Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak maminky holčiček, čeká nás velký krok a nevíme jestli máme nechat náušničky nastřelit nebo píchnout. Já, majitelka tří (v bláznivé pubertě) nastřelených dírek jsem jednoznačně pro nastřelení, vím, že to není ani cítit, jenže naše paní doktorka (ve kterou mám absolutní důvěru) dírky jen píchá a také píchání doporučuje. Tak teď babo raď. Mám dát na ní a nechat je malé u ní píchnout nebo mám počkat do půl roku a pak nastřelit? (Většina z vás doporučuje lékařku na Budějovické, asi bych se taky vydala tam.)
Jsem teď víceméně rozhodnuta pro nastřelení, ale přece jen, jsou tu maminky od holčiček, co mají dírky píchané? Jak se hojí, nejsou problémy? Vím, že u nastřelených asi problémy nebývají, nebo se pletu?
Ahoj Sheele
gratuluji k holcicce.
Ja Emci nechala ouska pichnout,mazala jsem opthalmo a za tyden byl klid.Zadne problemy Emca nemela.
Kazdy ti doporuci neco jineho,zalezi na tobe,pokud tva dr jen picha a mas k ni duveru tak nech pichnout.
Tak náš doktor nastřeluje, u prvního ouška to Kája ani nepostřehla a když jí chytal druhé, tak už to čekala a trochu zakňourala, jinak nic. Všechno v pohodě. Náš doktor má teda takový názor že píchání oušek patří do středověku
Ale co doktor , to jiný názor! ![]()
Ahojky, taky jsem nechala u starší Elišky ouška propíchnout a žádný problém jsme neměli.Teď to řeším u mladší, ale nechám to zase na doktorce co nám doporučí a zda ouška vůbec píchá… nevím jestli to dělá každý dětský doktor…tak uvidíme až tam půjdeme na tříměsíční prohlídku ![]()
Nikdy bych nastřelit nedala. Píchání je přesnější a lépe se hojí, když to ovšem člověk umí, a když to umí nmemusí to ani bolet… Já osobně mám píchnuto asi 20 naušnic v uších a všechny bez problémů, ve 13 mi mamka nechala nastřelit druhou dirku a hnisalo mi to bolelo to a muela jsem si náušnici vyndAT PO TÉHLE ZKUŠENOSTI DO NASTŘELENÍ UŽ NIKDY NEPŮJDU…
xzuzkax píše:
Tak náš doktor nastřeluje, u prvního ouška to Kája ani nepostřehla a když jí chytal druhé, tak už to čekala a trochu zakňourala, jinak nic. Všechno v pohodě. Náš doktor má teda takový názor že píchání oušek patří do středověkuAle co doktor , to jiný názor!
PÍCHÁNÍ DO STŘEDOVĚKU?? TO JE ALE BLBOST
PROČ BY JINAK EXISTOVALY PIERCINGOVÉ SALONY ![]()
Michaelakkk píše:
Nikdy bych nastřelit nedala. Píchání je přesnější a lépe se hojí, když to ovšem člověk umí, a když to umí nmemusí to ani bolet… Já osobně mám píchnuto asi 20 naušnic v uších a všechny bez problémů, ve 13 mi mamka nechala nastřelit druhou dirku a hnisalo mi to bolelo to a muela jsem si náušnici vyndAT PO TÉHLE ZKUŠENOSTI DO NASTŘELENÍ UŽ NIKDY NEPŮJDU…
Což je tvoje osobní zkušenost. Já mám opačnou. A nepotřebuju na to ani caps lock:)
Starší dceři jsem nechala naušnice nastřelit, mladší nechám taky.
Myslím, že u miminka je to vcelku jedno, hlavně, když je doktor šikovný.
řekla bych že střelené dírky zarůstají… píchnuté zůstanou i při delším nenošení naušnic - teda aspoň mě.
Vždycky když tlačím naušnice do střelených dírek tak to trošku zabolí (a to je mám už leta) a taky je pak musím po pár hodinách sundat. Nejsem moc schopná se soustředit když mě něco tlačí v uchu.
Já bych zkusila píchnout..
Příspěvek upraven 06.10.10 v 13:39
Obě holčičky mají ouška píchané a žádné problémy neměla ani jedna. 2-3 dny po píchnutí jsem jim to mazala Framykoinem. S nastřelením zkušenost nemám.
Dcera má náušničky nastřelené. Bylo to bleskově hotové a úplně v pohodě. Nic nehnísalo. Dírky nezarůstají… Já bych zas nenechala píchnout. Proč taky když to jde dneska i jinak. Takže co mamina to názor. Záleží na tobě ![]()
Ahoj,my jsme nastřelovaly minulý týden a super
Skoro to nepostřehla,a nic to nedělá.Jsem spokojena,a malá je jak princezna.Já jsem určo pro nastřelení.
První dcera má píchaná ouška,dřívější doba,a bylo to horší.
Děkuju Taminko
A děkuju všem, jsem ráda, že je vidět, že je to celkem jedno, asi to vyjde na stejno, žádné vyloženě negativní zkušešnosti snad ani nejsou, co? Ještě popřemýšlím, ale možná risknu to píchání, když to dělá naše doktorka.
Křičí u toho dítka moc? A krev teče? Dcera je vyloženě bolestínka, řve absolutně u všeho a žádný, že si zakřičí a je pokoj, je schopna pak ještě hodiny vzpomínat na utrpěnou křivdu a řvát a řvát ![]()
Nastreleni je rychlejsi,mene stresu pro vsechny. Ja nechla male pichnou,trvalo to a ona ukrutne brecela. Priste jedine nastrelit.
Ahojky tak my jsme píchaly minulý týden v pátek a malá řvala dost
. Já musela bejt za dveřma,aby nechtěla jít ke mě.Krev jí trošičku tekla.Mazala jsme 3 dny dezinfekcí (dala mi dr. ) + Framykoinem.A po třech dnech mažu už jen tím Framykoinem do té doby než se to zhojí.Kolem dírky to má pořád zarudlé.
jestli bude někdy druhé a bude to holka tak nechám raději nastřelit.Přece jenom je to rychlejší,míň bolestivější a líp se to hojí.