Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky chtěla bych se vás zeptat zda je šestinedělí obtížé?..Vím že každý to má jinak, ale mě by zajímalo jestli po prvním porodu budu pak ještě někdy chtít souložit atd..po jak dlouhé době mám velký strach že bych mohla znovu otěhotnět a to v žádném případě nechci až tak za 5let
kdy se nasazuje první antikoncepce po porodu??
Děkuji za odpovědi
![]()
s antiko je to různé co jsem slyšela.. záleží jestli chceš mít pak ještě dítě nebo ne… ![]()
Monny89 píše:
s antiko je to různé co jsem slyšela.. záleží jestli chceš mít pak ještě dítě nebo ne…
Jak říkám dítko určitě ještě chci ale později tak za 5let nejdříve:)) ![]()
Dadulinek píše:Monny89 píše:Jak říkám dítko určitě ještě chci ale později tak za 5let nejdříve:))
s antiko je to různé co jsem slyšela.. záleží jestli chceš mít pak ještě dítě nebo ne…
tak to jo.. nu tak to nevím, já taky budu řešit teď po porodu.. ![]()
Šestinedělí, je samozřejmě trochu obtížné, Pro mě byl problém hlavně srovnat se s ,,novým" životem. No. trochu ta psychika dala zabrat, ale ten malý uzlíček mě nenechal dlouho smutnit, když na mě přicházely chmury. Za pár týdnů pak bylo opravdu vše mnohem lepší.
Antibejby jsem dostala hned po šestinedělí, no a se sexem to u mě bylo trochu na delší lokte, nejdřív nebyla chuť ani síla, pak to nebylo ono kvůli nástřihu, úplně se to zahojilo asi po půl roce a hlavně, když už jsem tolik nekojila. Ale pak to bylo mnohem lepší, než před porodem. ![]()
Ale znám holky, co si v pohodě užívaly sexu už krátce po šestinedělí, teda pokud nekecaj. ![]()
Já jsem se strašně bála šestinedělí, jsem trochu psychicky labilní i tak
, ale za mě tvrdím, že se to dá zvládnout.
Ahoj, v šestinedělí se sex nedoporučuje, pak bys měla absolvovat prohlídku u svého gyndaře a ten ti nějakou antikoncepci doporučí.
Jo, ještě pro doplnění, měla jsem antiko Azalia kvůli kojení. No, byly dost drahý (asi 500,–), brala jsem je šest měsíců a musím říct, že na mě působily trochu frigidně, jak jsem je vysadila, chuť na tulení byla větší. ![]()
A teď zaděláváme na dalšího prcka.
Myslím,že nějaký extra nezvladatelný stav to není, třeba u mě to bylo tak,že jsem si všecko hodně brala a všechno mě dojímalo a měla jsem občas „horkou hlavu“,ale to bylo dáno tehdejší situací.Jinak to bylo náhodou fajn období, chuť na sex se určitě nesnížila.
Mělo by se hlídat hlavně to,když maminka upadne do depresí a ztratí zájem o dítě a vlastně o všechno..může se to stát,ale dá se to nějak vhodně napravit.
Jinak antiko jsem nebrala ani brát nikdy nebudu,k tomu mám osobní důvody,takže s tím neporadím,ale existuje prý nějaká antikoncepce pro období kojení,takže tak..
Přeju hodně štěstí!
takže antybaby se nasazuje až po šestinedělí
a jak dlouho to může trvat než vůbec zabere??
Ještě jsem jí nebrala!
Ahoj, já si teda šestinedělí taky užila ( a přítel se mnou taky )!!
Bylo to náročný po psychický stránce, měla jsem depky, brečela jsem, no nic moc!!Ale snad na den po šestinedělí jako když utne a pohoda!!!
Antiko jsem si nechala píchnout hned po šestinedělí , Sayanu - ta se bere při kojení ale nedělala mi dobře, takže neberu nic
. A sex u nás lepší než před porodem!!!
Po nástřihu to bylo zezačátku dost bolestivý, ale teď jsem 4 měsíce po porodu a úplně v pohodě.
Dadulinek píše:
takže antybaby se nasazuje až po šestinedělía jak dlouho to může trvat než vůbec zabere??
Ještě jsem jí nebrala!
Já měla tu Sayanu , Dr. mi jí píchla na kontrole po šestinedělí a účinkovat snad začla za 10 dnů. A je to injekce na 3 měsíce a platila jsem 400.
Já třeba šestinedělí, kromě šílených návalů horka a vzápětí zimnice, nějak extra neprožívala. Antikoncepci mi doktor nabídl na prohlídce po šestinedělí.
Tělísko jsem kvůli císaři mít nemohla, takže mi nabídl prášky nebo injekci
Dadulinek píše:
takže antybaby se nasazuje až po šestinedělía jak dlouho to může trvat než vůbec zabere??
Ještě jsem jí nebrala!
no až po 6 nedělí, do tý doby by si stejně neměla souložit ![]()
Ahoj, myslila jsem, že šestinedělí vůbec nezvládnu a zvládla jsem skvěle. Rychle jsem se vžila do role matky a ani přítele jsem nezanedbávala a nebyla hnusná ( byla jsem prvorodička, ted je malá 5 měsíců ). Sex jsem měla s přítelem 3 týdny po porodu ( a ne neotěhotněla jsem,jsem zdravá a žádný prblémy nemám kvůli nedodržení šestinedělí ), sice musel chvilku hodně opatrně, připadala jsem si jako panna, ale pak to bylo už tak nějak jako dříve. Já začala brát antibaby asi tak dva měsíce po porodu, jelikož jsem stejně dostávala menzes a beru Azaliu. Jen s tim menzesem je to našišato. Mám to 24 dní v měsíci, takže zajdu na kontrolu a požádám o změnu. No toť asi vše ![]()
lleennttiillkkaa píše:Dadulinek píše:
Ještě jsem jí nebrala!
no až po 6 nedělí, do tý doby by si stejně neměla souložit
[/citace Já jen chci aby určitě zabrala
a co kdyz pak budu mit chut na sex sestinedeli za mnou a prasky teprve nasazeny a jeste nez zaberou
![]()