Jak tak vypadá váš den s malým dítětem? Co děláte?

2892
4.10.10 11:37

Jak vypadá váš den?

ahoj holky..jen mě zajímá, jak tak vypadá váš den s malým dítětem? Jak se mu věnujete nebo co děláte.. :-) jak moc se mu věnujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
4.10.10 11:48

A jak starému dítku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
4.10.10 11:49

Já mám děti dvě. Takže ráno vstávám dost brzy. Jednomu je 6 a druhému 3 měsíce. Ráno odvedu Marka do školky, a po návratu domů nechám Šimonka spinkat v kočárku na zahradě. Mezitím si doma uklidím a uvařím. A když se mi malej vzbudí, tak si sním hraju. Teda tak jak to v jeho věku jde. Odpoledne vyzvednu staršího ze školky a pak teprve začíná ten pravý kolotoč. Pořád chce něco dělat, vyrábět nebo malovat. Nebo chodíme na hřiště. Do toho se mi vrátí manžel s práce a začíná běh okolo něj. Večer umyju zbytek nádobí a uklízím ten binec co mi doma za celý den udělaly a padám únavou. Ještě se musím starat přez den o zedníky, protože stavíme domeček.

Musím uznat že mě manžel dost často dostane otázkou" z čeho jsi unavená, vždyť jsi celý den doma!"

V příštím životě se chci narodit jako chlap :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.10.10 11:51

Záleží jak staré dítko. Já mám 16 měs. Dopoledne jsme doma, pomáhá mi s úklidem, vysáváním, prádlem, stavíme si lego, montujeme s jeho nářadím, posloucháme a tancujeme na písničky. Víceméně mi při všem asistuje, pokud se do něčeho zabere a hraje si sám, tak nenápadně mizím a dělám, že neexistuju. Od 11 do 13 obykle spí. Pak oběd a po obědě ven. Buď nakupujeme, nebo ho někde vypustím aby se prolítnul, pak jdem k našim, tam si pohraje s dědou a babi. Kolem šesté jdem domů, tady se potkáme s tátou, který se akorát vrací z práce. Tak ho předám do péče tatínkovi. Večer si prohlížíme knížky, koukneme na pohádku, táta vykoupe a jde se spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.10.10 11:54

haha na tohle téma jsem taky kdysi zakládala diskuzi, páč jsem měla pocit, že se mu moc nevěnuju.
a to asi nedělám ani teď, ale je šikovnej a pořád si spolu povídáme, tak snad nestrádá, jen prostě si s ním nevydržím dlouho hrát v pokoji.
Ráno vstanem nasnídáme se a jdeme na nákup, pošmajdáme po městě nebo se s někým na chvíli sejdeme, pak domu vařit a malej jde spát, pokud spát nejde stejně uklízím atd, odpo nějaké vycházka nebo návštěva, nebo něco děláme na zahradě. Na večer už doma klídek, večeře koupel a pak si zalezem na gauč a prohlížíme knížky, čteme a tak.
ale vyloženě si s ním moc nehraju :oops:
Tak jen do mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.10.10 11:56

mému jsou dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.10.10 11:58
cica píše:
haha na tohle téma jsem taky kdysi zakládala diskuzi, páč jsem měla pocit, že se mu moc nevěnuju.
a to asi nedělám ani teď, ale je šikovnej a pořád si spolu povídáme, tak snad nestrádá, jen prostě si s ním nevydržím dlouho hrát v pokoji.
Ráno vstanem nasnídáme se a jdeme na nákup, pošmajdáme po městě nebo se s někým na chvíli sejdeme, pak domu vařit a malej jde spát, pokud spát nejde stejně uklízím atd, odpo nějaké vycházka nebo návštěva, nebo něco děláme na zahradě. Na večer už doma klídek, večeře koupel a pak si zalezem na gauč a prohlížíme knížky, čteme a tak.
ale vyloženě si s ním moc nehraju :oops:
Tak jen do mě…

Víš co? Podobně to má sousedka a malý jí ani nevyžaduje. Celou dobu jí to tiše závidím, protože já se snažím od Lukyho co nejvíc odpoutat, naučit ho, aby si hrál sám :lol: Jsou děti, které naopak přítomnost rodičů ruší a chtějí si hrát sami. Pokud to umí, tak hurá. Pokud s dítkem mluvíš a občas se pomuchláte, tak co mu může chybět? Nic, však si hraje a zdokonaluje se svým tempem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
4.10.10 12:18

No nam jsou tri mesice..a prave mam taky obcas pocit,ze e mu az tak moc nevenuju jako asi ostatni matky :-) o hracky zatim moc nema zajem,takze akorat chodime ven a povidame si..ma uz cenu nejake cteni nebo tak neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.10.10 12:23

Dcera 16 měsíců - ráno válečka v posteli,mlíčko pak převlíknout a snídaně. Ven chodíme i teď dvakrát denně pokud vyloženě neleje. dopoledne buď vařím, nebo jdem do města nebo jen na hřiště jak kdy, ve 12 oběd pak spí. Po obědě jsme chvíli doma, hrajeme si - je toho spousta, teď jsou hit pastelky. Pak jdeme tak min. na hodinu ven. Večer hraní, koupání, večeře. A tak dokola :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
4.10.10 12:25

Myslím, že s tříměsíčním dítětem si ještě moc nevyhraješ. Čtení pohádek, si myslím, je zbytečné. To spíš zpívání písniček. Třeba nějaké ukazování hraček. Hodně povídat. Popisovat všechno, co děláš. A pokud mu to dělá dobře, tak s ním prostě být, tulit se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
4.10.10 12:31

leňulo o hračky právě zatím nějak moc nemá zájem..občas přemýšlím, jak je to prdlý, že teď se dětem věnujem pomalu na 110%, je spousta věcí, co nám trh doporučuje, že musíme mít a že by díky tomu byla dnešní mládež lepší? No spíš naopak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
4.10.10 12:36
Prtka píše:
leňulo o hračky právě zatím nějak moc nemá zájem..občas přemýšlím, jak je to prdlý, že teď se dětem věnujem pomalu na 110%, je spousta věcí, co nám trh doporučuje, že musíme mít a že by díky tomu byla dnešní mládež lepší? No spíš naopak..

Já v tom vidím velký rozdíl - věnovat se dítěti naplno x mít doma věci, které nám doporučuje trh.
Nejde o to, mít doma hrazdičku, supermoderní hračky… Jde o to s dítětem být, pokud mu to dělá radost. Spousta dětí žije v luxusu, ale opravdovou lásku rodičů nepozná. Naše Markétka si teda stejně nejradši hraje s vařečkou, PET flaškou nebo kolíčkama na prádlo :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.10.10 13:13

PRTKA - jak už tady někdo psal, povídat si sním, zpívat, na pohádky je ještě brzo, když malému bylo tolik jako Vám tak jsem to taky pořád řešila a teď s odstupem času si říkám, že pokud mudu mít druhé dítě tak ho dám v kočárku pod hrušku a nazdar do roka si ho moc nevšimnu - berte to s nadsázkou, ono se to dneska tak nějak moc řeší.
Kakika - bohužel právě, že si sám moc nevyhraje, ale tím jak pořád někde couráme tak doma moc nejsme tak v pokojiku netráví moc času a když už tam je tak si chvilku hraje, samozřejmě, že by tam byl nejraději se mnou - opět mamánkovské období. Ale když jsme venku tak si spolu pořád povídáme a mazlíme se spolu až až, tak jsem si řekla, že to prostě nebudu řešit, co vím já naši si se mnou nehráli snad vůbec mám dva starší bratry tak asi nebyl čas a kluci na mě taky prděli, a nějaké trauma nepociťuju.
Jo ale kdyby přišlo období dešťů tak se spolu doma zblázníme, i když je nemocnej a řve jak tur, že chce ven tak jdem :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
4.10.10 13:40
cica píše:
PRTKA - jak už tady někdo psal, povídat si sním, zpívat, na pohádky je ještě brzo, když malému bylo tolik jako Vám tak jsem to taky pořád řešila a teď s odstupem času si říkám, že pokud mudu mít druhé dítě tak ho dám v kočárku pod hrušku a nazdar do roka si ho moc nevšimnu - berte to s nadsázkou, ono se to dneska tak nějak moc řeší.

Tak s tím plně souhlasím. I já jsem si prvního naučila že si dneska bez naší asistence ani neumí hrát. Pořád potřebuje aby s ním někdo alespoň seděl v pokojíčku na zemi. Proto vymýšlíme všeljaký malování aby se zabavil. U toho malého si teď taky říkám že si musím nechat tak nějak odstup. Ale to je asi normální. Když je jen jeden tak je čas se točit jen okolo něho, ale když jsou dva tak je té práce a všeho víc, a člověk to s odstupem času vidí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
4.10.10 16:09

Deniso84..prave si taky rikam,ze premira pece a zajmu taky neni dobra. Ale ted je to nejak nastaveny tak,ze kdyz se diteti dokonale nevenujes,tak jsi vlastne spatny rodic. Nevidim treba nic spatneho na tom,nechat dite samo lezet na dece a aby si jen tak strkal do hracek nebo kdyz je vetsi,tak aby si sam hral..samozrejme,ze nektere deti to nesvedou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí