Je normalní taková únava?

Anonymní
15.3.24 19:21

Je normalni takova unava?

Ahoj, mám dvě malé děti. Jedno mělo teď 4 roky, druhé bude mít 3 roky. Obě děti chodi do skolky, já chodím na pul úvazku na 12ti hodinový směny do práce. Když jsem v práci tak jim pravidelně celý den, piju, a večer přijdu domů a padnu unavou. Jenze třeba dnes jsem doma. Ráno jsem snědla anglickou bagetu, dala jsem si jogurt, rozpustný kafe. V poledne oběd, rozpustný kafe. Odpoledne jsem pocítila žízeň-sklenička minerálky, rozpustný kafe :roll:… a teď sklenička minerálky. Děti jsem dala do skolky na pul 8, vyzvedla jsem je ve 14.30.v 15h si je vzal manzel do 17.30 ven. Akorát jsem jim dala večeři, převlekli se do pyzam, a v 18.45 šli spát. Ja dnes vyluxovala 2 patra baraku, umyla koupelny. Ale cítím se jak kdybych celý den dřela v dole. Nemám už ani chuť se jít vykoupat. Nechapu čím to je? Já večer nedavam vůbec nic. Je to bezny? Taková únava večer? Pocituju to od té doby co mám deti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2682
15.3.24 19:38
@Anonymní píše: Více

Nemáš žádný pitný režim, vnitřně musíš být silně dehydrovaná. Rozpustný kafe ti tekutiny opravdu nedoplní a minerálka (předpokládám, že bublinkatá, možná i sladká) také ne. Vodu nepiješ?? Pokud ti nechutná samotná voda, tak alespoň voda se šťávou, citronem, vymačkaným ovocem. Neproplachuješ zevnitř dostatečně tělo od škodlivin, nedoplňuješ tekutiny. To je hodně špatně, únava je naprosto logické vyústění. Máš zanesený organismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
15.3.24 19:53

Ja bych rekla, ze to bezne je…nepises tedy, kolik hodin spis pres noc, mne treba onech 8 opravdu nestaci, to pak usinam behem dne :nevim: Ja musim mit minimalne 9 hodin, nejlepe 10…jinak deti, domacnost a do toho jeste prace, to jednoho opravdu utaha ;) Ale zkus si nechat odebrat krev - na krevni obraz, hlavne zelezo…jinak ale myslim, ze to bude v poradku, ono se to nezda, ale tohle vsechno zvladat, muze byt vycerpavajici… :think: Ja treba, kdyz musim vstavat brzy, tak i kdyz jdu spat vcas, unavena pak behem dne, jsem…jsem sova a ranni vstavani mi vyslovene skodi :D

• Citovat
  • Upravit
121
15.3.24 20:03

No, máš nárok být unavená po takovém zápřahu :D Zkusila bych zlepšit ten pitný režim, zařadit hořčík a vitamíny B.
Jinak velká únava může být příznakem třeba špatné funkce štítné žlázy, tak pokud se to nebude lepšit, nech si u obvoďáka vzít krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
15.3.24 20:27

To mas na cely den jen dvě skleničky minerálky? To bych taky padala na hubu, kdybych byla tak dehydratovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
15.3.24 22:09

Byla bych unavena z absence vody i jidelnicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
15.3.24 22:23

Ahoj, určitě si pravidelně rozpust hořčík, zřejmě ti chybí, a s tou kávou to nepřeháněj. Díky ní sice budeš mít více energie, ale o to unavenější budeš až kofein odezní. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, kdysi před lety jsem dělala také 12ti někdy i více hodinové směny ( práce v restauraci ) a celý den jsem pila pouze minerálku. A ejhle, žádná únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
1.4.24 09:54

Mam 7 deti posledni cerstve 8m
Roky chodim spat v11 vstavam v 6 xkrat nocni kojeni
V 8 rano mam za sebou pul h behu to me nakopne
Pracku, mycku castecne uvareno
Musim denne behat a chodit x km jinak bych byla kantare… denne dam kolem 20
Zkuste pohyb, beh, rychlou chuzi… a slunicko
Samo rozp kafe vyhodit a vymenižt za kvalitni dvakrat denne