Je tady někdo 50+ co hledá práci?

5
15.9.26 12:58

Je tady někdo 50+ co hledá práci?

Ahoj, zkusím sílu eMimina 😊 Pracuju jako redaktorka v České televizi a aktuálně připravuju reportáž o tom, jak se hledá práce po padesátce.

Hledám někoho 50+, kdo teď zrovna hledá novou práci a chtěl by mi říct, jakou s tím má zkušenost – jak dlouho hledá, jak reagují firmy, jak probíhají pohovory a jestli třeba někdy narazil i kvůli věku.

Ideálně Praha nebo okolí, protože bychom příběh rádi i natočili. Nejdřív bychom si ale úplně nezávazně zavolali a pobavili se o tom.

Kdyby se to týkalo vás, maminky, táty, kamarádky nebo někoho, koho znáte, budu moc ráda za zprávu. Díky! ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.9.26 13:09

Ted jsem hledala. Do mesice nekolik slusnych nabidek.51 let.

• Citovat
  • Upravit
1906
15.9.26 20:21

Hledej, hledej.
Já zas hledám - a zdaleka nejsem jediná! - nějaký koukatelný program na ČT. A už dobrých pár let NIC! Ale 150 kaček každý měsíc za ty vaše srraččky chcete, co?!

Místo „síly E-mimina“ zkus sílu „pravdy“ ČT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12108
15.9.26 21:39

@marubudo mě se to v téhle chvíli netýká, mám živnost a zatím to funguje, tak ti bohužel nepomůžu. Ale ráda se na reportáž podívám, až bude. Věková kategorie je přesně ta moje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4188
15.9.26 22:11
@BeaL píše: Více

Tak rovnou nastin svoji ideální představu, ne? :D
Vidíš, já tam vždycky najdu a 150 korun měsícně mi žíly nerve. Je mi dost jedno jestli to zaplatím já, nebo mi to strhnou z daní :lol: Jen v tom druhém případě hrozí, že financování a vysílání budou ovlivňovat zájmy toho, kdo bude zrovna u moci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
16.9.26 07:59

Nemám problém najít a oceňuji, že tam nemám reklamu co 10 minut. Jejich videotéka je skvělá, tam nevím na co koukat dříve. A mrzí mě, že nemám více času na dokumenty na ČT2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.26 08:20

Ja hledám, je mi 53 let, ale jako projektová manažerka se znalostí jazyků hledám něco v Praze s vyšším platem, takže tam to trvá déle, rozhodně bych nechtěla byt někde mediálně zmiňovaná nebo natočená

• Citovat
  • Upravit
918
16.9.26 09:56

Chápu, že pro dementy a lidi s IQ houpacího koně na ČT nic není. My ostatní si najdeme zajímavý program každý den a jsme rádi za to, že ČT dělá kvalitní pořady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
16.9.26 12:03

A já zase hledám nezaujaté redaktory ČT, kteří neštěkají na opoziční politiky. A nedohazují kšefty spřízněným chvilkařským angažovaným umělcům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
16.9.26 12:13
@884135 píše: Více

Buďte konkrétní. Uveďte ty kšefty apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.26 23:13
@marubudo píše: Více

Ja bych změnila vek tématu na 40+. V současném zaměstnání se setkávám s názorem, ze je clovek starý jiz ve 40 letech. Jde o obor, ve kterém se zkušenosti sbírají časem. Ale nová nastupující generace manažerů kolem 35 hlasa, ze 40+ je starý člověk.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.26 10:19

Je mi 50+, dělala jsem 30let kancelářskou práci. Bohužel u nás práci najít nemohu a ano, věk je problém. Je tu nedostatek solidní práce celkově. Volná pracovní místa stále se opakující, kde je vždy nějaký problém a lidé se střídají. Nedivím se. Platově ve výši min. mzdy. Katastrofa.
Zkouším jezdit do zahraničí, ale v tomhle věku je to masakr. Dojíždění + těžká fyz. práce.

• Citovat
  • Upravit
40443
18.9.26 10:31

60+, zkušenosti mizerné.
Teď už je to ale docela jedno.
Firmy ovšem pomalu zjišťují, že jim ujel vlak. Není to ale tak pozitivní zpráva, jak to vypadá. Ty nadnárodní to často řeší přesunem mimo ČR a s tím ubývá i místní navazující práce. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat