Je to angína? 8tt

Anonymní
8.6.22 17:26

Je to angína? 8tt

Ahoj, dcera ze školky přinesla nějakou virozu, tak od pátku měla teploty, teď je zahleněná a má rýmu.
Já se včera vzbudila s šílenou bolesti v krku, jak kdybych tam měla střep. Nemohla jsem jíst, pít ani mluvit. Teplotu a nic jsem neměla. Byla jsem včera s dcerou u Dr, kvůli jejimu nachlazení, tam Dr nic neshledala, prostě klasická viroza. Poprosila jsem ji, jestli by se nepodivala i do krku mně a popsala tu hroznou bolest v krku. Řekla, že na angínu to nevypadá. Každopádně jsem v 8tt a nechci nic riskovat, mám za sebou dva potraty, tak jsem si dnes zasla ke své obvodní a řekla jsem ji, ze si myslim, ze mám anginu. Ale dnes jsem se citila lépe, sice bolest v krku citim, ale o dost lépe, než včera. Muzu jist, pít i mluvit. Tak se koukla a řekla, že mám počínající anginu. Dostala jsem atb (nechápu, ze vždycky v těhotenství vyfasuju nějakou super nemoc, anginu jsem nikdy nemela). No ale hloda mi v hlavě, proč me ten krk dneska bolí o dost min, proč mi včera dcery doktorka rikala, ze tohle na anginu nevypada. Posílám prilozenou fotku, třeba někdo dokáže posoudit. Koho to pohorsi, tak se teda omlouvam :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9742
8.6.22 17:39

Bakteriální angína ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fabulous
8.6.22 17:48

1

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.22 17:51

@Doctus nerada bych atb brala zbytečně. Takže teď nevím, ještě když jsem těhotná, co s tím.

• Citovat
  • Upravit
9742
8.6.22 17:54

ATB jsou v daném případě zcela k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
8.6.22 18:04

Mě to tedy na bakteriální angínu taky nepřijde. Máš k tomu horečky? Rýmu? A bakteriální angína by sama od sebe tak rychle nepolevila. Jaká ATB jsi dostala na tu „angínu“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
8.6.22 18:06

Je to špatně vyfocený. Angina je zánět mandlí. Vyfoť pořádně mandle. Já mám anginu teď, jednu mandli mám oteklou, červenou, a hlavně mám na ni obrovské bílé čepy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.22 18:11

@Lucka1111 mám penbene. A myslim si, ze mám možná jen virozu od dcery. Já vůbec nevím, co s tím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.22 18:14

@mackA159 snazim se, moc to nejde

• Citovat
  • Upravit
mackA159
8.6.22 18:16
@Anonymní píše:
@mackA159 snazim se, moc to nejde

Viróza. Tohle angína fakt neni…mrkni na net jak vypadá krk při angine.

• Citovat
  • Upravit
9742
8.6.22 18:21

Jeden penicilin, žádný penicilin. Ale tady mi to přijde zcela zbytečné, navíc v těhotenství. Co pak, až udeří skutečná angína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.22 18:24

Jako včera to bolelo silene, jak když mám strepy v krku. Ale dneska už je to jak když me proste jen bolí v krku a nic víc. Jiny priznaky nemám. Nechci do sebe zbytečně rvat atb, tak si říkám, jestli mám pockat do zítra, co se bude dit, nebo je radši brát 🙈 achjo.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
8.6.22 18:51
@Doctus píše:
Jeden penicilin, žádný penicilin. Ale tady mi to přijde zcela zbytečné, navíc v těhotenství. Co pak, až udeří skutečná angína.

Jo přesně tohle je angína. Tenhle humus mám v puse já… Zakladatelko zbytečně ATB neber. Při angine sotva polknu, a bolest se stupňuje.

• Citovat
  • Upravit
9742
8.6.22 18:55

Pokud se s ATB začne do 7 dnů od začátku příznaků bakteriální angíny, považuje se pak léčba za dostačující. Vyčkání do zítřka počká, lokálně to vypadá zcela virově, příznaky k tomu nabádají též.

Třeba v Německu nechají běhat nebohé pacienty s horečkami a jasnými streptokokovými angínami, ale pokud nemají rizikové faktory, tak ATB nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2548
8.6.22 20:18
@Doctus píše:

Uf au, úplně si pamatuji, když jsem na angíny fakt trpěla. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky