Je problém brát ohled na nemocného psa?

Anonymní
19.4.13 12:47

Je problém brát ohled na nemocného psa?

Vždycky si říkám, že vím, jací dokážou lidi být zlí, že mě nic nedokáže překvapit. Ale přece! Vždycky jsem si myslela, že lítost nad nemocným zvířetem dokáže projevit i ten, kdo žádné nemá. Ale zřejmě jsem moc naivní, stále očekávám, že v lidech alespoň nějaký ten soucit je, ale po dnešní zkušenosti si říkám, že to snad některým dělá dobře ubližovat druhým. Mám 17-letého voříška, od středy s ním každý den chodím k veterináři, protože mu začali v pondělí selhávat ledviny. Nebudu rozepisovat a diskutovat o tom co přesně mu je, jak přesně na tom je, nebo otázku trápení, ochoty a uspání. To máme v sobě i s veterinářem vyřešenou. Chci Vám popsat, co se mi stalo při přechodu od veterináře do auta. Jelikož je od pondělí slabý, nechtěl žrát, pít a chodit a tak když se mi najednou sám od sebe začal při cestě v náručí cukat, že chce na zem, pak začal chodit, tak mě zaplavila taková radost, že jsem ho na prvním trávníku postavila. Začal se procházet a vykonávat potřebu. Jenže je velmi slabý, hodně vrávorá a u prvního bobku dokonce spadl. Tak sem ho nechtěla přemisťovat a rušit, zkrátka radost z toho, že mu léčba zabírá. Problém byl v tom, že takhle vrávoral na trávě u nějakých laviček, kde byli ještě pozůstatky stavby. Čerstvě vyrašená tráva a znatelné nánosy zeminy.. Já jsem to hned po něm odklidila do koše. Avšak mě celou dobu sledovala nějaká primadona, co si zřejmě potřebovala ulevit a přes celou ulici na mě spustila, zda bych ho laskavě mohla dát pryč od těch laviček. V tu chvíli by se ve mě krve nedořezal, páč jen blbej by si nevšiml, že ten pes je nemocnej a že sotva jde. Tak sem jí se vší slušností odvětila, že ten pes je nemocnej, jetli nevidí, tak sem si to po něm sebrala. Načeš ona si stále vedla svou, ať ho laskavě vemu pryč a kdo to tam má čuchat a že mě slušně poprosila, přitom ta arogance z ní sršela až na konec ulice. Chovala se jak kdyby měl lepru nebo co..Úplně mě normálně zaplavila lítost, kdo zažil doma nemocné a na člověku závislé zvíře, tak ví jaká je to záplava úlevy, když vidíte, že se mu znatelně ulevilo. A pak taková s prominutí megera Vám tu radost srazí… Nevím, asi jsem moc velký cíťa, za poslední týden toho na mě bylo moc, ale tohle mi přišlo jak hyenismus. Neřeknu kdybych si to po něm nesebrala, ale ještě čumí jak se snaží jít s kanylou v nožičce a bude prudit. Jak by se jí líbilo kdyby jí při vykonávání, někdo odstrčil ze záchoda… Nevím proč sem to založila, snad jen se vypovídat. Docela by mě ale zajímal Váš názor. Moc si to beru, nebo to ona fakt přepískla?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
19.4.13 12:52

No, někteří lidi to prostě nechápou. Já v tomhle případě nechápu paní - pokud jsi to po něm opravdu uklidila, tak nechápu, co jí je do tebe… :nevim: Jiná věc by byla, kdybys to tam nechala, to kolikrát kroutím hlavou i já… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
19.4.13 12:52

Tak pokud řvala přes celou ulici tak si nemusela všimnout, že je pejsek nemocný :nevim: Ale pokud jsi to uklidila tak nevidím nejmenší problém a danou dámu nechápu…

Každopádně trochu nechápu důvod diskuse :roll: přeji ať je pejskovi lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
19.4.13 12:57

Kdo nemá rád zvířata, nemá rád ani lidi. Taky mi kolikrát zůstává rozum stát, když vidím, jak se někteří dokážou ke zvířatům chovat.

Třeba na tuhle primadonu taky dojde a bude si jedno dne čůrat do plenky a bude odkázaná na pomoc jiných. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.13 12:58

@werunkaw123 no přes ulici bylo myšleno přes silnici. Omlouvám se za blbé vyjádření, mohla být ode mě tak 10m. A polovinu tlapičky má ovázanou křiklavě žlutou barvou.

• Citovat
  • Upravit
20662
19.4.13 13:00

Tak já jsem na psí hovínka totálně alergická :nevim: Ty, co to po psech neposbírají bych mlátila rákoskou po rukách od rána do večera :cert: Neříkám, že mi vadí ho*no tady někde u nás na vesnici v příkopu :lol:,ale veřejné místa,brrrrrr.Hele,ženskou už zřejmě nepotkáš, tak se nad tím nepozastavuj :nevim: Hold prostě někdo není milovník zvířat. Uklidila jsi po něm, takže nemá smysl to dál nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.4.13 13:05
@Seizdra píše:
No, někteří lidi to prostě nechápou. Já v tomhle případě nechápu paní - pokud jsi to po něm opravdu uklidila, tak nechápu, co jí je do tebe… :nevim: Jiná věc by byla, kdybys to tam nechala, to kolikrát kroutím hlavou i já… :nevim:
:palec: :pankac:
Držím pěsti, ať je pejsek brzy v pořádku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.13 13:06

@Katka86 obávám se že potkám, jsem místní a paní mi byla povědomá. Ale o to mi nejde, jen nechápu, že někdo může být takový, i když třeba nemá rád psi..

• Citovat
  • Upravit
20662
19.4.13 13:10
@Anonymní píše:
@Katka86 obávám se že potkám, jsem místní a paní mi byla povědomá. Ale o to mi nejde, jen nechápu, že někdo může být takový, i když třeba nemá rád psi..

Jak vidíš, tak může :nevim: Třeba ji to ani nedošlo, viděla psa vykonávajícího potřebu u lavičky, tak vyjela. Mohla se teda trochu ovládnout, ale však víme jak to chodí. Někoho rozčílí do běla děcko sypající písek po ostatních na hřišti :lol:,jiného pes a jeho bobek. Vůbec bych se tím nezabývala. NO a jestli ji potkáš, tak si ji nevšímej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
19.4.13 13:11

Na ženskou se vyprdni, někteří lidi jsou holt divní. Buď ráda, že se hafíčkovi ulevilo. Úplně tě chápu, taky jsem měla voříška a byl vážně nemocný, takže při každým maličkým zlepšení jsem byla nejšťastnější. Držím vám palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
19.4.13 13:11

Prosimtě… jeď si svojí lajnu a na názory ostatních se můžeš víš co, po psovi jsi to sebrala a kdybys měla trochu vyřídilku, tak jsi jí měla vrazit, že to, jestli sbíráš nebo ne, není její starost. Držím palce, ať je pes v rámci možností co nejdřív ok :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.4.13 13:12

Chápu, že tě to trápí, ale hold lidé jsou různí a ty jsi zrovna narazila na protivnou ženskou. Nenazývala bych to ale hyenismem, možná spíš trochu tupostí, myslím, že si spíš opravdu nevšimla, protože je prostě nevšímavá. Netrap se a užívej si s pejskem společné chvíle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
19.4.13 13:19

Lidi jsou svi*ě bohužel ale stávají se i horší věci ale chápu tě taky bych byla naštvaná, přeji pejskovi brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
19.4.13 13:23

A copak máš za pejsánka? Je to voříšek, to jsi psala, ale jakpak vypadá? Úplně se dokážu vžít do tvojí situace, moc bych ti přála, aby se zotavil a dělal ti ještě dlooouho radost :kytka: :kytka: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.4.13 13:26

Mozna tam psi ocuravaji ty lavicky a pak se tam neda sedet :nevim: Kazdopadne lidi nepredelas, znam horsi pripady v sirsi rodine :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný