Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bobule5 Máme taky JRT, je volně po bytě a nikdy by se nedovolila nic rozkousat. Naštěstí teda. Máme i dost známých, co je taky mají a nikdo s tím nemá problém. Klec se mi teda příčí úplně..
Má dost vyžití? ![]()
Je poslušný když jsme doma je hodný povely umí všechno je hodný ale prostě šíleně trucuje když odejdeme
dokonce o vikednu jsme si pořídili novu ložnici a byl zvyklý spát s nama ale do nove postele ho uz nechceme stačil týden a pochopil že nesmí naučil se to ale prostě naučit se být sám prostě neumí a to už jsme zkoušeli všechno, když usl v pelíšku v ložnici přivřela jsem dveře a šla do obyváku a nechala ho tam aby si zvykal (rada od veterinářky) ale nezabírám jaik je sám trucuje ![]()
Ano, naše labradorka zdecimovala celou předsíň, zdi jsme měly až na cihlu ![]()
Byla poctivě cvičená, chodila jsem s ní před odchodem na hodinu ven s míčkem… odeznělo to s věkem.
Doporučuji pořídit pevnější klec ![]()
@mag píše:
Ano, naše labradorka zdecimovala celou předsíň, zdi jsme měly až na cihlu![]()
Byla poctivě cvičená, chodila jsem s ní před odchodem na hodinu ven s míčkem… odeznělo to s věkem.
Doporučuji pořídit pevnější klec
No ja myslela že všechny jsou ze stejného materiálu pevnější snad už není
Máme taky JRT a nikdy nic neudělala, nezničila, nerozkousala… A to je doma i celej den (teď teda ne, jsem na MD, ale když jsme chodili oba do práce) sama a nic. Má svoje hračky, jo, ty má roztahaný po celým baráku, ale jinak klepu, ale je to zlato… ![]()
Je potřeba naučit ho být sám. Je to též součást výchovy a pokud máte už tak velké problémy, bude hodně pracné to psa odnaučit.
Jednak je potřeba ho naučit, že má svoje místo a že vy jste nad ním, což znamená žádná vyvýšená místa atd.
Dále je potřeba psa pokrátkých intervalech naučit, že je sám a nesmí v tu dobu ničit. krátký interval je i 30 vteřin. Je otřeba ho prodlužovat a během doby, kdy se to pes učí, nesmí! být doma delší dobu sám.
Součástí je i to, že se s ním člověk nijak bouřlivě nevítá, když přijde domů.
Samozřejmostí je i to, že je dostatečně vylítaný a jsou mu ponechány hračky. Poslední jmenované už děláte, s tím ostatním by vám měl pomoci odborník. Není lehké toto odnaučovat, když už jsou špatné základy.
No nechat ho napoprvé rovnou 8 hodin v kleci je masakr. To se nediv. Musíš to učit postupně, po minutách. A aby tam byl zavřený 8 hodin a víc, musí být velká! Jak velkou klec máte? Pořídila bych tu největší velikost (na dogu
), protože malá klec na tak dlouho, to by mi hráblo taky, být tím psem.
A ještě dotaz - jaké má pes každý den zaměstnání? Jak dlouho každý den je venku a jak dlouho trvá „práce“, kterou má? (hledání míčků, aport, agility, stopování atd atd.).
JRT je VELMI aktivní pes a pokud nemá zaměstnané tělo (délka procházky) i hlavu (náplň procházky, činnost), tak prostě tohle dělat bude a bude to horší a horší
.
@Lucie_Sx píše:
No nechat ho napoprvé rovnou 8 hodin v kleci je masakr. To se nediv. Musíš to učit postupně, po minutách. A aby tam byl zavřený 8 hodin a víc, musí být velká! Jak velkou klec máte? Pořídila bych tu největší velikost (na dogu), protože malá klec na tak dlouho, to by mi hráblo taky, být tím psem.
A ještě dotaz - jaké má pes každý den zaměstnání? Jak dlouho každý den je venku a jak dlouho trvá „práce“, kterou má? (hledání míčků, aport, agility, stopování atd atd.).
JRT je VELMI aktivní pes a pokud nemá zaměstnané tělo (délka procházky) i hlavu (náplň procházky, činnost), tak prostě tohle dělat bude a bude to horší a horší.
Promiň ale kde je napsáno že ho tam zavírám na 8 hodin? To by mě ani ve snu nenapadlo na tak dlouho
a klec má hodně velkou na německého ovčáka!
@Lucie_Sx píše:
No nechat ho napoprvé rovnou 8 hodin v kleci je masakr. To se nediv. Musíš to učit postupně, po minutách. A aby tam byl zavřený 8 hodin a víc, musí být velká! Jak velkou klec máte? Pořídila bych tu největší velikost (na dogu), protože malá klec na tak dlouho, to by mi hráblo taky, být tím psem.
JRT je VELMI aktivní pes a pokud nemá zaměstnané tělo (délka procházky) i hlavu (náplň procházky, činnost), tak prostě tohle dělat bude a bude to horší a horší.
Každá den aportujeme ted jak je teplo jsme PORAD na zahrade behá za balonkem se synem takže zábavu má když je manžel doma jdeme na pole sama tam s nikm nechodím.
@Bobule5
Aha, blbě jsem to přečetla, měla jsem za to, že tam byl od 9 do 5. Jak dlouho tam tedy byl?
@Bobule5 píše:
Každá den aportujeme ted jak je teplo jsme PORAD na zahrade behá za balonkem se synem takže zábavu má když je manžel doma jdeme na pole sama tam s nikm nechodím.
Hm, ale tohle je pro JRT fakt málo, no. Potřebuje jednak unavit - tj. ven na procházku, jít x kilometrů. A pak zavařit mozek - aby musel přemýšlet, aby měl prostě práci. To házení balonků není. Mrkni na nějaké psí fórum, co všechno lidi dělají s JRT, aby je dostatečně zabavili.
@Lucie_Sx píše:
@Bobule5
Aha, blbě jsem to přečetla, měla jsem za to, že tam byl od 9 do 5. Jak dlouho tam tedy byl?Hm, ale tohle je pro JRT fakt málo, no. Potřebuje jednak unavit - tj. ven na procházku, jít x kilometrů. A pak zavařit mozek - aby musel přemýšlet, aby měl prostě práci. To házení balonků není. Mrkni na nějaké psí fórum, co všechno lidi dělají s JRT, aby je dostatečně zabavili.
Byl tam cca hodinu, jinak psala jsem že chodíme na pole takže jdeme dlouhou procházku běhá za klackama a balonkama když prijdeme domů je rád že dojde na pelíšek jazyk až na zemi a už nemůže ale i když je tak vyřízený a zavře se do klece tu energii stejně někde sebere
Jinak každý neděla s JRT agility a myslím že ani to by ho nezkrotilo když ho nezkrotí dlouho procházky po poli, běhání za balonkem a nebo feesbee. A tady ani poblíž žádné cvičiště není takže se snažíme vystačit tím že jdeme několik kilometrů po poli běháme atd..
Tak ho nauč běhat u kola, běhejte s ním coursing, pokud je lovec a měl by o střapec zájem, že mu házíte míček to je sice hezký ale pro tohle plemeno je to málo. Co dogfrisbee když rád aportuje?
Ještě se zepám, jak jste socializovali, když roční pes neumí být chvíli doma sám? Nudí se, proto si vymýšlí činnost která ho zabaví - neví že vám ničí vaše věci v určité hodnotě. Ty jsi pán abys za psa řešila situace, ne on.
Ahoj všem máme pejska JRT má rok a je to teda divoch všechno zničí rozkouše
Je to lovecká rasa a tak si taky rád zahrabává takže nám roztrhal letiště jak si tam chtěla zahrabat kostičku. Je to opravdu drak je poslušný a velice šikovný ale jak nejsme doma je to průser. Pořídili jsme mu klec 14 dni byla v předsíni otevřená aby si na ni pěkně zvykal má jí moc rád přes den v ní pořád spí moc se mu líbí ale jak odejdeme je to horor myslela jsem že budeme mít klid on i my dala jsem ho tam a zavřela, podotýkám byli jsme venku od 9 od rána do 5 dp večera vylitáný byl dost a jak jsme přišli tak normálně rozkousal tu klec
jako nevěřila jsem svým očím. Má tam pelíšek uzenou kost, hračky a stejně se rve ven proč??? není tam zavřený dlouho tak v čem je chyba? už nevím kam ho bezpečně zavřít myslela on snad projde i betonovou zdí
Kdo nevěří jsem ochotna hodit fotku klece
Prosím poraďte jak na něj nebo prostě je takové povahy a dělat to nepřestane??? Děkuji za rady každopádně je to miláček rodiny
ale tohle mě teda nedá spát že se dostane i z klece
stalo se vám to někomu?