Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@terinka4444 musis rozlisovat, jestli se telo snazi teplotu zvysit, nebo ne. kdyz ma vysokou teplotu a ruce jsou studene, je ji jeste furt zima a chce se zahrat. Ikdyz ma 40. naopak kdyz teplota uz klesa, muze mit stejnych 40, ale zacne se potit a ruce se zahreji.
samozrejme kdyz ma 40 a je ji jeste zima, tak neni reseni ji dal zahrivat, ale jeresni podat paralen (tim se prenastavi termostat v mozku a pochopi, ze 40°C uz je fakt dost)
Příspěvek upraven 29.07.13 v 22:11
@maminka189 píše:
Děkuju
@maminka189 píše:
Tak má 37 a potí se úplně šíleně.Chudák už aby bylo po vedrech
tys teda dávala nějaké léky viď… ale min týden se malej vzbudil na kojení, a byl rozpálenej jak pětikoruna. Naměřila jsem mu 38?:-O.. no mlíko vypil a ne ho vypil (trvá mu to půl hodiny) tak měl 37.
S největší pravděpodobností byl prostě přehřátej. Zrušila jsem mu pelíšek (měl vystláno z huňaté dek hnízdečko, jak je zvyklý z nemocnice) přirytej dekou… Takže hnízdečko jsem zrušila a přikryla ho jen plínkou a nechala mu jen body s kr. rukávem. Je to korigovaně 2týdení miminko. Jinak jsem ho ještě přeměřovala a měl normálně pořád 37, 37,2… ségry kluk je pořád v tropech taky takhle rozpálenej ( 10 měsíců stár)
@Pudloslava píše:
@terinka4444 musis rozlisovat, jestli se telo snazi teplotu zvysit, nebo ne. kdyz ma vysokou teplotu a ruce jsou studene, je ji jeste furt zima a chce se zahrat. Ikdyz ma 40. naopak kdyz teplota uz klesa, muze mit stejnych 40, ale zacne se potit a ruce se zahreji.
Holky já se tady trochu vtírnu…prosím vas přes den moje 4letá je uplně v pohodě, jí jako obvykle, ssvačí, hodně pije, řádí v bazéně, prostě dbám aby mela vše a má, ale nemohu přijít proč mi každy večer zvrací a nadavuje se…dnes také, sice se nepozvracela, ale včera a před včerejšky jo…teplotu nemá, nic jí dle jejích slov nebolí…muže to byt ze sluníčka? mám jí vůbec pouštět ven? to me jen tohleto napadlo, jinak nic nenasvedčuje žadné nemoci…jsem ztoho jelen. stoličku má pěknou a pravidelnou tak nevím
a dekuji moc za nijaké ty odpovedi ![]()
Holky tak jsem dr. volala a má dovolenou. Doktorka co ji zastupuje mi akorát řekla, že nemáme srážet teplotu dokud nebude mít 38.Holky malá se mi osypala ještě víc a já nevím zda to jsou potničky a nebo vyrážka. Holky připadá vám zdravá? Mě tedy ne.
Hele a nebude to ta pátá šestá nemoc?? Popř spála
No být tebou, k dr. zítra vyrazím…
@jalemina Určitě tam zítra zajedu i když teplotu nemá. Pátou i šestou nemoc už měla
a u spáli bývá horečka
@maminka189 píše:
Tak jsme doma-ach jo
a co byli jste u dr? co malé je?
Holky tak jsme už třetí den ve špitále. Malá byla akutně dehydratovana-dr říkala že takové hrozně výsledky ještě neviděla
a že to je až hraniční z JIP. Nevím, kolik váží naše malá normálně ale při příjmu měla 9850g ![]()
Asi jsem fakt špatná matka, že jsem to nepoznala
.Teď už je jí lépe a a možná nás pustí v pondělí domů. ![]()
@maminka189
ty voe… tak držím pěsti ať se malá rychle srovná a jdete domů
![]()
prosímtě jsem se ptala už jednou, co teda malé zjistili u dr?? By mě to zajímalo? ![]()
@jalemina Zatím jí nič nezjistili.Taky by mě zajímalo jak mohla byt takovou dehydrataci, když hodně pila…Spíš se děsím toho, co by se dělo, kdyby mě ten dr poslal domů ad čekáme pár dnů zda se z toho něco vyklube. Ještě byl tak držet, že mi do nalezunapsal že sem simplexni
ale sám nepozná spalničky a to, že dítě je silně dehydratovany.