Je to normalni vzdor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
mončís
9.12.15 09:54

Je to normalni vzdor?

Posledni dobou si rikam, jestli chovani nasi dcery je normalni?
Od malicka je takova, ze musi mit kalhoty natazeny az dolu, trena kratasy jsem ji vysvetlovala hodinu, ze to tak ma byt, ze to nejsou vytazene kalhoty. Dale si srovnava boty, musi je mit vedle sebe rovne. Je poradna, az moc. Nechce si moc hrat se svymi hrackami protoze je ma uklizeny po svem v pokojiku, vystavene plysaky atd. A na to se uz nesmi sahat. Nikdo to po ni alr nechtel, ano takove ty zaklady jako odnes si talir atd ano ale jinal nelpime na nejakem extra uklizeni u male. Vzdyt ji jsou 3. Ted ale prislo obdobi vzdoru, a trochu se to zhorsilo. Cepici musi mit spravne nasazenou, boty spravne utahli, aby suchace byli vsechny stejny. Takze jdeme do skolky kolikrat se rvem. Ve skolce to taky zkousi na ucitelky.
Tak se ptam, je to normalni aby tak male dite chtelo mit vsechno presne? Nekdy se bojim aby treba netrpela nejakou psych. nemoci. ale zase jinak nic jineho na ni nepozoruji. Ja doufam, ze az zmizi vzdor ze se to trochu uklidni. Je pravda, ze manzel byl podobny jako dite. Ja mam taky rada kdyz jsou veci na svem miste, ale take si uvedomuji ze s ditetem to nekdy moc nejde, takze reaguji nornalne. Takze si myslim ze to ma trochu(hodne?)od nas… no ale ten vzdor nam teda dava.
Co si myslite o chovani male? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2299
9.12.15 10:07

Tak já nevím, jestli jsem to měla už od mala, ale vím, že se mě do 15 let drželo to, že jsem musela mít všechno symetricky. I když jsem se třeba poškrábala na levé ruce, tak jsem se musela hned poškrábat i na pravé, jak bylo něco nebylo v rovině, tak jsem to musela srovnat… teď už to fakt neřeším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
9.12.15 10:11

Omlouvam se ale po precteni me hned napadl pan Monk.. Jinak u tak maleho ditete je to dost zvlastni ze je takova puntickarka a nechce mit neporadek, znam spis opacne pripady. Muj syn pro zmenu u uklidu krici staci, staci a usne jen kdyz ma hracky rozhazene ale jemu je teprve 20mesicu.. Ale na druhou stranu aspon nebude bordelar a treba ji to jeste prejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
9.12.15 10:13
@Dominika19 píše:
Omlouvam se ale po precteni me hned napadl pan Monk.. Jinak u tak maleho ditete je to dost zvlastni ze je takova puntickarka a nechce mit neporadek, znam spis opacne pripady. Muj syn pro zmenu u uklidu krici staci, staci a usne jen kdyz ma hracky rozhazene ale jemu je teprve 20mesicu.. Ale na druhou stranu aspon nebude bordelar a treba ji to jeste prejde..

Bohuzel kdyz vidim Monka tak me to taky napadlo :? Prave..vse uklizi. Nekdy az moc ze to pak vsude hledam.

• Citovat
  • Upravit
20767
9.12.15 10:16

Já se omlouvám, že přispívám, když nemám děti, ale pobavilo mě to, protože jsem byla naprosto stejná a jsem pořád :oops: Nepamatuji si, jestli jsem to tak prožívala ve třech letech, ale mamka tvrdí, že ano, já si dodnes pamatuji ten hysterický záchvat, když mi někdo rozhodil seřazené pastelky nebo mi maminka udělala culík o 3 cm níž :cert: Mám to po ní, můj muž je ještě horší, já jsem se trochu uklidnila, ale jsou věci, které pořád mají své přesné místo, směr a řád. Například v hospodě na baru neustále rovnám tácky rovnoběžně s cigaretami a zapalovačem a to nejen sobě, ale i přátelům a když to tam má někdo cizí šejdrem tak se musím otočit zády. Možná nejsem úplně normální, ale život mi to nijak neničí.
Snad jsem se tě nedotkla, to jen tak pro odlehčení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
9.12.15 10:16

@mončís treba ji to vazne prejde.. Nebo bych se treba zeptala pediatra jestli je to normalni nebo jestli jit treba k psychologovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.12.15 10:17
@mončís píše:
Bohuzel kdyz vidim Monka tak me to taky napadlo :? Prave..vse uklizi. Nekdy az moc ze to pak vsude hledam.

Ale jak pan Monk opravdu nejsem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
9.12.15 10:31

@radkka
Diky ;) je pravda ze jako mala co si pamatuji jsem mela taky rada svuj poradek. A normlani snad jsem. :lol:

• Citovat
  • Upravit
2299
9.12.15 16:16

Zrovna jsem si na tebe vzpomněla, protože učíme prcka chodit na záchod a pořád nechtěl - nakonec jsme přišli na to, že se nevyčůrá, když má jen stažené kalhoty, musíme mu je sundávat úplně a ani ponožky nesmí mít na sobě :lol: No prostě mají svůj styl myšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.12.15 18:39
@mončís píše:
Posledni dobou si rikam, jestli chovani nasi dcery je normalni?
Od malicka je takova, ze musi mit kalhoty natazeny az dolu, trena kratasy jsem ji vysvetlovala hodinu, ze to tak ma byt, ze to nejsou vytazene kalhoty. Dale si srovnava boty, musi je mit vedle sebe rovne. Je poradna, az moc. Nechce si moc hrat se svymi hrackami protoze je ma uklizeny po svem v pokojiku, vystavene plysaky atd. A na to se uz nesmi sahat. Nikdo to po ni alr nechtel, ano takove ty zaklady jako odnes si talir atd ano ale jinal nelpime na nejakem extra uklizeni u male. Vzdyt ji jsou 3. Ted ale prislo obdobi vzdoru, a trochu se to zhorsilo. Cepici musi mit spravne nasazenou, boty spravne utahli, aby suchace byli vsechny stejny. Takze jdeme do skolky kolikrat se rvem. Ve skolce to taky zkousi na ucitelky.
Tak se ptam, je to normalni aby tak male dite chtelo mit vsechno presne? Nekdy se bojim aby treba netrpela nejakou psych. nemoci. ale zase jinak nic jineho na ni nepozoruji. Ja doufam, ze az zmizi vzdor ze se to trochu uklidni. Je pravda, ze manzel byl podobny jako dite. Ja mam taky rada kdyz jsou veci na svem miste, ale take si uvedomuji ze s ditetem to nekdy moc nejde, takze reaguji nornalne. Takze si myslim ze to ma trochu(hodne?)od nas… no ale ten vzdor nam teda dava.
Co si myslite o chovani male? :?

To je krásně vysvětleno v knížce Tajuplné dětství od Marie Montessori (Maria Montessori).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí