Je to štěnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4498
13.3.14 08:37

Ahoj, mám podezření, že máme v bytě štěnice - neb komáři ještě nejsou, domácí zvíře nemáme, aby šlo o blechy a já jsem už asi 4.den poštípaná - podpaží, záda, pozadí…dnes jsem se snažila zůstat celou noc přikrytá a mám štípanec v obličeji. :zed: Nikdo jiný poštípaný není, spíme v jedné místnosti. V bytě jsme teprve pět měsíců…co jsem komu udělala…
Chci se optat, co se proti tomu dá dělat (obecně mám načteno z netu) event. kolik stojí zásah deratizátora? Jsme v nájmu, po rozvodu moc volných fin. prostředků tedy nemám, ale nehodlám mít každé ráno další štípance.
Asi půjdu koupit ty lepící nástrahy, aby bylo jasno, že jde o štěnice…nic jiného mě tedy nenapadá…a poptám se u nějaké deratizační firmy na možnosti -ale budu ráda za případné vaše osobní zkušenosti. Nemáme koberce, obrazy, ani čalouněný nábytek…to je asi ta lepší varianta…jak je štěnice velká? Je větší třeba než blecha? Tzn. jestli je běžně dohledatelná? Předem díky, už mám z toho několikátý den depku :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
13.3.14 08:43

@korena komárů už je spousta, já už jich doma několik zabila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
13.3.14 08:51

@korena
Zkontroluj postele, úložné prostory v postelích. Pokud tam jsou tak je najdeš nejspíš tam (jsou nejraději přímo u zdroje).
Jestli jsou to opravdu ony tak je to běh na dlouhou trať. U mamky v baráku už třikrát dělali postřik a pořád se jim tam ty potvory objevují. Ona je teda ještě naštěstí v bytě neměla. V zásuvce má nějaký plašiče na hmyz a z každýho mravence je na mrtvici. Štěnice jsou prý schopné urazit za noc až 50 metrů a vydržet dlouho bez jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
13.3.14 09:01

Myrtysek - když já žádné komáry v ložnici neviděla, spím lehce - kdyby mě bzučeli kolem hlavy, hned je zaregistruji - návíc mě ty štípance příjdeu trochu jiné - od komáry jsou hned jakoby naběhlé - tohle jsou červené ďubky, z počátku neštípají -až když si po nic přejedu a měla jsem je v podbaží na třech místech u sebe…tak já nevím…raději bych tedy určitě byla za komáry…musím zkusit ty lapače - nevíte, zda je nějaké počátečnízaměření deratizační firmy zdarma - než se zjistí „pachatel“?
Nejhorší je, že k nám návštěvy s nějakými zavazadly nechodí, mi jsme od nastěhování také nikde krom rodičů, nebyli…tak by to musel být problém leda od sousedů. Ale je to nový bytový dům 4roky od kolaudace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
13.3.14 09:11

@korena to máš v podnájmu? Jestli ano, obrať se na pronajimatele, aby zajistil deratizační firmu. Jinač štěníce je větší než blecha! Hledej kolem postele a všechny části postele zkontroluj, mají ráda tmavá úzká místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
13.3.14 09:24

Sonreir - ano v podnájmu, jenže ten pronajímatel mi nechal ten podnájem více méně z dobré vůle, už měl jiného nájemníka sehnaného, dal mi tedy v mé tísni přednost…tak bych ho tímto a stím spojenými více náklady nerada nějak popudila…aby si taky nemyslel, že jsme mu tím zamořili byt my a ještě nás chtěl vystěhovat třeba :-/ no, zkusím dohledat ty bestie, aby bylo jasno a pak budu jednat asi formou nějakého letáčku na domovních dveřích, zda s tím nemá někdo problémy :zed: V případě, kdyby to byl problém víc bytů, tak bych už jasně neváhala a kontaktovala i pronajímatele…bože, jako bych neměla problémů dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.3.14 09:32

Ahoj, my pronajímali byt a bohužel jednou jsme měli nájemníka, který si se svým nábytkem přitáhl i štěnice. Deratizase nás stála 2× 2500. Deratizátor nám řekl, že nejlépe jsou poznat když odklopíš matrace, nemusíš je ani vidět, ale vidíš jejich trus, vypadá to jako zaschlé černé tečky. V posteli v matracích jsou nejdříve, postupně se bohužel rozlezou všude. My měli ještě štěstí v neštěstí, že se brzy nájemník sbalil, včetně nábytku a tak si zase odnesl, vyhodili jsme všechno, koberce, záclony, nábytek, jen kuchyň zůstala. Vše samozřejmě na naše náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.3.14 16:05

Můžou to být i blechy, pokud byl předtím v bytě pes nebo kočka. Narozdíl od komára hodně svědí delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
14.3.14 08:23

Já už opravdu nevím :-( - včera jsem udělala čistku, vyndala matraci, svlékla z povlaku, ten vyprala, nandala, povlékla, vše jsem pod postelí vysála, včetně laťkového roštu - i jsem odtáhla skříň a vysála pod ní. Žádné stopy jsem nenašla, ani bestie samotné. Včera při koupání jsem zjistila, že syn je taky řádně poštípaný - těsně nad zadkem a na stehnech pod zadečkem…navíc jsem opět poštípaná i na krku po ránu. Štípance opravdu vypadají jak od blech - ty se nám jednou doma objevili od kocoura v předešlém bydlišti - je to víc jak dva roky, takže zkušenost mám :zed:, ale kde by se nám proboha zase vzaly blechy? Předtím jsme je zaregistrovali jen když už se hodně přemnožili - do té doby jsem to měla za vyrážku u syna -protože zprvu kousaly jen jeho a šly na něho, jak nosil ještě plínku :zed: :zed: :zed: Ale doma zvíře nemáme, krom králíka na lodžii - a toho máme už od vánoc - nedrbe se, problém je až nyní…asi tedy budu muset vše vystříkat i když nemám chyceného pachatele, nebo z toho zešílím jak mě to deptá :| Dcera která spí nahoře na palandě zatím nic.
A štípance se vůbec neztrácení, neblednou…takže stále přibývají… :zed:
Navíc syn má taková místa s jedním štípancem vedle druhého a v oblasti pod slipama - co jsem četla, tak štěnice koušou spíš na odhalených místech - tak mě to spíš svádí na blechy(?)…co jsem komu udělala :( Jak se dají zjistit v bytě blechy, nevíte? Já prostě nic kolem nevidím. Dala jsem světlé povlečení i prostěradlo - hned jak jsem vstala, šla jsem kontrolovat postel u syna a nic jsem nevyděla…proklepávala jsem pyžamo - nic :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
14.3.14 09:45

Zkus se podívat na http://www.slom.cz/. Je tam spousta přípravků na hubení různých potvor. A tady je celá diskuze.
Jo a tady. jpg je obrázej jak vypadá kousanec od blech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
14.3.14 09:49

K tomu odkazu na obrázek je potřeba do odkazu dopsat. jpg. Nějak mi nejde ten odkaz vložit vcelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 10:03

štěnice?....

Obnovuji téma, můžete mi prosím říct zda je to štěnice?… děkuji.

• Citovat
  • Upravit
1561
3.10.14 10:05
@Anonymní píše:
Obnovuji téma, můžete mi prosím říct zda je to štěnice?… děkuji.

to vypadá spíš jako miminko škvora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
3.10.14 10:07

Také mi to přijde jako malej škvor. štěnice vypadá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 10:13

Ještě jednou vložím ve větším rozlišení. A velmi děkuji @El Dragon a @Sonreir za odpověď.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný