Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, dneska je nám 5měsíců a malá přes den spí dýl a dýl…
![]()
trvá to asi 5dní…
před tím jsem krmila každý 3h, a hodinku před papáním spinkala, probudila se a jedla, pak jsme si hrály 2h a pak šla zase spát na hodku před jídlem..
teď… spí nák dýl.. dneska např. chrní už od půl desátý a to je skoro 12h..
(máme píchlí čerstvě uši asi před 4mi dny, taky nám rostou zuby..)
taky vám tak dlouho spinkaj?? vstáváme v 7h a spinkat jde až v 10h..
taky jsem se chtěla zeptat, k obídku sní celou přesnídávku (maso zelenina) a jde si hrát.. neni lepší to dát před spaním?, ale to mi taky připadá blbí.. zdá se mi, že po tý přesnídávce je unavená..
![]()
ahoj, tak my máme taky spací dítě a to mu je 10 měsíců!! Tuhle šel spát v 8 hodin večer a vstával v půl jedný druhej den!!! Mezitim teda vstal v půl osmý na jídlo ale pak zase zabral a pak šel spát ještě odpoledne. Já jídlo dávala vždy po vyspání, před spanim jen večerní mlíko.
Já mám taky spací miminko,ráno vstává kolem 6,v půl 8 jde chrnět,to je tak do 10-10.30,o půl 12 oběd pak jde spát tak do 14.30-15,a kolem 17 jde zase spát asi tak 17.30,po 18 jdem koupat,a kolem půl 7 jde spát.
Buď ráda,pokud nemá teplotu nebo tak něco tak to neřeš,má prostě větší potřebu spánku ![]()
Jo a je nám 6 měsíců
Příspěvek upraven 04.10.10 v 12:16
Ahoj, tak my měli také spavé miminko a vlastně doteď máme. Je to tak 4 měsíce zpět, co mi spával dvakrát denně, dopoledne i odpoledne a to klidně i 2-3 hodky. Potom jsem zavedla spaní jen jednou denně a spává mi většinou od 11nácti po obědě a klidně ty 3 až 4 hodky spinká. A to večer chodíme spávat mezi půl 8mou a 8mou.A jako mimi mi přišlo,že celý den jen spal a jedl, tak do 8mi měsíců.
A to že ti teď spinká ještě víc, může být těma ouškama, prostě to potřebuje. ![]()
Ahoj Mončo,tak koukám,že máme skoro (den rozdíl) stejně staré děti
a Tobík si myslím taky spí celkem obstojně......vstává na první kojení kolem sedmé,pak ještě spí tak do půl desáté,nakojím a jde spát v 11,pak nakojím kolem dvanácté,jde spát o půl třétí,nakojím ho o půl čtvrté,pak jde spát v pět a kojím v šest a pak už nespinká,v osm vykoupu a nakojím a jde spát mezi devatou a půl desátou a spí až do těch sedmi…takže když mu vychazí spaní zhruba na hoďku tak je to ideální,že to pěkně vychází,ale často se stává,že spí i kolem dvou hodin-i víc a to potom má jen 5 kojení,zatím ještě nepřikrmujem,jsem zvědavá jak to bude,až začnem …teď si ale užívám,že nemusím brzo vstávat,dřive či později i to přestane
…zoubky nám zatím nerostou tak máme ještě klid… Zuza
No, co bych za to dala.
Spí čím dál tím míň, ale už ho aspoň nemusíme pořád nosit, když je vzhůru. Třeba je to tím počasím, náš dřív, když pršelo nebo byly bouřky, spával déle.
Nám je čtyři a půl a máme to dost podobné … tak posledních 5dní až týden náše žabka spí dopoledne 2 a odpoledne i tři hodinky. Před tím jsme to tak neměli. Vstává v sedm ráno, přebalíme, napapáme, pohrajeme a tak v devět až ve čtvrt na deset jdeme spinkat, spí tak do jedenácti, napapáme, pohrajeme a kolem jedne zase spinkání tak na tři hodinky a no a pak už nám začínají ty večerní hrátky a rituálky s koupáním, tak jsme na tom asi podobně …
![]()
noo mě přijde ženeni něco v pořádku.. 3h v kuse ještě malá nespala!!!!!
U nás je to podobné. A taky až tak poslední týden. Prvního bylo našemu Šimonkovi 5m.
Ale zase k večeru tak dlouho nespí, třeba jen půl hoďky.
Zatím kojím tak baští i po dvou hodinách a včera jsem byla v šoku, když spal od dvanácni do čtyř
Tak u nás se vstává v devět, nají se, jde spát v 11h, vzbudí se ve 13h, nají se, pak jde spát v 15h a vzbudí se v 17h, jídlo, koupání v 18.30 už zase spí až do rána.Dýl jak dvě hodiny vzhůru vydrží jen málo, to už musíme být venku a dít se něco zajímavýho.Jinak je nám 5,5měsíce.
Issabell28 píše:
Tak u nás se vstává v devět, nají se, jde spát v 11h, vzbudí se ve 13h, nají se, pak jde spát v 15h a vzbudí se v 17h, jídlo, koupání v 18.30 už zase spí až do rána.Dýl jak dvě hodiny vzhůru vydrží jen málo, to už musíme být venku a dít se něco zajímavýho.Jinak je nám 5,5měsíce.