Anketa: Je to urážka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
924
18.4.26 14:29

Je to urážka?

Pribeh z meho okoli, plkaci tema.
Osoba A koupi specialni druh peciva, ktere povazuje za vyborne. Osoba B ho konzumuje, A se ji zepta, jak jí chutna. B rika, ze nic moc. Osoba A si povzdychne a doda ze to je hazeni perel sviním, nacez B se tezce urazi.
Diky za nazor :)

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15774
18.4.26 14:48

To popisuješ něčí tchýni s její snachou? :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2019
18.4.26 14:50

Každý má právo říct, že mu něco nechutná. Nevíme, jestli A opravdu chtěla B urazit, záleží, jakým tónem to A podala. Dokážu si představit tuto větu řečenou žertovným tónem. Nicméně i vážně řečeno by mě to neurazilo, zasmála bych se a o A bych si myslela své. Reakce A i B mi přijde přehnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.4.26 14:54
@Cirrus fibratus píše: Více

Nooo, tak to záleží, kdo to říká komu, a v jakém kontextu. Jinak by to vyznělo, pokud to řekne někdo kamarádce, se kterou mají stejný humor, a jinak to vyzní, pokud by to řekla třeba snacha tchýni, se kterou mají pouze formální vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
18.4.26 15:06
@arcanum171 píše: Více

Vztah je dlouholety partnersky a myslim, ze Áčko to myslelo jako humor, avsak Béčku to vtipne neprislo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8906
18.4.26 15:11

Zbytečná třenice. Nepochopení, neunesení názoru.
Kupuji kváskovou bagetu/chleba, kterou u nás peče pizzař někdy na přání. Má stálé zákazníky. Miluji takový chleba. Doma ho nikdo jiný nejí. Otevřeně řeknou, že jim nechutná ta chuť. Je jiná, jak běžně dostupný chleba v obchodě. Kupuji si pro sebe a jim nevnucuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15774
18.4.26 15:13

Aha, tak to potom jo… :lol:
No tak ať si každý kupuje to, co mu chutná, ne? :P
A nemusí se nikdo urážet… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3093
18.4.26 15:24

To se má fakt člověk přetvařovat aby neranil něčí city? 100× radši preferuju přímost.
Upekla jsem minulý týden nový recept na bábovku. Poměrně komplikované těsto, dělala jsem poprvé. Sr.ala jsem se s konzistencí a s tím že to bylo furt nedopečený celé 2 hodiny. A pak mi všichni řekli „hmm, nic moc“ když jsem naléhala jaký to je. Mrzeli mě max ty 2 hodiny zbytečného času, ale ne fakt jsem se neurazila. Fakt nepotřebuju aby mi někdo říkal že je to super, když mu to nechutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
18.4.26 15:27

Osoba A si zřejmě myslí kdovíjak není vtipná. Tak není.
Béčko jen odpovědělo na otázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15133
18.4.26 15:39

Bečko normálně odpovědělo nic moc, každý má jiné chutě, béčko se mohlo třeba vyjádřit to je hnus jak pro prasata.. To by mě zajímalo jestli by i pak bylo Áčko vtipné.. Odpovec Áčka mi přijde drzá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461
18.4.26 15:40

Áčko je trapné… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25045
18.4.26 15:49

Tak se polovičce omluv a máš klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
18.4.26 16:05

Mně to taky nepřijde vtipné a to vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11376
18.4.26 16:07

Pozoruju svět už mnoho let a v drtivé většině případů lidi nemají rádi upřímnost. Sice většina bude tvrdit, jak jim záleží na upřímnosti, ale upřímnost má tu blbou vlastnost, že často může ranit.

Situace s bagetou mohla vzniknout tak, že ji osoba A přímo sama pekla, případně šlo o bagetu, která byla dovezena přímo z Francie tryskovým letadlem a stála 1 500 euro.

To samý otázka: Miláčku, nejsem v těch šatech tlustá? Realita: trošičku jo, ale pravdu ji říct nemůžu, páč bych ranil jejich city.

Pokud tu bagetu koupil někdo třetí, zcela zbytečný spor. Pokud ji pekla osoba A, zjevně čekala pochvalu. Lidi chtějí často spíš slyšet pochvalu nebo potvrzení jejich názoru. Bod dva neplatí pro vzhled, postavu, charakterový vlastnosti (Dnes vypadám příšerně/Děsně mi v těch džínách narostl zadek/To jsem ale khokot.), v příkladech v závorce názor nepotvrzujeme!

Příspěvek upraven 19.04.26 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
18.4.26 16:08

@MartinaIrena
Popravde, kdybych resila sebe, pouziju anonym. Ale cekala jsem podobnou pripominku. Ted prijde - pokud neresis sebe, nestrkej do toho nos 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí