Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Normální pitome období 😁 taky jsou dny, kdy mám mladou na prsou téměř non-stop a mě to přesně tak, jak popisujes.. vydrž, za pár týdnů to bude zase jinak
To vubec nemusi byt spurt, proste ma zrovna blbej den, cokoliv.
Zkus se nestresovat a nepanikarit, to je pri kojeni pulka uspechu.
Jis a pijes dost?
Takže nevadí, když je na prsu furt? Rodina mi řekla že nesmí být furt na prsu jinak si na to zvykne jenže jinak ho logicky utěšit nejde kdyz pláče hlady ![]()
Jím méně i piju méně ale snažím se to napravit
@Anonymní píše:
Takže nevadí, když je na prsu furt? Rodina mi řekla že nesmí být furt na prsu jinak si na to zvykne jenže jinak ho logicky utěšit nejde kdyz pláče hlady
Petirtydenni muze byt furt. I kdyz osobne bych ho odpojovala a dala treba po pulhodine/hodine znovu. Je to lepsi i pro ta prsa, at si chvili odpocinou.
@Anonymní píše:
Takže nevadí, když je na prsu furt? Rodina mi řekla že nesmí být furt na prsu jinak si na to zvykne jenže jinak ho logicky utěšit nejde kdyz pláče hlady
Na co si dle příbuzných zvykne? Na kojení? To už je snad zvyklé, ne? Až se začne víc hýbat, bude pro něj kojení kromě doby jídla a mazlení celkem nudná činnost.
@Anonymní píše:
Pro mimina je prso prostě největší kámoš, není to jen na jídlo, ale taky na uklidnění, když není dobře, jsou prdy atd. A že si zvykne? Je to mimino, co jinýho s ním
Chovat, kojit, přebalovat
Určitě to muže bejt spurt. Moje dcera ho měla na 3 týdnech a chtěla se jen kojit, kojit, kojit. Kdxz mleko pomalu teklo, tak se vztekala. Po 3 dnech to přešlo.
Chce to vydržet. ![]()
Mám pětitýdenního chlapečka. Začalo to v pátek, kdy prakticky za den nic nenaspal, pořád byl nalepený na prsu a když ne tak plakal hlady (poznám už trochu jaký pláč to je). U prsu byl klidný vždycky chvilku, pak se odtáhl, kopal nohama, prisal se, byl v klidu a takhle pořád dokola. Nakonec mi naštěstí vytuhnul v náručí večer a spal asi pět hodin. Další den, v sobotu, to bylo v pohodě ale včera to začalo zase a přetrvává to do dneška. Prcek přibral od poslední návštěvy pediatricky (4.4.) 1 kilo

Je tam růstový spurt nebo něco jiného? Omlouvám se dyztak za hloupý dotaz, jsem prvorodička a nemám žádný zkušenosti