Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky…tak jsem nakonec šla na převážení malé a za 3týdny nepřibrala vubec nic…mé mléko jí nestačí,takže po každém kojení jí musím dokrmit sunarem…no jo no a to je jí teprv 5týdnů… ![]()
Pupíku nevěš hlavu, stává se, nic s tím nenaděláš. Já kojila tři dny, ještě než se mi laktace rozjela, začla končit. A dítě mám usměvavý, zdravý a spavý. ![]()
Ahoj, hlavně klíííd, kojení ještě z nikoho nejlepší matku pod sluncem nedělá
U prvního jsem se hroutila, u dalších dětí mi to už tak strašný nepřišlo a byla jsem ráda, že UM je, protože by mi děti asi umřely hlady
Kdybych se kvůli mizernýmu kojení zbláznila, stejně bych tím nikomu nepomohla
Nenervi se tím, buď v pohodě a třeba se to ještě zlepší
Nezkoušela jsi laktační poradkyni? Třeba by pomohla
Pamatuj, že je potřeba, aby bylo spokojené nejen miminko, ale taky maminka ![]()
klid,já musela malýho odstavit po prvním nakojení-zdravotní problémy,beru teď až 7 práškůů.kojení je důležitý,ale na UM taky vyrostlo dost zdravých dětí a ty máš tu výhodu,že se můžeš ještě rozkojit…když budeš hledat na netu ,je tu dost dost rad
hlavně platí klidná matka klidný ditě ![]()
V pohodě, já dokrmovala od začátku, ani jeden den jsem plně nekojila a koncem třetího měsíce přešel na UM úplně a je zdravej, spokojenej, usměvavej, prdíky měl první měsíc a pak už nikdy, pohoda ![]()
Nestresuj se, na kojení se mateřství nestaví ![]()
díky ženy za podporu…ale jsem pořád z toho špatná..no jo no ,život jde dál..a začínám dávat čajíky akorád nevím kdy jí ho mám dát jako napít…a kolik???mám od hippu heřmánek
Když už chceš začít s čajem, což není zatím vůbec nutné, tak bych zkoušela nabízet mezi jídly a tolik, kolik si vezme.
buď úplně v poodě. když to nejde, tak to rpostě nejde. důležitá je spokojenost tvoje i dítěte. a osobně se mi strašlivě nelíbí ta současná posedlost kojením… prostě někdy nastane situace, kdy je nutné přejít na UM. ale jenom proto nejsi horší matka! ![]()
Ahojky! Jsme na tom stejně, malá je na Hami od 4 týdnů - přibrala za 14 dní jen 8 dkg… A syn byl na UM od 6-ti týdnů, protože dokonce 30 dkg schodil
Taky jsem z toho byla špatná, ale buď ráda, že je Carol v pořádku a že je spokojená
![]()
Nic si s toho nedělej.To se stane.Já kojila do tří let.Říká se že kojené děti jsou chytřejší
.U nás to asi neplatí.Matyášek totiž vubec nemluví
.No pokud to tak je tak nevim jak by to dopadlo kdybych nekojila
.To je samozřejmě sranda.
Nedělej si s tím hlavu.Dítě potřebuje veselou maminku a tak se nenervuj zbytečně ![]()
MaryClementine píše:
Když už chceš začít s čajem, což není zatím vůbec nutné, tak bych zkoušela nabízet mezi jídly a tolik, kolik si vezme.
když se pije sunar je prej třeba čaj.....dítě má pak žízen ![]()
Pupíčku, já čaj při UM nedávala
Začala jsem až při zavádění příkrmů. Pokud není horko, prckovi UM stačí ![]()
Já dokrmovala UM od začátku, na konci 3. přešel plně na UM (jak už jsem psala) a s vodou a čajem jsem začínala až někdy v 5. měsíci, pár lžiček denně.
To je rozšířený omyl, že dítě na UM potřebuje jiné tekutiny. Pokud prospívá a má počůrané plíny, fakt nepotřebuje ![]()
nase mala je taky od narozeni na UM, obrecela jsem to, ale mliko proste nebylo, neboj, ses dobra mama i bez kojeni ![]()
caj bych nedavala, az do zavedeni prikrmu neni potreba, mala je narozena zac. cervence a nabizela jsem ji ve vedrech prevarenou kojo vodu, jak vedra skoncila, vodu jsem nedavala, byla jen na UM
Ahoj,nečetla jsem vše,ale být tebou,tak se tím vůbec netrápím.Taky jsem dokrmovala 1× denně Bebou,na noc.Nijak to neovlivnilo jeho chuť na kojení,ba naopak.Kojím ještě dnes.
Hlavně se tím neobviňuj,já jsem to brala pragmaticky,buď a nebo.