Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
včera sem měla otevřenou tuhle diskuzi a manžel šel kolem noťasu že se na něco podívá a četl „pícháte nebo střílíte“ a byl z toho opravdu konsternován
![]()
Máme 2 měsíce nastřelené a žádný problém. Nekrvácelo to, bylo to rychlé a ihned s nasazením naušniček, nehnisalo to, prostě nic. A včera jsme koupili a dali klasické naušničky. Kdyby se jen píchalo, tak dcerce naušničky nedám ![]()
Sheele Emca rvala,ale ne proto ze ji to bolelo,ale protoze ji sestricka pevne drzela hlavu aby necukla a dr pichalla,ja sedela v cekarne,obecela jsem to,ale hned jak mi ji sestricka dala zpet tak prestala.
Pry to je proto,ze detem se nelibi,ze se nesmi pohnout..
Po vlastních zkušenostech (asi v 10letech mi znovu píchali náušnice, pak jsem si v pubertě nechala další nastřelit), bych se spíš přiklonila k možnosti nastřelení. A to proto, že se paní špatně trefila a já mám jednu dírku píchlou mírně nakřivo.
Ale je fakt, že malé jsem nechala dírky píchnout, protože jsem nevěděla, že se tak malým prckům dají nastřelit. Ouška jsem čistila lihem a mazala Framykoinem a úplně v poho.
Nikol má dírky nastřelené a nevolila bych jinak. Bylo to rychlý, řvala až u druhé dírky, v čekárně už o ničem nevěděla, žádný zarudlý ouška, všechno v pohodě, ničím jsme nemazali ![]()
My jdeme určitě na nastřelení,má doktorka sice uší píchá,ale prý nerada,krvácí to.Nastřelení je rychlé a téměř bezbolestné.Jinak kamarádka s dcerou byla na obojím.Nechala ouška píchnout a jedno jí zarostlo,tak šli na nastřelení.Říkala mě,běž určitě na nastřelení je to mnohme lepší,na píchání už by prý nikdy nešla.
Já bych byla asi pro nastřelení.Taky se chystáme.První dcera měla uši píchané,někdy kolem.4.měsíce, pár dní to trošku hnisalo.Dodnes má problémy se zarůstáním- pokud si naušnice sundá,třeba kvůli tělocviku,plavání…tak je za pár dní těžko dostává zpátky a pak má dírky zarudlé a bolestivé. Myslím si,že nastřelení bude asi jednodušší.. ![]()