Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý večer, před pár měsíci od nás odešel otec 12 ti leté dcery. Dceru si nebere protože k němu nechce jelikož nepřijala jeho novou známost a její děti. On se ani nijak nesnaží a ni čas trávit. Takze dcera je porad semnou. Platí mi výživné 5 tisíc je to podnikatel, myslím si ze jeho čistý příjem je minimálně 70 tisíc. Ja beru 25 tisíc. Řekl mi ze na větší výdaje na dceru nema problém mi dat půlku. Jenže me se nechce u nej žebrat. Přijde vám 5 tisíc dostačujících na to ze nemá na dceru žádné další výdaje protože ji nikam nebere? Myslím tím kino, bazén nic. Vše je na me tankování, jídlo vše.. Všude ji vozím ja, vše zařizuju ja. Nevim jestli je to dost peněz nebo jestli jsem náročná. Dekuji za názory.
Ty musíš vědět jaké jsou výdaje - škola, kroužky, oblečení, strava, výlety, např brýle, rovnátka….. s jeho platem by klidně mohl přispívat více. Buď se domluvte anebo to dejte na soud ať ten rozhodne.
Tak já nemám problém vyjít s tím co mám od nej plus svou výplatu, ale říkám si tak v hlavě proč by neměl platit víc když nemá žádné starosti a vše leží na mě? Mohla bych si třeba za odměnu dojít na masáž když vše co se týče dcery řeším já a co si budeme povídat v tomhle pubertálním věku to není žádná pohádka 😀
@Katka.Kate píše: Více
měl by platit minimálně 10500,– takže 5 tisíc je směšná částka v jeho případě
výživné se odvíjí od výdělku a je otázkou kolik oficiálně má. Což nezjistíš, jedině přes soud. Jen prosím tě to o té masáži fakt nezminuj…
Tak chceš peníze pro dítě, nebo pro sebe na masáž? ![]()
A nejlíp bude, když to půjde přes soud. Pokud nebudete schopní se domluvit.
Nicméně 5tis alimenty, plus podílet se půlkou na kroužky, oblečení atd … By bylo docela adekvátní …
Ja mám na dceru (12) taky 5000. Plat měl před 3 lety u soudu přes 50 čistého. Platí ale 2 děti takže celkem 10.
Zjistila jsem, že pokud chci něco zaplatit navíc nejlepší je poslat mu fakturu rovnou na tu věc ( řešili jsme doučování, zubař) tak, že pošlu tu fakturu, je mu jasný že to sluší dceři. Některý služby jako doučování jsem si schválně nechala na 2 splátky takže jedná faktura já jedna on ( je to třeba 10 00).
S tou masáží to byl vtip samozřejmě 😀
Hrozne mě štve jak pro ty chlapy veškerá péče končí když odejdou, dneska šílený ceny za vše.. Kdyz je dcera porad semnou tak nechci abychom seděli doma. Takze bazén, sem tam nekde pohár a takový za me běžný věci. Přece nemůže platit jen 5 tisíc a konec. je to směšný
Jeden čas jsem mu posílala že jsem koupila to a to a poslal půlku ale uplne se mi to nelíbí takhle žebrat a pokaždé když něco koupím mu to hlásit, co je mu do toho když nema zájem o dítě
pokud to odpovídá jeho příjmům, proč ne
průměrné výživné se pohybuje 3-4tis., v některých okresech běžně okolo tisícovky…
Ano. Rekla jsi to presne, je to směšný. Tak proc po nem nechces ty pulky vetsich výdajů, kdyz ti to sam nabízí?
Tak k čemu ministerstvo spravedlnosti vydává tabulky kdyz se jimi soudy stejne neřídí?