Odsavání rýmy

3588
5.10.10 16:11

Odsavání rýmy

ahoj holky,
mam 6 týdenního chlapečka a dostal chudák rýmu. koupila jsem odsávačku na vysavač. a chci se zeptat kolikrát denne muzu odsávat nosík? slyšela jsem, že jen 3 za den, je to pravda? predtím mu tam nakupu libenar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6597
5.10.10 16:17

Ahoj a proč jen 3× denně? Já odsávala podle potřeby, zrovna teď je to aktuální :roll:
Když jsem byla s Lindičkou a Julinkou v 5 týdnech nemocnici, tak mi je tam obě dvě sestřičky odsávaly před každým kojením, protože měli hroznou rýmu a nemohli u pití vůbec dýchat a tam to odsávají trubičkou, kterou zavedou až pomalu do krku :poblion: , ne, ale až prostě hluboko do nosu, proti tomu je odsavačka na vysavač prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.10.10 16:22

Pokud zvlhčuješ nosní sliznici (což děláš), tak by to mělo být v pohodě. Odsávej tedy podle potřeby. Já teda nos přímo Libenarem prolívala, protože měl takovou tu zadní rýmu a bez rozkapání nosánku to nešlo (ale ten řev) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
5.10.10 16:22

Berunka měla rýmu cca 3 týdny nazpět - odsávala jsem podle potřeby (mám odsavačku na vysavač) - a ani pediatrička mi neříkala, že bych to měla nějak „krotit“ :wink:

• Citovat
  • Upravit
8413
5.10.10 16:53

Jak píšou holky…podle potřeby…klidně i co 10 minut, hlavně ať to z něj jde ven :wink: Taky máme vysavačovou a lepší není :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.10.10 16:54

Já odsávala před každým kojením, protože jinak by se pořádně nenapila. Někdy i v noci. Jak pak rýma polevila, tak už jen ráno a večer (nebo jen večer, prostě podle potřeby).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
5.10.10 16:55

dekuju holky to jsem rada, ze se muze vickrat.
amabilis:a kolikrat denne si mu to kapala? tam pisou 1-3 denne asi nejlepsi pred kazdym vysatim ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.10.10 16:57

Libenarem můžeš kapat podle potřeby. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
5.10.10 17:00

já můžu jedině doporučit sterimar, je teda trochu dražší ale je supr, vždycky klárce vystříkám nos a pak odsaju, ono to pěkně rozpustí tu rýmu a jde pak snadno vysát, navíc to můžeš stříkat i preventivně na vyčištění nosíku, a je od narození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
5.10.10 17:16

Ahoj já taky podle potřeby,zrovna nás konečně rýma opouští…doufám :roll:

Libenar je taky preventivně na vyčištění.Kapu po odsátí kvůli sliznici.Před ne,měla takovou rýmu,že jsem ani nemusela,nudle jí tekly snad i očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.10.10 17:22

Slyším poprvé, že použití je nějak limitované. Já i kamarádky odsáváme dle potřeby. Dle mého, pokud dáš stanovený výkon vysavače (v návodu), tak je to zcela bezpečné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
5.10.10 17:27

Odsavej tolikrat kolikrat je to nutne,hlavne at je to venku.
ja vzdy prokapla Libenarem a odsala,neni nic lepsiho,nez tahle odsavacka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
5.10.10 18:46

když je rýma odsávám klidně každých 5 minut.To přeháním ale prostě hned jak je potřeba.Je to super věcička,ale díky odsávání Matyas neumí smrkat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
5.10.10 19:18

super holky diky za rady tak snad se ty rymy brzy zbavime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.10.10 22:39
lovelytelle píše:
dekuju holky to jsem rada, ze se muze vickrat.
amabilis:a kolikrat denne si mu to kapala? tam pisou 1-3 denne asi nejlepsi pred kazdym vysatim ne?

Při každým odsávání a to opakovaně. Pokud to nejde ven (prostě to vypadá, že nic neodsaješ, takže rýmu nemá, ale brečí, jakmile ho položíš, nechce pít a tak), tak fakt opakovaně. Nalít do nosu, jemně promasírovat, odsát a zopakovat. Nosní dírky jsem střídala, aby se to uvolnilo a odsávala, dokud to prostě nešlo :nevim: Kolikrát u toho, chudák, řval, jak když ho vraždím, ale pak ta úleva :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí