Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@rsisa naprosto s tebou souhlasím, syn je ve školce třetí den a už vnímám, jak na mě zahlíží, že jsem asi padlá na hlavu… a nejvíce mě namíchlo, že jsem je potkala na procházce a kluk měl do poloviny rozepnutou bundu, a 10cm rozepnutou mikinu- holý krk… hlanvě, že ona měla omotanou šálu až po nos
druhá věc jsou holá záda… koupím kombinézu, bude mu tepleji.
@3HE píše:
@rsisa prosím tě, můžu se zeptat, jak probíhala adaptace tvého syna na školku? Náš má za dva měsíce tři roky, ale je hodně nedonošený - takže tři bude mít v podstatě až v květnu… do školky nastoupil v pondělí a je to tedy katastrofa… utíká jim, na procházce celou cestu doslova hystericky řve… celou dobu ve školce brečí… v úterý jsem je venku potkala, tak jsem už šla zbytek procházky s nimi, protože než jsme je potkala, tak jsem viděla, jak hystericky řve, pořád utíkal, schválně padal na zem, aby nemusel jít atd. tohle neormálně nedělá, ale je hodně fixovaný na rodinu… no, tak nevím - já jsem pro postupnou adaptaci - nechávat jen do procházky - až bude v klidu, zvládne i procházku, tak ho nechávat do oběda… potom za čas i přes spaní.
Kdž porcházku prořve, tak to je na zápal plic… a stejně nakonec bude doma a ještě k tomu marod. Já bych školku nehrotila, ale bohužel v únoru končí RD… a zadarmo doma být nemůžu… i když tak možná i skončím, ale chci se alespoń pokusit pracovat…
my jsme neměli problém s adaptací, kluk tam neplakal, mu se tam líbilo, hrál si a tak, akorát, že nemluvil, nebyl samostatný a utíkal, on totiž utíká pořád, co začal chodit, pořád někam utíká
, takže neporadím, jedině zvykat na škollu postupně po malých dávkách nebo ho ještě nechat doma..
@rsisa díky za odpověď… do školky chodí i starší dcera, ale ředitelka dala syna do jiného oddělení (přemlouvala jsem hodně, ale neukecala jsem ji). Syn by by ve školce v pohodě, ale on brečí hlavně proto, že pro něho je školka to oddělení, kam chodí dcera - chodil tam se mnou ji vodit i pro ni celý loňský rok a také letos od září… denně - on nechápe, proč musí být v jiném oddělení… mají to jen přes chodbičku a on pořád utíká za ségrou… na ředitelku jsem TÁK neskutečně naštvaná!!! Nechápu, proč to těm dětem dělá… ta adaptace by byla mnohem snazší… takhle to bude boj a nakonec ho třeba i budu muset nechat doma…on si chce hrát, on tam chce chodit, od září ho tahám řvoucího ze školky domů… konečně má hotová všechna očkování, tak mohl nastoupit a teď zase brečí, že chce do školky za Esterkou…
@3HE píše:
@rsisa díky za odpověď… do školky chodí i starší dcera, ale ředitelka dala syna do jiného oddělení (přemlouvala jsem hodně, ale neukecala jsem ji). Syn by by ve školce v pohodě, ale on brečí hlavně proto, že pro něho je školka to oddělení, kam chodí dcera - chodil tam se mnou ji vodit i pro ni celý loňský rok a také letos od září… denně - on nechápe, proč musí být v jiném oddělení… mají to jen přes chodbičku a on pořád utíká za ségrou… na ředitelku jsem TÁK neskutečně naštvaná!!! Nechápu, proč to těm dětem dělá… ta adaptace by byla mnohem snazší… takhle to bude boj a nakonec ho třeba i budu muset nechat doma…on si chce hrát, on tam chce chodit, od září ho tahám řvoucího ze školky domů… konečně má hotová všechna očkování, tak mohl nastoupit a teď zase brečí, že chce do školky za Esterkou…
ježíš tak to je krá. a nebeská proboha proč??? u nás ve třídě jsou samí sourozenci, je to automatické, máme věkem smíšenou třídu, takže je tam plno sourozenců. Naprosto zbytečně ta ředitelka to dítě taumatizuje, naopak, tím, že by tam byl se sestrou, tak by si v pohofě zvyknul, ředitelka je trubka na entou
@rsisa píše:
ježíš tak to je krá. a nebeská proboha proč??? u nás ve třídě jsou samí sourozenci, je to automatické, máme věkem smíšenou třídu, takže je tam plno sourozenců. Naprosto zbytečně ta ředitelka to dítě taumatizuje, naopak, tím, že by tam byl se sestrou, tak by si v pohofě zvyknul, ředitelka je trubka na entou
moje řeč!!! ona prostě nechce v tom oddělení mít děti s rokem narození 2013… je to také smíšená třída, ale nejmladší tam chce mít 2012… nechápu proč ![]()
@3HE píše:
moje řeč!!! ona prostě nechce v tom oddělení mít děti s rokem narození 2013… je to také smíšená třída, ale nejmladší tam chce mít 2012… nechápu proč
Dnes mi ředitelka oznámila, že Vojta je přeřazený do oddělení, kam chodí i dcera, takže HURÁÁÁA
, budou spolu a snad to bude už všechno fajn.
Tohle je splněný sen, myslela jsem, že tam omdlím, když mi to říkala ![]()
@3HE píše:
Dnes mi ředitelka oznámila, že Vojta je přeřazený do oddělení, kam chodí i dcera, takže HURÁÁÁA, budou spolu a snad to bude už všechno fajn.Tohle je splněný sen, myslela jsem, že tam omdlím, když mi to říkala
Juchuuu, slava! Blahopreji
Hezky to oslavte
Jasne, ze bude vsechno v pohode, bude spokojeny. ![]()
@Janaxy píše:
Juchuuu, slava! BlahoprejiHezky to oslavte
Jasne, ze bude vsechno v pohode, bude spokojeny.
Díky… já to oslavím, až uvidím ve školce jeho jméno na nástěnce jejich třídy - tam, kde je seznam dětí a jakou mají značku… pokud to neuvidím černé na bílém, tak tomu nebudu věřit a raději to ani nebudu říkat dětem ![]()