Je to pátá nemoc?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
197
29.5.22 18:42

Je to pátá nemoc?

Hezký večer všem, vždycky jste mi tu dobře poradily, tak zkouším i teď. :kytka:

Dcera (4 r.) měla včera červenou jednu tvář a dnes se vzbudila s takto červenými tvářemi. Nic jí jinak není. Jsem na mateřské a zrovna zítra jsem měla jít do práce na skok - ale jestli je to pátá nemoc, tak dceru nechci dávat do školky do kolektivu, aby nenakazila ostatní děti…

Normálně bych ji zítra vzala k doktorovi, ale ráno mám jít do té práce… a bojím se, že mi doktor řekne, že to nic není a že jsme šli zbytečně (mám ještě 5 měsíců mimino, tak se mi tam s ním nechce mezi nemocné děti).

Zkrátka a jednoduše, vypadá to na pátou nemoc a šly byste k doktorovi? Teď večer už má po červených tvářích jen stopy. Posílám fotku…

Děkuji. :)

P. S.: Asi píšu zmatečně, ale máme akorát večerní rituály, tak musím v rychlosti. 😅 Omlouvám se. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14696
29.5.22 20:05

Mela predtim horecku/teplotu? Bolest hlavy? Jinde na tele to nema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
29.5.22 20:24

@Podhoubi jeví se schvácená. Tohle měla i má dcera na tvářích a 5.nemoc to nebyla, ale zdrava taky nebyla. Ta holčička nevypadá zdravě už od pohledu. Mimo jiné zvaz, jaký obsah zde sdílíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14696
29.5.22 20:31

Jo, uz ctu, ze ji nic jineho neni. Ty tvare mi docela prijdou jako u pate nemoci. Ale jestli dobre chapu, tak tvoje 5mesicni mimco bude zitra nekdo hlidat. V tom pripade bych tou osobou nechala hlidat i starsi dceru. Pokud to teda neni nejaka tehotna, pro ty je pata nemoc nebezpecna. K lekari bych nechodila, pokud jde o pripadnou lecbu. Pokud jde o diagnozu, nestacilo by mu poslat mail s fotkou? Ja te chapu, taky nerada chodim k doktorovi mezi nemocne.

Jinak pata nemoc je velmi nakazliva par dni pred propuknutim priznaku, nase holky ji chytly na navsteve u kamaradky, ktere se nemoc projevila az o 10 dni pozdeji. A od nasich holek se nakazily deti 1 den pred propuknutim priznaku (az potom jsem se od kamaradky dovedela, ze je nemocna). Takze z tohoto duvodu bych diagnozu nejspis chtela, abys mohla informovat skolku a pripadne jine kolektivy. Ale idelane pres ten mail.

Nicmene u pate nemoci byvaji teploty/horecky. A takto cervene tvare nase deti obcas mivaji a nemocne nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
28.2.23 17:35

Pátá nemoc v 10 i letech

Dobrý den,
Dcera má malou vyrážku kolem nosu sbíhajíci se u kořene nosu. To říkají že může být u 5. Nemoci. Ale už 4. Den vysoké horečky - max. 39. Máte někdo zkušenost? Má i ostatní příznaky té páté - klouby, nevolnosti.pali krk. dekuji :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14696
1.3.23 13:58
@Lucyyy píše:
Dobrý den,
Dcera má malou vyrážku kolem nosu sbíhajíci se u kořene nosu. To říkají že může být u 5. Nemoci. Ale už 4. Den vysoké horečky - max. 39. Máte někdo zkušenost? Má i ostatní příznaky té páté - klouby, nevolnosti.pali krk. dekuji :nevim: :nevim:

Moje deti chytly patou nemoc od moji kamaradky, ktera ji mela v cca 35 letech. A mela teda dost hrozny prubeh, doktorka byla presvedcena, ze ma zardenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.2.24 14:38

Párá nemoc?

Zdravím Vás :mavam:
Mám taky dotaz zda je tohle pátá nemoc. Syn 2,5 let
Bez teplot bez svědění na dotyk hřeje.
A popřípadě jak to odborně zjistit. Máme to od pondělí a doktorka nás poslala domu s fenistilem a ze se jedna o alergii. :roll:
Malej to má jen na rukach na obličeji a nohách. A začal mi dnes kulhat na nohu a ze ho boli koleno.
Děkuji za případne odezvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+