Je můj chlapeček opožděný?

7.12.15 21:29

Je můj chlapeček opožděný?

Můj čerstvě tříletý chlapeček nastoupil do školky v září. Od začátku učitelky vnímají Jeníčka jako „pomalejšího“ a dávají mi to sežrat :roll:
Narodil se v 8mi měsících, silná žloutenka, anémie, predilekce hlavičky, vojtovka, později začal chodit, mluvit až ve 2,5 letech. Pořád v botech (až má jakékoliv zdravotní) zakopává, padá, věčně od bláta (pak si neumí říct, že je špinavý, takže učitelky jsou z obliga, když je celý den špinavý), musí mu pomáhat s oblékáním, neumí držet pastelku, nedokáže nic namalovat ani vymalovat, polévá se hrníčkem, neumí držet příbor, věčně zacintaný, dělá všem problémy upoutat jeho pozornost když něco zrovna dělá, často je „ve svém světě“, má bujnou fantazii, ostatní děti zdržuje, protože ho vždy zajímá vše okolo, jen né to co má zrovna dělat…
já nevím…doma mi šlape celkem dobře, ale denně slyšet kritiku, jak je opožděný mě vážně dost bolí :,(
nepočůrává se jako jiné děti, dojde si a utře sám, neubližuje ostatním, ba naopak je pozorný k druhým, umí se dělit, děkovat, zdravit, pochválit, uklízí si po sobě i po druhých, vše rovná podle velikosti a vše má své místo, pamatuje si kde co dal i dva týdny nazpět, chvíli kouká na lis na jablka a po minutě přesně řekne na jakém principu funguje :-D

ale večer na spaní si musí na chvilku podudlat dudlu aby usnul :oops:

Jak jsou vaše tříleté děti šikovné??? máte také problém ve školce? Je třeba s tím k psychologovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101637
7.12.15 21:36

@bobiskovomaminka Tvé dítě mi přijde v normě, hledala bych vstřícnější školku… Vezmu svého ve 4 letech, když šel do naší aktuální školky - zneužil toho, že je malý a nechal se komplet nakrmit (jíst uměl), s oblékáním mu pomáhali (no pomáhali, spíš ho oblíkali) ještě víc jak půl roku, kreslit je ochote až teď v 5 letech a krom toho, že se nechce oblíkat jsem od učitelek neslyšela nic. Holka nastoupila v necelých 3 do té samé, nají se, ale pouze lžící, neobleče, nedojde si sama na záchod - tedy došla by, ale i ten malý záchůdek je na ni velký, takže pouze s asistencí učitelky… a neustále ji chválí jaká je šikovná.

Příspěvek upraven 07.12.15 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.12.15 21:36

@bobiskovomaminka nějak neznám dítě, které by si řeklo, že je špinavé :think: starší byl zacintaný ještě v první třídě - fakt pořád, příbor a hrníček to samé.. nepřijde mi to nic divného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco2
7.12.15 21:37

Z popisu mi prijde pozadu jemna motorika.
Kazdopadne je skvele, ze ma hygienicke navyky, to nema spousta deti jeho veku.
Jenicek je urcite sikulka, vsechno bobecek dozene. Posilam pusu mamko :kytka:

• Citovat
  • Upravit
elot
7.12.15 21:38

Trochu mně zarazilo, že skládá věci podle velikosti :think: Možná by to chtělo poradu s doktorem.

• Citovat
  • Upravit
101637
7.12.15 21:38

@martina.se Tak to naše si třeba říká, nesnáší mokré triko, takže občas převlíkám i během jídla :zed: ale to že bude celá od bahna ji netrápí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.12.15 21:42
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se Tak to naše si třeba říká, nesnáší mokré triko, takže občas převlíkám i během jídla :zed: ale to že bude celá od bahna ji netrápí :mrgreen:
:mrgreen: :lol: tak tohle jako u nás fakt ne.. ten mohl být celý zacintaný, zlitý, jemu je to jedno :zed: a jako nějak z toho nevyrostl :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
7.12.15 21:44

Tak u nás ve školce jedí příborem předškoláci a malý děcka jedí lžící. Příjde mi nesmysl příbor ve třech letech. Každé dítě je jiné, některé rychlejší, jiné pomalejší, Každý má svůj čas kdy se co naučí. Hrnečkem se poleje kdejaký dítě. Zkuste nad tím tak nepřemýšlet. Nebrat si to tolik co vám říkají učitelky. Já vím, je to těžký, ale sama v sobě upřednostnujte to, k že budete sledovat ty věci které dokáže. Uvidíte, že se všechno naučí jak má. Zkusila bych přeložit malého na jiné oddělení školky, jestli jich tam máte ví. Protože pokud učitelkám třeba nesedl, tak budou prudit dál. Hodně štěstí přeju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101637
7.12.15 21:45

@martina.se Tak to naše může být klidně mokrá od pasu dolů, protože se prošla potokem, ale kydne si lžíci polívky na triko a už chce nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043

Ahoj, sama děti nemám (jen neteř a synovce), ale tohle vypadá jako takový ten syndrom „normálnosti“, kterým trpí 99% lidí. Pokud podle lidí nejsi (nebo tvé dítě není) průměrné, tak není normální. Kašli na ně. Tvůj kluk evidentně průměrný není, ale bude možná takový ten vysoce inteligentní borec, co je v některých praktických záležitostech prostě ňouma, ale třeba jednou vymyslí lék na rakovinu nebo auto na vzduchový pohon ;)
Chápu, že tě to trápí a návštěvou psychologa asi nic nezkazíš (pro sichr), ale dobře vybírej - jsou i psychologové, ze kterých samotných si dítě odnese trauma…
Asi to nebude prcek mít v životě úplně jednoduché, ale to je tvůj úkol, vysvětlit mu, že každý je jiný a není to špatně - a hlavně pomoct mu najít to „něco“ v čem bude machr největší a všichni ti průměrní chudáčci, kteří nikdy nezakopli, si z něho sednou na prd*l ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408

Co přesně znamená, že mu to učitelky „dávají sežrat“? Vysvětlila jsi ve školce, jaké byly okolnosti synova narození? Probíhá u něj nějaká terapie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
7.12.15 21:46

@bobiskovomaminka Já bych zas názor učitelek úplně nezatracovala, přece jenom mají srovnání a zkušenosti. Tak pokud Tě to zneklidňuje, můžeš se poradit s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.15 21:47

Přesně, celý den zabahněné tepláky ve školce a je mu to fuk, hlavně, že si může hrát :-) když se zeptám učitelky, proč mu nedala náhradní, odpoví že toho má moc…Dnes jsem byla i u ředitelky, protože mi bylo učitelkou naznačeno, že si musím vyorodovat speciální přístup pro mé „speciální“ dítě…mno ředitelka valila zrak a nakonec se učitelka omlouvala, ale nahlodala mně čůza :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101637
7.12.15 21:49

@bobiskovomaminka Zas na druhou stranu, pokud učitelce nevadí, že je pak bahno po celé třídě, tak bych zabahněné tepláky neřešila, klukovi to nevadí, tak o co jde, to zas možná zbytečně prudíš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.15 21:49

@kat kat děkuji…to potřebuji slyšet :hug: máš pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat