Neštovice - pomalý výsev

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
292
29.5.22 10:14

Neštovice - pomalý výsev

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s pomalým výsevem neštovic?
Děti byly před 16 dny v kontaktu s holčičkou, které následující den začaly neštovice.
Dcerka měla ve čtvrtek 2 pupínky, jeden mi přišel jako typický puchýřek u neštovic, v pátek přibyly asi 3 další červené pupínky, včera a dnes nic, ty stávající víceméně zmizely. Myslíte, že se ještě může víc osypat? Nevím, co by to bylo jiného než neštovice 🤷🏼‍♀️ I když teplotu teda nemá, akorát je docela mrzutá.
Synovi jsme včera objevili první pupínky a dnes jich má po sobě 20-30, některé už ukázkově nalité, tak tam není co řešit.
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21491
29.5.22 10:18

Dcera klidně může mít slabší průběh. Pak bych čekala v budoucnosti ještě druhé kolo. Měla jsem to s dcerou podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
29.5.22 10:22

Dcera měla tehdá pár pupínků a těch nalitých ani ne 5 🤷🏻‍♀️ Neměla teplotu ani nic jiného k tomu. Také očekáváme do budoucna návrat. Synovi budou 2 roky, tam ještě nic.

• Citovat
  • Upravit
33018

@Terunka Syn to měl obdobně jako tvoje dítě. Pár pupínků bez nalití, do pár dní všechno pryč.
Za měsíc je chytil podruhé od sourozence a to pak už teda fest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292

@nozu Hm, toho se trochu bojím, a já se těšila, že když už, tak si to aspoň odbydou najednou :roll: Tak uvidíme, no. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
29.5.22 10:25

@shadowbabe Tak to jsem teda zvědavá. Dcera má právě 16 měsíců, tak s nima pak určitě přijde do styku ještě ve školce atd. Spíš to bude taková nejistota, no, jestli je chytí znovu nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
29.5.22 10:26

@Svistice No, mohla by je teď jakože chytit od bráchy po těch 2-3 týdnech. Tak uvidíme 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2581
29.5.22 10:35

Dcera měla takhle v roce pár pupínků a od té doby byla znovu v kontaktu už nejmíň pětkrát a nechytá je. Taky tomu moc nerozumím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
29.5.22 10:45
@mokkk píše:
Dcera měla takhle v roce pár pupínků a od té doby byla znovu v kontaktu už nejmíň pětkrát a nechytá je. Taky tomu moc nerozumím. :nevim:

Tak si asi imunitu vytvořila i s těmi pár pupínky, to je super :palec: Dá se vzít krev na protilátky, tak jestli bude nějaká příležitost, tak bych to klidně zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.5.22 10:46

Syn měl takto pár pupínků. Ani doktorka nepoznala, že má neštovice. Jen mě varovala, že by je mohl chytit znovu, ale zatím nic a to si hrál s kamarádkou, co se další den osypala. Mladší byl jeden velký pupínek, měl 40 horečky a 3 týdny byl KO.
Jsme s doktorkou domluvené, že mu ve 12 letech nabere protilátky a kdyby je neměl, nechám ho očkovat.

• Citovat
  • Upravit
843
29.5.22 10:52

Dcera taky pět pupínky asi v 6 letech. Potom měla asi 13 let a chytil ti mladší brácha ten je měl šíleně. A dcera už nic, takže stačilo i to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
29.5.22 13:33
@Terunka píše:
@shadowbabe Tak to jsem teda zvědavá. Dcera má právě 16 měsíců, tak s nima pak určitě přijde do styku ještě ve školce atd. Spíš to bude taková nejistota, no, jestli je chytí znovu nebo ne.

Právě :roll: Hodně lidí z okolí mi to právě říkalo, že je tu velká pravděpodobnost, ale přímo pediatričky sem se teda neptala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
33018
29.5.22 13:51
@Billi píše:
Syn měl takto pár pupínků. Ani doktorka nepoznala, že má neštovice. Jen mě varovala, že by je mohl chytit znovu, ale zatím nic a to si hrál s kamarádkou, co se další den osypala. Mladší byl jeden velký pupínek, měl 40 horečky a 3 týdny byl KO.
Jsme s doktorkou domluvené, že mu ve 12 letech nabere protilátky a kdyby je neměl, nechám ho očkovat.

Přesně takhle jsem to po těch nestovicich nestovicich plánovala taky. Ale dostal je takřka hnedka znovu (tady to fakt litalo fest skola-skolka dobře 3 měsíce). Tak jsem ráda, že mame vyřešíno. Jakékoliv další pupínky jsou už jen opičí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.5.22 13:57

@Svistice on zatím nic a to je to uz víc jak 5 let.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA