Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky díky moc, já bych si tak přála blondýnku modrookou jako jsem já:-)
farska tak to je super, budu doufat
jinak já jsem se narodila s úplně černýma vlasama, ale pak mi zesvětlaly, andy je černoch od narození:-) klárka se narodila taky s úplně černýma trochu jí vybledly na hnědou což si myslím že už jí zůstane, nevíte do kdy se ta barva změní?
Myslím si, že pravděpodobnost, že budeš mít modrookou holčinu je , ale zrovna to může být až ta třetí dcerka… ![]()
My s manželem jsme oba dosti tmavé typy hnědé oči i vlasy, přesto Lýdinku máme modrookou.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/…998023_n.jpg
Mám dvě holky, první je hodně podobná mě, už od narození, druhá je zase od narození celý manžel. Co se rysů obličeje týká, jinak je modro-šedooká blondýnka (narodila se černovlasá), manžel černovlasý.
Myslím, že možné je úplně všechno:D
I u nás jsme se se synem vešli do těch 25% kdy dva hnědoocí lidé mají modrooké dítě. U nás je ten gen asi hodně recesivní, protože ani jeden v širokém příbuzenstvu nikoho modrookého nemáme (maximálně šedé oči) a syn má krásně jasné modré oči (a navíc blond vlásky, což ty vlasy má po muži, ten je blond). Navíc to vypadá, že modré oči bude mít i dcera, i když asi ne tak jasné jako syn. A aby toho nebylo málo, tak modré (spíše modrošedé) oči a světlejší vlasy má i synovec, ač má taktéž oba rodiče hnědooké a otec je vyloženě jižní hodně tmavý typ.
Zleva: synovec, syn, dcera
Kdysi jsem tu psala o našich třech synech, nejstarší blonďák se zelenýma očima, prostřední má sv.hnědé vlasy a modré oči a nejml.tmavé vlasy a tm.hnědé oči a je snědý. Jedna máma-jeden táta, podoba -nejstarší do manž. rodiny, prostřední říkají do mojí a nejml. je prý kopií tchána-tchán je původem maďar. No a naše Eli je kopií nejstaršího syna, když byla malá, tak na fotce byli, jak jeden, dodnes vidím v úsměvu, gestech jeho rysy a hodně a to je kluk a holka, tak si vyberte.
Tak ja mam vsechny blondaty po manzelovi, ale syn ma oci po me, holky zatim obe modrooky blomdyny. U nas je to hlavne v podobe, nez ve vlasech, tam ty blond geny asi nejdou porazit ![]()
Syn je tatinek pres kopirak, nebyt stary fotky cernobily nerozeznam je ani ja. Prostredni dcera je zase po tatinkovi - vypada jako zmensena svagrova, nemit i v brise, tvrdim, ze ani snad neni moje
a ta posledni je sice modrooka blondynka, ale konecne je to muj klon ![]()
Ahoj já mám dvě holčičky,ta první je zmenšená kopie manžela druhá je zmenšená kopie mojí mámy
takže je do mě.
Hele co když to bude kluk ![]()
foto Karolínky a Ellinky
Nasi dva kluci jsou starsi po me (moje mama tvrdi, to je jak kdybych videla tebe) a mladsi je od narozeni celej tatinek. ![]()
Ahoj Zuzi, mám taky dvě holky. Starší je moje kopie - světlehnědé vlasy (kudrliny po otci ale), zelenohneědé oči. Mladší je pro změnu celý tatík - modrooká blondýnka. Já sice nevím, po kom je blond když chlap má ty vlasy takové světlehnědé
, ale jeho je na 100%
.
ja mam jednu snedsi tmavsi vlasky a druhou blondynecku svetlounkou. je to 50 na 50
Zuzko já v to doufám, že může být každá dcera jiná. První máme po manželovi hnědookou a teď čekáme druhou a moc bych si přála, aby měla oči zelené po mě ![]()
A švagrová to tak má, první hnědookou snědou holku po manželovi a druhou mají zelenookou blondýnku po ní.
kvatapko, tak to máme stejně, taky bych si přála abych aspon v jednom z dětí viděla trochu sebe, zatím jsem byla jen obal na mimino a všechnu slávu dostal manžel ![]()
držím ti palce, aby malá byla tvoje:-) koukám že už se to za chvíly dozvíš ![]()