Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jsem úplně na nervy. Matrace vysávám a postele převlékám minimálně jednou za měsíc. Dneska jsem právě postele převlíkala, ráno sundala povlečení a matrace nechala celý den jen tak. Večer jsme přišli po celém odpoledni domů a v postýlce na matraci na mě čekal „brouk“. Udělalo se mi úplně zle, protože mě hned napadlo štěnice. Na netu jsem ale našla, že by štěnice neměla mít křídla?? Trochu mě to uklidnilo, protože tohle má křídla docela velký a celkově mě to možná příjde moc velký brok na štěnici? Leželo to v prostřed matrace, je to mrtvý, jakoby vyschlý. Všechno jsem prohledala, nikde nic nenašla. Chtěla bych se tady zeptat někoho, kdo měl se štěnicemi tu čest, jestli mají křídla nebo ne a jestli podle fotky myslíte, že je to štěnice? Díky moc, jsem na prášky
Taky mě napadá, že už je to možná nějáká „stará“ štěnice, když už je mrtvá, tak proto je tak velká a má křídla, ale nevím, snad je to blbost a tohle je bůh ví co, co k nám přiletělo oknem
Na fotce jsem to přiložila k bonbonu tictac
Štěnice to není, u nás mu říkáme smradlák
ale jak se ten breberák jmenuje, to Ti nepovím ![]()
A co to je smradlák??
Žije to venku a sem to jen zabloudilo nebo se to taky nějak živí krví nebo tak něco?
Nevím, jak se ten brouček jmenuje, ale normálně lítá z venku a nic nedělá. ![]()
Uff, díky moc, ani nevíte, jak velkej balvan mi spadl ze srdce
Byla jsem kousek od toho sbalit kufry a jet k našim a tady to nechat vyplynovat
Super, jdu dát spát syna
![]()
…jo podle toho detailu, to vypadá na toho smradláka
, jednou seděl na třešni tak jsem ho shodila a urhla, a strčila do pusy…to byl zážitek
. Tehdy jsem ještě nevěděla co to je
@Alka píše: …jo podle toho detailu, to vypadá na toho smradláka, jednou seděl na třešni tak jsem ho shodila a urhla, a strčila do pusy…to byl zážitek
. Tehdy jsem ještě nevěděla co to je
Předpokládám, že jsi strčila do pusy tu třešeň
A co to bylo za zážitek? Fakt netuším, znám tohoto smradláka jen od pohledu ![]()
Holky, jste úžasný, díky moc. Zkusila jsem vyhledat „smradlavý brouk“ a našla toto http://www.ifauna.cz/…uteho-brouka Takže je to opravdu ono, fakt moc díky. Všem dobrou a klidnou noc ![]()
@Tiger-lily
jj tu třešeň, no byla od toho brouka „poznačkovaná“, jak jsem ho nasrala tak se na to „podepsal“ a fakt je to hodně hnusný. Flusla jsem, jen se mi třešen dotkla jazyka ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jde štěnice jen na někoho? Příteli se do bytu dostali zřejmě od sousedů, ale nikde jsme je nenašli, jen jsem se vzbudila ráno poštípaná. Dearatizátor byt 2× vystříkal, přítel bydlel měsíc jinde a teď se vrátil domů s tím, že už tam nejsou. Spal tam 5 nocí a nic ho nepoštípalo, když jsem tam potom přišla já, zase jsem měla ráno dost štípanců
Četla jsem, že chodí spíš na ženy a děti a že bez potravy vydrží i rok..Je tedy možné, že ho nikdy nepoštípou i když tam jsou???
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jde štěnice jen na někoho? Příteli se do bytu dostali zřejmě od sousedů, ale nikde jsme je nenašli, jen jsem se vzbudila ráno poštípaná. Dearatizátor byt 2× vystříkal, přítel bydlel měsíc jinde a teď se vrátil domů s tím, že už tam nejsou. Spal tam 5 nocí a nic ho nepoštípalo, když jsem tam potom přišla já, zase jsem měla ráno dost štípancůČetla jsem, že chodí spíš na ženy a děti a že bez potravy vydrží i rok..Je tedy možné, že ho nikdy nepoštípou i když tam jsou???
off topic, ale pokud jsou v domě štěnice je blbost vystříkat jeden byt, okamžitě tam z těch ostatních zase vlezou…musí se to řešit celý barák komplexně
Se štěnicemi jsme měli bohatou zkušenost loni. Přivedli je sem ukrajinci jednoho bytu v domě a to opakovaně. Především je třeba najít jejich hnízdo, u nás to bylo v čalouněném letišti pod jednou opěrkou, nepřeju vidět nikomu, normální hora těch potvor. Upozorňuji, že poštípaný byl také pouze přítel. Je těžké se jich zbavit, ale my postupovali tak, že se zlikvidovalo to ohnisko, pak se vše (úplně vše, čalounění, koberce, oblečení…) musí vyprat nebo použít horkou páru, ale i vyhodit, dále jsme celý byt vypálili sirnýma knotama, mezitím přišel na celý panelák deratizátor a v rizikových bytech udělal důkladný postřik a až potom byl klid, ale trvalo to hodně měsíců, ty svině malý dokážou přežívat hodně dlouho. Přeju hodně štěstí, protože to je to nejhorší co se může v bytech vyskytnut.
V drogerce si kup lepicí návnady, dej to pod postel, ledničku, kuchyňskou linku a podobá místa, ony se k tomu přilákání a nalepí se. Ráno budeš mít jasno.
Štěnice lezou na všechny. Lepové návnady bych nekupovala a hlavně se je nepokoušejte hubit sami. Prohlédla bych znovu byt - hlavně postel, matraci, úložný prostor, veškeré čalounění (máte-li), noční stolky, lišty, zásuvky… Hledat živou štěnici nebo stopy po ní - většinou černé tečky (na matraci, zdi), které když rozmázneš, jsou krvavé. Jinak si jedině zavolat na pomoc hygienu nebo znovu deratizační firmu.
O jaký dům se jedná? Tedy spíš jestli tam není nějaký správce, přehodit to na něj.
Před prvním zásahem DDD firmy byly štěnice prokázány? Nemůže to být něco jiného?