Je to aft?

3792
6.10.14 07:43

Je to aft?

Dobrý den maminky, máte některá zkušenost s něčím takovým? Dcera 21 měsíců už 4 den špatně spí, před dvěma dny se jí udělalo na špičce jazyku toto, nevím, je to aft? Teploty momentálně nemá (měla horečky 2 dny, cca před měsícem, zřejmě to nesouvisí), dnes trošku rýma. špatně jí, ale pije… Mažu fialkou, Calgelem, ale zatím nic moc nepomáhá, včera mi probrečela celý den, už nevím, jak pomoct. K dr. se mi zatím nechce, skoro neotevře pusu, tak nevím, co by bylo tam. Navíc je tam plná čekárna nemocných dětí a moc se mi ji tam nechce tahat… Dávám sirup s vit. B + rozpustné céčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3667
6.10.14 07:52

Tak to já už bych hnala k doktorovi. Musí ji to desne bolet chudinku. Nebo alespoň zavolat když se ji ti tam nechce brát. Aft na jazyku moc nepoznam, ale manžel na ne hoooodne trpí na dasnich, no snad všude v ústech a vždy trpí jak zvíře. Pomáhá mu na to Cordosil ustni desinfekce a Tea tree olej. Ovšem nevím jestli to může takto male dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
6.10.14 08:02

Zkus ústní vodu Aloclair na afty. A Bcomlex.
Dceři to pomohlo.
Takový aft musí moc bolet, děti pak nejí…

• Citovat
  • Upravit
3792
6.10.14 08:05

Ja porad zvazuju, vetsinou me doktorka nikdy nic kloudneho neporadila a trcet v cekarne 2 hodiny, aby mi pak pnapsala fialku, ale taky se bojim… Pujdu ale, doufam, ze je to fakt jen aft!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
6.10.14 08:11

A ustni vodou pomazat? To si dost dobre nedokazu predstavit, to vyplachovani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
6.10.14 08:36

Voda je od 3 let, ale jen kvůli tomu vyplachovani. Můžou i mladší. Pak je taky Aloclair gel. Kombinace obojího je ideální.
Tak bych to asi potřela.
Tohle totiž není palivé, narozdíl od jiných.
Dceři to zabralo, druhý den už to bylo výrazně lepší a za 2 dny pryč.

• Citovat
  • Upravit
zdenka_v
6.10.14 08:40

http://m.lekarna.cz/aloclair-gel/
Je to i na jiné „defekty“ v puse, tak by to snad mělo zabrat.

• Citovat
  • Upravit
zdenka_v
6.10.14 08:41

Jinak s afty, jak jsem zjistila za zkušenosti s dcerou, se chodí spíš k zubaři.

• Citovat
  • Upravit
2028
6.10.14 08:48

Jako aft mi to nepřipadá. Když mám oslabenou imunitu, dělají se mi i na jazyku. Nejdřív vypadá jako bílý pupínek, pak praskne a je z toho „kráter.“ Nikdy ne rozlezlý flek. :think:

V lékárně prodávají na afty vatové tyčinky namočené v roztoku. Bývají tři v balení a jedno stojí tuším kolem 16,–

Co to zkusit ukázat v lékárně, když ji nechceš brát k doktorce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85432
6.10.14 08:52

Tak velky aft jsem teda jeste nikdy nevidela 8o to ji musi silene bolet, treba ji na to napise nejakou znecitlivujici masticku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
6.10.14 09:04

Když měla holka afty-měla tedy i s horečkami, doporučila ji doktorka kapky Kaloba (přírodní).. v návodu tedy není nic o aftech, ale co jsem různě hledala, používá se to na ně opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
6.10.14 10:33

Holky děkuji, byly jsme u dr., fakt jsem tam nemusela chodit, za to čekání mi to fakt stálo! Je to něco jako aft, nebo podobného mi bylo řečeno… natírat tím, co se dá koupit v lékárně. Hotovo :-D

Takže jsem koupila Neocide gel, prý nepálí, tak snad jí to zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí