Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký večer všem, vždycky jste mi tu dobře poradily, tak zkouším i teď. ![]()
Dcera (4 r.) měla včera červenou jednu tvář a dnes se vzbudila s takto červenými tvářemi. Nic jí jinak není. Jsem na mateřské a zrovna zítra jsem měla jít do práce na skok - ale jestli je to pátá nemoc, tak dceru nechci dávat do školky do kolektivu, aby nenakazila ostatní děti…
Normálně bych ji zítra vzala k doktorovi, ale ráno mám jít do té práce… a bojím se, že mi doktor řekne, že to nic není a že jsme šli zbytečně (mám ještě 5 měsíců mimino, tak se mi tam s ním nechce mezi nemocné děti).
Zkrátka a jednoduše, vypadá to na pátou nemoc a šly byste k doktorovi? Teď večer už má po červených tvářích jen stopy. Posílám fotku…
Děkuji. ![]()
P. S.: Asi píšu zmatečně, ale máme akorát večerní rituály, tak musím v rychlosti. 😅 Omlouvám se. ![]()
Mela predtim horecku/teplotu? Bolest hlavy? Jinde na tele to nema?
@Podhoubi jeví se schvácená. Tohle měla i má dcera na tvářích a 5.nemoc to nebyla, ale zdrava taky nebyla. Ta holčička nevypadá zdravě už od pohledu. Mimo jiné zvaz, jaký obsah zde sdílíš.
Jo, uz ctu, ze ji nic jineho neni. Ty tvare mi docela prijdou jako u pate nemoci. Ale jestli dobre chapu, tak tvoje 5mesicni mimco bude zitra nekdo hlidat. V tom pripade bych tou osobou nechala hlidat i starsi dceru. Pokud to teda neni nejaka tehotna, pro ty je pata nemoc nebezpecna. K lekari bych nechodila, pokud jde o pripadnou lecbu. Pokud jde o diagnozu, nestacilo by mu poslat mail s fotkou? Ja te chapu, taky nerada chodim k doktorovi mezi nemocne.
Jinak pata nemoc je velmi nakazliva par dni pred propuknutim priznaku, nase holky ji chytly na navsteve u kamaradky, ktere se nemoc projevila az o 10 dni pozdeji. A od nasich holek se nakazily deti 1 den pred propuknutim priznaku (az potom jsem se od kamaradky dovedela, ze je nemocna). Takze z tohoto duvodu bych diagnozu nejspis chtela, abys mohla informovat skolku a pripadne jine kolektivy. Ale idelane pres ten mail.
Nicmene u pate nemoci byvaji teploty/horecky. A takto cervene tvare nase deti obcas mivaji a nemocne nejsou.
Dobrý den,
Dcera má malou vyrážku kolem nosu sbíhajíci se u kořene nosu. To říkají že může být u 5. Nemoci. Ale už 4. Den vysoké horečky - max. 39. Máte někdo zkušenost? Má i ostatní příznaky té páté - klouby, nevolnosti.pali krk. dekuji
![]()
@Lucyyy píše:
Dobrý den,
Dcera má malou vyrážku kolem nosu sbíhajíci se u kořene nosu. To říkají že může být u 5. Nemoci. Ale už 4. Den vysoké horečky - max. 39. Máte někdo zkušenost? Má i ostatní příznaky té páté - klouby, nevolnosti.pali krk. dekuji![]()
Moje deti chytly patou nemoc od moji kamaradky, ktera ji mela v cca 35 letech. A mela teda dost hrozny prubeh, doktorka byla presvedcena, ze ma zardenky.
Zdravím Vás ![]()
Mám taky dotaz zda je tohle pátá nemoc. Syn 2,5 let
Bez teplot bez svědění na dotyk hřeje.
A popřípadě jak to odborně zjistit. Máme to od pondělí a doktorka nás poslala domu s fenistilem a ze se jedna o alergii. ![]()
Malej to má jen na rukach na obličeji a nohách. A začal mi dnes kulhat na nohu a ze ho boli koleno.
Děkuji za případne odezvy