Jak tak vypadá váš den s malým dítětem? Co děláte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75
4.10.10 17:12

dětičky jsou radost a naše všechno. Ale to přeci neznamená že jim budu ptrokem za každou cenu. Musí se učit samostatnosti, a nejlépe je začít co nejdřív. U prvního jsem si to pokazila sama. teď už tu chybu neudělám. S námi se taky nikdo nepáral. Oblét a ven…a celý den jsme si museli se sourozencema vastačit sami. Péče a hraní si s dětmi ano, ale i tady platí všeho s mírou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.10.10 09:14

Tak šup, šup od počítače do pokojíčku a stavět komín :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Taky preferuju nic nepřehánět. Takže to střídám. Ráno mi vleze do postele, po tmě se nějakou dobu různě tulíme a mazlíme, postupně mi tam nanosí miliony plyšáků, takže mi nakonec nezbývá, než vstát a rozsvítit, protože do postele se fakt už nevejdu :mrgreen: Shrnu plyšáky do rohu, přinesu knížky a ještě si v posteli „čteme“ (synovi je rok a půl). Ukazujeme obrázky, já se ptám co to je, popisuju a on se snaží o totéž. Pak už toho mám dost, tak teda prohlásím, že vstáváme. Přebalím, obleču a jdu dělat snídani. On mezitím ještě „dočítá“. Pak se vrhne na snídaní, všude ji rozpatlá, roznosí, já si mezitím vypiju kafe či meltu s neustálým handrkováním o hrnek. Pak ho nějak nasměruji k hraní a nenápadně mizím k počítači. No a on mi chodí ukazovat hračky a občas si donese knížku a dožaduje se pozornosti. Takže to střídám. Celý den. Chvilku si hrajeme, chvilku dělám něco jiného (úklid, praní, vaření, PC, háčkování…). Prostě snažím se to dělat tak, abych se nevěnovala pořád jen jemu, ale zároveň, abych ho nezanedbávala. Takže třeba meju nádobí a komunikuju s ním (jé, ty máš krásnou myšičku…).
Co se týče tříměsíčního mimina, tak to jsem byla nejradši, když jsem ho ukojila do spánku :lol: Fakt to v tomhle věku asi není potřeba řešit. Vpodstatě jsem ho měla furt na klíně nebo vedle sebe na dece či v kolíbce s puštěným kolotočem, ale vyloženě jsem to nepřeháněla. Mezi námi i malé dítě potřebuje mít klid a mnoho vjemů jim nedělá příliš dobře. No ale jsem na sebe zvědavá, až se za necelé dva měsíce narodí to druhé… Doufám, že prvorozený mě nechá svou ségru aspoň v klidu nakojit :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
5.10.10 09:50

Ha.
Taky mám 3 měsíce miminko.
Taky má staršího už 4 letého bráchu.
Jsem z nich hotová z obou dvou :mrgreen:
Amabilis77: věř, že zpočátku tě nakojit nenechá :-D do jisté doby si starší syn byl schopen hrát sám- vlastné jsem o něm celé dopoledne skoro nevěděla. Až do doby, než se narodil Vojta. To jsme všichni nastěhovaní v obýváku, zatímco druhý pokoj je naprosto volný a nikdo v něm není.
Jinak Vojtíšek /3més./ odmala rád pozoruje- rád je prostě přehozen přes rameno a nesen a kouká, teď začal chytat hračky a štěrkátka a tak na hrazdičce mydlí dinosaura hlava nehlava.
No a jinak já si myslím, že čtení má smysl- čtu staršímu, tak to poslouchá i mladej a myslím, že je to dobrý do budoucna na rozvíjení myšlení a představivosti.
Jinak se taky extra svým dětem nevěnuju… 8-) 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.10.10 10:20

Zuzziku, taky se obávám, že bude mít furt na hlavě nějaký hračky. Stačí, jak teď pořád chce mazat bříško. Padesátkrát denně ukazuje na flaštičku s olejem a volá mimi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
5.10.10 10:23
Amabilis77 píše:
Zuzziku, taky se obávám, že bude mít furt na hlavě nějaký hračky. Stačí, jak teď pořád chce mazat bříško. Padesátkrát denně ukazuje na flaštičku s olejem a volá mimi :hug:

:-D :-D :-D to nééé… já myslela taky, že budou prsty v očích a nějaké násilnosti, surovosti, ale kdybys viděla, s jakou něhou dává malému dudlíka třeba… :-)akorát jednou starší rval ruku z pusy Vojtovi, naštěstí jsem zasáhla včas… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
5.10.10 10:57

No moje segra je na tom asi podobne..ma holku,te budou v prosinci dva roky a ted ma 2 mesicni. A je pravda,ze se bala,ale je to lry docela v pohode. Mala mu taky montuje dudaka a odnasi pliny do kose atd :-D …jeste by me zajimalo,jak jste na tom nebo byly,kdyz dite zacla pobrekavat…sly jste hned nebo jste ho nechaly chvili byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
5.10.10 11:04
Prtka píše:
No moje segra je na tom asi podobne..ma holku,te budou v prosinci dva roky a ted ma 2 mesicni. A je pravda,ze se bala,ale je to lry docela v pohode. Mala mu taky montuje dudaka a odnasi pliny do kose atd :-D …jeste by me zajimalo,jak jste na tom nebo byly,kdyz dite zacla pobrekavat…sly jste hned nebo jste ho nechaly chvili byt?

Záleži v jaké příležitosti- večer ryčí, když mu vypadne dudlík, tak to letím hned. Jinak si většinou nepolámu kosti, jak začne- čili ho chvilku nechám a až mám chvilku i já, tak ho jdu utišit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.10.10 11:06

Já nechávám malého klidně několik minut brečet. Aby si nezvikl že hned jak kníkne tak se všeho nechá a honem za ním. Toho staršího jsem si rozchovala a pak jsem za to byla sama na sebe naštvaná. Všechno se totiž muselo točit jen okolo něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
5.10.10 14:45

No mne ho bylo ze zacatku vzdycky lito,tak jsem sla hned,ale ted uz to taky nedelam..spis kdyz trsba jenom lezi v pkstylce a nic nedela,jenom kouka a ja zrovna treba neco delam..tak mam takovy blby pocit,ze tam jenom lezi :-D ale driv se detem takhle nikdo nevenoval a tamy vyrostly,takze se to asi nesmi prehanet..moje znama se diteti venuje neuste -4mesice..cely den mu rika rika rikanky atd a vari a uklizi vecer,kdyz spi..coz se mi nezda uplne normalni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
5.10.10 15:08

No holky vy mě dáváte,já mám 19 měsíčního kluka a je to s ním někdy horor.A jak jsem si přečetla tak to máte doma všechny nějak v pohodě :lol: Malej si taky občas k nám zaleze do postele,ale jediný co dělá tak tam skáče jak opice a žádný tulení se nekoná :-( dokáže si pohrát sám,ale jen s nádobím a kapslema na kávu :nevim: sanžím se mu věnovat,prohlížíme si knížky atd.ale moc u toho nevydrží,takže pro změnu si jde zaskákat na gauč.no jsem z něj někdy hotová.A ještěk tomu je hrozná netykavka,nenechá si nic udělat,ostříhat nehty,vyčistit zuby apod.Tak jsem asi někde udělala chybu si někdy říkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.10.10 15:20
petra79 píše:
No holky vy mě dáváte,já mám 19 měsíčního kluka a je to s ním někdy horor.A jak jsem si přečetla tak to máte doma všechny nějak v pohodě :lol: Malej si taky občas k nám zaleze do postele,ale jediný co dělá tak tam skáče jak opice a žádný tulení se nekoná :-( dokáže si pohrát sám,ale jen s nádobím a kapslema na kávu :nevim: sanžím se mu věnovat,prohlížíme si knížky atd.ale moc u toho nevydrží,takže pro změnu si jde zaskákat na gauč.no jsem z něj někdy hotová.A ještěk tomu je hrozná netykavka,nenechá si nic udělat,ostříhat nehty,vyčistit zuby apod.Tak jsem asi někde udělala chybu si někdy říkám.

Haha, hele ono to jen tak vypadá. Já tulení říkám tomu, že po mně leze a skáče :lol: :lol: :lol: Taky mám celkem temperamentní dítko. Časem se to trošku srovná. Už zvládá trošku udržet pozornost. Ještě nedávno na hřišti střídal „atrakce“ po několika vteřinách a teď na jedné houpačce vydrží minutu (a dneska snad i dvě!). Je mu dvacet měsíců :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.10.10 15:21

Tak jsem si to tu pečlivě pročetla a docela jsem se uklidnila, že nejsem špatná matka, když nejsem s malým všechen čas, kdy nespí. (ježiš, to je věta, samé „jsem“ :lol: ). Prcek si od mala (teď je mu 11 měsíců) docela hrál sám, teďka ho posadím třeba na podložku k bedně s hračkama (+ tam má Pet lahve s fazolema, dětský kartáček na zuby, peckový polštářek, a podobné blbosti) a on si v tom hrabe a je půl hodiny klid :-) nebo tu tak lozí, někde se postaví a zas odleze a já koukám, hlídám, a nijak mu do toho nezasahuju. Jasně, zpívám mu, vykládám si s ním třeba při jídle nebo přebalování, občas přileze a chce do náruče, knížky miluje, po každém jídle ležíme 10-15 minut a prohlížíme (i když se marně snažím ho učit, co je na obrázku, to ho nějak nebaví, ale 1. úspěch - pozná sluníčko :-) ). Paci paci zcela bojkotuje, nesnáší, když mu cokoliv dělám s rukama, prstíky, apod, hned se škube.
Strašně jsem to řešila, že bych ho měla něco učit, nějak ho rozvíjet a tak, ale zdá se, že si docela vystačí sám. A proč to nepřiznat, vyhovuje mi to víc, než když by vyžadoval, abych mu stála za zadkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
5.10.10 15:42
:lol: :lol: jo tak to po mě leze taky a plácá mě po břichu apod.je prostě hodně temperamentní a asi se mi to nechce přiznat :mrgreen:
Amabilis77 píše:
petra79 píše:
No holky vy mě dáváte,já mám 19 měsíčního kluka a je to s ním někdy horor.A jak jsem si přečetla tak to máte doma všechny nějak v pohodě :lol: Malej si taky občas k nám zaleze do postele,ale jediný co dělá tak tam skáče jak opice a žádný tulení se nekoná :-( dokáže si pohrát sám,ale jen s nádobím a kapslema na kávu :nevim: sanžím se mu věnovat,prohlížíme si knížky atd.ale moc u toho nevydrží,takže pro změnu si jde zaskákat na gauč.no jsem z něj někdy hotová.A ještěk tomu je hrozná netykavka,nenechá si nic udělat,ostříhat nehty,vyčistit zuby apod.Tak jsem asi někde udělala chybu si někdy říkám.
Haha, hele ono to jen tak vypadá. Já tulení říkám tomu, že po mně leze a skáče :lol: :lol: :lol: Taky mám celkem temperamentní dítko. Časem se to trošku srovná. Už zvládá trošku udržet pozornost. Ještě nedávno na hřišti střídal „atrakce“ po několika vteřinách a teď na jedné houpačce vydrží minutu (a dneska snad i dvě!). Je mu dvacet měsíců :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.10.10 16:01
petra79 píše: :lol: :lol: jo tak to po mě leze taky a plácá mě po břichu apod.je prostě hodně temperamentní a asi se mi to nechce přiznat :mrgreen:

Tak si to klidně přiznej, není to ostuda :-D Včera jsme byli u kamarádky, která má stejně starou holčičku - nebe a dudy. Kamarádka se mě ptala: To takhle furt pobíhá normálně? Jo pobíhá, pořád. Tam nevěděl, co dřív, jestli hračky v obýváku nebo dětském pokoji. Nakonec to řešil tak, že je přenášel. Nejdřív se holčička snažila udržet krok (co měl malý, chtěla hned taky), ale nakonec to vzdala, kecla na zadek a hrála si sama :lol: :lol: :lol:
Jedna z kamarádek vyslovila obavu, aby nebyl hyperaktivní, ale já myslím, že nebude. Je jen hodně zvídavý a prostě musí všechno vidět a poznat a snaží se toho stíhat moc najednou (a pak neví, co dřív). Když prohlížíme knížky, tak u toho vydrží sedět tak dlouho, dokud to mě nepřestane bavit. Dokonce už mi nechá číst i kratší souvislý text (a důležitě ukazuje prstíkem). To se dle mého s výše uvedenou diagnózou neslučuje, tak jsem vklidu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
5.10.10 16:44

amabilis:tak to jsme na tom úplně stejně.jeho kamarádi a kamarádky ho taky nestíhají. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí