosti. Pravdepodobnost je tusim 25%.
Ale asi je to trochu slozitejsi.
Ja treba cekala, ze dite bude mit jednoznacne tmavohnede, skoro cerne oci jako mam ja. Ale zatim to spis vypada, ze bude mit po manzelovi, mix modro, zeleno, sede :nevim:
A vim o segrach, kde jedna ma bledou plet a zelene oci, svetle hnede vlasy a druha je tmava, cernovlasa, cernooka po tatovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
4.10.10 21:48

Možné je všechno. My s manželem a široká rodina kolem jsme všichni s tmavými vlasy a máme tmavé oči. První syn má hnědé vlasy i oči a druhý je modrooký blonďák :-)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
4.10.10 21:49

Ahojky, tak tohle netuším.
Mám 2 děvčata, každá má něco z otce (každá má jiného) , ale jsou to moje kopie :D

Otec Kity je tmavovlasý kudrnáč.
Já i otec Kačky jsme nazrzlí, světloocí a Káťa má oči hnědé… :nevim: asi po mojem dědečkovi nebo bráchovi :D jinak fakt nevím.

Genetika je sviňa :D
http://img1.rajce.idnes.cz/…P1030006.JPG

tmavovláska je Manželova dcera z prvního manželství a kopie mámy. Po manželovi má snad jen tvar rtů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
4.10.10 21:53

Mám dvě holčičky viz metřík a každá je jiná (asi první 2 měs. ale vypadaly obě - jak přes kopírák). Jedna je hnědooká s nádechem do zelena a druhá má oči zatím modré. Manžel i já jsme hnědoocí. V širším příbuzenstvu se vyskytují jak zelené, tak modré oči. Vlasy zatím mají světle hnědé (my oba jsme tmavší typy), tak čekáme co z toho vyleze :lol: .

Příspěvek upraven 04.10.10 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
4.10.10 21:54

proč ne, my jsme oba tmavovlasý a máme bondýnku, ale jinak by ji tatínek nezapřel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
4.10.10 22:00

Koukni na ty moje male blondynky v metriich-vidis ???
Vsechny(!) mely TMAVOVLASE A TMAVOOKE TATINKY(blond jsem ja) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
4.10.10 22:00

tak jestli můžu se svou troškou do mlýna :wink:
My s manželem jsme spíš tmavý tipy(tmavé vlasy, oči i kůže), první syn je moje kopie =tmavý tip, druhý syn je světlovlasý modrooký ( v rodině nikdo vyloženě světlé vlasy nemá!) a Lidunka se narodila s černýma vláskama (úplná kopie st. bráchy) a postupně jí vlásky světlají a teď už je mnohem víc podobná ml. synovi.

Všechny děti jsou 100% naše, ale paní příroda si ráda hraje a experimentuje, takže to takto dopředu prostě nevykoumáš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
4.10.10 22:10

Když se nám narodil syn, vypadal jako manželův syn z prvního manželství. Vlastně tak vypadá pořád :mrgreen: . Po mě má jen hnědé oči. U nás prostě dělá tatínek děti přes kopírák :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
4.10.10 22:11

tak nevím jestli ti tím pomůžu, ale jsou to sestry a mají stejnou matku a stejného otce ((-: starší je kopie manželova otce a mladší je kopie mého otce (-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.10.10 22:16

Já mám dva bratrance, snad neva, že jsou to kluci - strýc je tmavovlasý, teta blondýna, kluci jsou oba blonďatí, ale jeden je celý strýc a druhý spíš po tetě (i když jak stárne, musím uznat, že začíná jít víc do bráchy po strýcovi…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
4.10.10 22:20

My jsme s manželem naprosto rozdílné typy - on hnědooký, tmavovlasý, já modrooká blond. První dcera (5 let) je celá po taťkovi - hnědé oči, tmavě hnědé vlasy (narodila se s černými vlasy) a druhá (půl roku) má jasně modré oči a úplně světlounké blonďaté vlásky. Starší dcera je po tátovi i povahou - mladší se ještě neprojevila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
4.10.10 22:24

Moji rodiče jsou oba tmavovlasí,máma má modré oči- ségraje celá máma- až na ty oči,ty má po tátovi :mrgreen:
A já jsem modrooká blondýna 8-o - po babičce- nachlup stejná kopie( o 50let mladší :-D )No a pak se v tom vyznej.
S manžou jsme oba blonďáci- a dcera se narodila s černýma vláskama- hned jí vypadaly a teď je zatím plešatá,nějaké náznaky má- ale blond jako já teda není- spíš taková oříškovo zrzavá :pankac: Jo a očia všechno má po mě- pusu a tak.Ale vlasy má fakt tmavší- já byla úplně bílo vlasá- tak uvidíme,třeba vysvětlá,třeba ztmavne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
4.10.10 22:42
Gladys píše:
No v genetice jsme se ucili, ze treba dva rodice s hnedyma ocima muzou mit modrooke dite, pokud oba nesou recesivni znak modrookosti. Pravdepodobnost je tusim 25%.

Třeba naši mají zelené a hnědé oči a my jsme se ségrou obě modrooké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí