Jak tak vypadá váš den s malým dítětem? Co děláte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2892
5.10.10 17:25

joo moje známá má hyperaktivní dítě a je na něj sama a to je docela síla..nemůže si v klidu dojít ani na záchod, bez strachu, co kde zase udělá :-)..už dokonce i zamknul učitelku v mateřské školce do komory :lol: no snad takové moje dítě nebude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
5.10.10 19:15

Teda jsem si čurkla- nikdy by mě nenapdalo dát děcku pet lahev s fazolema :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jakože nic ve zlym :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
5.10.10 19:15
zuzikku píše:
Teda jsem si čurkla- nikdy by mě nenapdalo dát děcku pet lahev s fazolema :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jakože nic ve zlym :-D

To je zajímavé, co ty baby všechno nevymyslí… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.10.10 20:09

Je to malá 300 ml od jupíka či čeho a jak se mu to líbí, velké pestrobarevné, nejobl. štěrchadlo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.10.10 23:15
zuzikku píše:
Teda jsem si čurkla- nikdy by mě nenapdalo dát děcku pet lahev s fazolema :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jakože nic ve zlym :-D

Tak u nás vedlo několik různých petek s různým obsahem - hranatá, kulatá a v tom korálky, těstoviny… Vpodstatě si s petkama hraje dodneška (snaží se je sešlapávat, jako to viěl u rodičů :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
6.10.10 08:30
Amabilis77 píše:
zuzikku píše:
Tak u nás vedlo několik různých petek s různým obsahem - hranatá, kulatá a v tom korálky, těstoviny… Vpodstatě si s petkama hraje dodneška (snaží se je sešlapávat, jako to viěl u rodičů :lol: )

Taky si vlastně vzpomínám, že MOJE nejoblíbenější hračka, ajk jsem byla malá, byla sklenička od přesnídávky a v tom knoflíky… :mrgreen: Dobrý, tohle mě fakt nenapadlo a určitě to vyzkouším, až Vojta doroste do příslušné délky a šířky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
6.10.10 11:54

Já mám taky pocit, že jsem špatná matka a málo se jí věnuju. Tak do 3 měsíců jí stačilo koukat se na hračky na hrazdičce. Koukala tedy spíš na ty po stranách a i do nich mlátila. Co se začala dívat nahoru, tak buď jsme jí to naučili nebo to vyžadovala, nevím … musela jsme pořád skákat s nějakou hračkou po hrazdičce a k tomu zpívat. No málem mi z toho hráblo. Teď je jí 5 měsíců a už si zase vyhraje sama, ale musím u ní sedět, protože s hrazdičkou různě lomcuje, pořád ji chytá za nohu, zvedá a bojím se, aby si ji při pokusu strčení do pusy nestrčila do oka. Ale ona má tu hrazdičku nejraději ze všeho. Taky jsem jí určitě naučila, že u ní musím alespoň sedět. Ale teď jsme konečně zrekonstruovali pokojík, hned vedle kuchyně a stačí, když mě vidí na těch pár metrů. Tak už se dá i lecos udělat. Ale hrozně se to mění. Jsem zvědavá, co přijde za měsíc, za dva… A hlavně až začne lézt. To jí budu věčně v patách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
6.10.10 11:57

Jinak naše třeba miluje obal od vlhčených kapesníčků na prdku. Protože jí šustí. Já se vždycky směju a říkám: Holka, my ti kupujeme hračky za nevim kolik a ty si tady vyhraješ v podstatě s odpadem.

Jo a taky letáky. Ale ty jí nechci dávat, kvůli tiskařské barvě, tak chci pověřit manžela, aby sehnal papírové sáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.10.10 12:12
Petra8a píše:
Jinak naše třeba miluje obal od vlhčených kapesníčků na prdku. Protože jí šustí. Já se vždycky směju a říkám: Holka, my ti kupujeme hračky za nevim kolik a ty si tady vyhraješ v podstatě s odpadem.Jo a taky letáky. Ale ty jí nechci dávat, kvůli tiskařské barvě, tak chci pověřit manžela, aby sehnal papírové sáčky.

To je přesný :palec: klidně celý balíček kapesníčků (papírových), šustí, mačká si ho. A rve šechny papíry, co najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.10.10 12:15
Petra8a píše: ......... Ale hrozně se to mění. Jsem zvědavá, co přijde za měsíc, za dva… A hlavně až začne lézt. To jí budu věčně v patách.

To jí budeš za zadkem stopro, ale ne proto, že by ona to vyžadovala, ale protože budeš muset :-) Jako první objeví všechny kábly v dosahu a ty nejšpinavější pantofle nebo boty a do třetice odpadkový koš a od těchhle tří věcí už ji nikdy nedostaneš :-D proto za ní budeš lítat a odtrhávat ji ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
6.10.10 12:36
MaryClementine píše:
Petra8a píše: ......... Ale hrozně se to mění. Jsem zvědavá, co přijde za měsíc, za dva… A hlavně až začne lézt. To jí budu věčně v patách.
To jí budeš za zadkem stopro, ale ne proto, že by ona to vyžadovala, ale protože budeš muset :-) Jako první objeví všechny kábly v dosahu a ty nejšpinavější pantofle nebo boty a do třetice odpadkový koš a od těchhle tří věcí už ji nikdy nedostaneš :-D proto za ní budeš lítat a odtrhávat ji ;-)

:) A když začnou lézt, ještě tolik ublinkávají jako při pasení? Máme docela světlý koberec… nebo spíš už mám říkat měli jsme? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.10.10 12:57

Petra8a
No u nás občas, hlavně jogurt, ale já to taky řeším tak, že po jídle na lžičku chvíli ležíme, 5-10 minut a prohlížíme si obrázky, aby slehlo. Hlavně po oběde, to i 15 minut. Kdyby si hned sedal a lezl, vyhodí to, jak si mačká bříško, to už mám bohužel vyzkoušený. Takhle když jídlo trochu slehne, blinká minimálně, téměř vůbec. Jinak s kobercem jsme na tom stejně, začíná získávat zajímavé vzory, takové rozmatlané kukuřičné křupky jsou :palec: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
21.1.11 13:36

Tak takhle to podobne mam i ja.Taky mam šestiletyho kluka ktery ho rano vozim do školky s třimesični holčičkou akorat v tom rozdilu že musim jezdit autem u nas nemame školku.Docela fuška tahat se stou sedačkou tam a zpatky.Pak taky rychle mažu uklizet a neco uvařit.Nekdy je ten den klidnejši a nekdy mi připada že vubec nestiham.Odpoledne rychle pro kluka do školky,ten ma pořad hodne energie chce si hrat ,chodit za kamaradama atd.Večer všechny vykoupat ,uložit a sem taky totalne vyřizena.A chlap na to …sčeho si tak unavena když si jen doma…ha ha měli by si to povine vyskoušet aby vědeli o co jde.

• Citovat
  • Upravit
MichelleKK
21.1.11 18:01

Ahojky, my jsme téměř taky 3 měsíční… Náš den je asi takový : ráno se nějak probudíme, přebalíme, napapáme a pak si chvili povídáme… Poté ji dám do lehátka s hračkami (hrozně ráda má takové obyčejné, lehoučké chratítko - už ho chytne do ručičky a mavá s ním) já mezitím pouklízím, uvařím apod. Pak ma zase hládek tak se nají po chvili ji rozbalim a děláme srandu když ma nahaty zadeček aby se ji vyvětral :) poté 14.00hodine ji začnu oblékat a jdeme na procházku (návštěvu) to většinou spinká a kolem 4 až 6 se vracíme domu… papá, pak ji většinou dám na bříško ona si pokoukává a posiluje zádíčka,pomazlí se s tatínkem pak koupeme a jde hajat… Knížku už jsem zkoušela, ale úspěch to moc nemělo… ale koupila jsem cd s pohádkama a tak to teda zas má ráda!! :)

• Citovat
  • Upravit
2639
22.1.11 08:59

Ahoj. My máme 3,5měsíce. Ráno vstává jak,kdy. Většinou ji vzbudí,když vypravuji starší holky do školy. Během dne to má tak,že je 1a1/5hod.přibližně vzhůru a pak 3/4hodky až hoďku spí. A tak je to celý den. Když se to přetáhne, je nekliná, poplakává, no prostě chce spát…Během doby kdy je vzhůru si s ní povídám, zpívám :lol: přebaluji, děláme srandičky. Často se směje, to je super :lol: Ale nevydržela bych ji jen houpat a pěstovat. Tak si beru malou do kuchyně, když chystám na oběd, po pokojíčku, když žehlím, do kočárku, když jdem do obchůdku. Aby viděla,že též ta mamča něco dělá :-D . Nemáme to rozplánováno, co, kdy a jak. Prostě bereme to podle situace. Však taky kouká, když je půl žvečer, všude tma a my se oblékáme a jedeme pro starší na koně. Je to trošku daleko a když má muž odpolední, tak nám nic jiného nezbývá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí