Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Není normální mít 61.DC, takže normální v tvém případě není nic, není potřeba se ptát za zbytek. Měla jsi dostat vyvolávačku. Máš problém, pokud to byla výjimka, byl to anovulační cyklus a někdy tělu trvá, než to hormonálně zpracuje, pokud je to pravidlo, máš problém.
@Šáruší pochopitelně vyvolavacku jsem dostala jsem po porodu 9m. takze vše rozhozené měla jsem i vaječníky PCO které včera prý ale vypadali normálně takže se to prý vrací nejspíš do normálu. ja se ptala na něco úplně jiného jestli je 13mm děložní sliznice hodně nebo málo v 61 DC a co změna volná tekutina 5 ml v CD… ![]()
@Bambulka19 píše:
Ahoj holky tak včera jsem byla na gynde jsem dnes 61DC menstruace nikde chtěla jsem se zeptat je to normální mít 61DC 13mm děložní sliznici a v CD volná tekutina do 5ml co to?
Ne, není normální mít cyklus 61 dní a více. Můžeš mít anovulační cykly, mohla jsi mít cystu.
@Bambulka19 píše:
@Šáruší pochopitelně vyvolavacku jsem dostala jsem po porodu 9m. takze vše rozhozené měla jsem i vaječníky PCO které včera prý ale vypadali normálně takže se to prý vrací nejspíš do normálu. ja se ptala na něco úplně jiného jestli je 13mm děložní sliznice hodně nebo málo v 61 DC a co změna volná tekutina 5 ml v CD…
prosím tě, bušíš hlavou do zdi zbatečně, nikdo ti nemůže odpovědět, jestli je normální sliznice v 61.DC, protože ten den cyklu vůbec nemá být, takže nikdo neví, jestli je to normální. Volná tekutina může být prasklá cysta nebo cokoliv jiného. Tady bušíš hlavou do zdi, ale u doktora jsi se nezeptala? Není to normální, nic víc ti k tomu napsat nejde.
@Bambulka19 píše:
@Šáruší pochopitelně vyvolavacku jsem dostala jsem po porodu 9m. takze vše rozhozené měla jsem i vaječníky PCO které včera prý ale vypadali normálně takže se to prý vrací nejspíš do normálu. ja se ptala na něco úplně jiného jestli je 13mm děložní sliznice hodně nebo málo v 61 DC a co změna volná tekutina 5 ml v CD…
Aha, 13 mm normál na luteální fázi a je jedno, jestli je to 28 DC nebo 61 DC. Ale proč se neptáš doktora, když máš nějaký dotaz? ![]()
@Bambulka19 píše:
@bartsch a proto.ta tekutina.?
Tekutina může být např. po prasklé cystě, ale my ti těžko řekneme, co se děje v tvém těle. Od toho chodíš ke svému gynekologovi.
@bartsch Dr.mi včera neřekla že je něco špatně az doma jsem četla zpravu tak me to jen zajimalo
@Bambulka19 ze zvědavosti, kojíš? Já jsem na tom podobně, poslední MS někdy v červnu, od té doby nic. Mě na gyndě rovnou poslali domů, že při kojení je všechno možné
.
Tak teď jsem koukala znova na tu zprávu je tam v cD do 5 ml anechogenni volně tekutiny neví někdo co to znamená? Dr mi vůbec neřekla že tam něco takovýho mám ani se o tom nezminila
@Bambulka19 tak asi ti dr řekl, jestli jsi v pořádku nebo ne, zavolal tě na kontrolu? dal ti léčbu? poslal tě na jiné vyšetření? pokud ne, tak je to asi v pořádku
@stinga nene vůbec nic Dr rekla že to vypadá všechno krásně se sliznice je nachystana na ms a ať jen řeším ten cyklus ale o té tekutině neřekla vůbec nic já to pak jen četla doma a znervóznilo mě to..
@Bambulka19 tak když Dr řekla, že to vypadá krásně, tak je to určitě v pořádku a neřeš to ![]()
Ahoj holky tak včera jsem byla na gynde jsem dnes 61DC menstruace nikde chtěla jsem se zeptat je to normální mít 61DC 13mm děložní sliznici a v CD volná tekutina do 5ml co to?