Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Při erekci se nestáhne sama? Nebo ani s dopomocí?
@Doctus píše:
Dobrý den. Při erekci se nestáhne sama? Nebo ani s dopomocí?
Sama. S dopomocí trošku obtížněji stáhne.
Ahoj, tak zkuste, at si tu kuzicku sam pretahne a mate hned jasno…jinak nevl.syn,kdyz ma erekci, tak tam tu kuzi ma taky, ma ji takovou dlouhou oproti pindikovy, jeste mu asi do ni nedorostl
,ale v koupelne si normalne kuzicku pri hygiene pretahne…
@Anonymní píše:
Sama. S dopomocí trošku obtížněji stáhne.
Tak to by se mohlo jednat o lehce zúženou předkožku. Tudíž bych ještě chvilku počkal a pak začal s přetahováním v teplé vodě. A za pár týdnů po začátku cvičení bude vše v pohodě.
@Danulinka16 píše:
Ahoj, tak zkuste, at si tu kuzicku sam pretahne a mate hned jasno…jinak nevl.syn,kdyz ma erekci, tak tam tu kuzi ma taky, ma ji takovou dlouhou oproti pindikovy, jeste mu asi do ni nedorostl,ale v koupelne si normalne kuzicku pri hygiene pretahne…
Délka předkožky je velice variabilní, jsou muži, kteří ji mají natolik krátkou, že jim nezakrývá žalud ani v ochablém stavu, při erekci se pak stáhne tak, že vypadají zdánlivě jako obřezaní. Na druhé straně jsou takoví, kterým předkožka zakrývá žalud i v plné erekci (a třeba ještě kousek předkožky přečuhuje – jako hobot).
@Doctus píše:
Tak to by se mohlo jednat o lehce zúženou předkožku. Tudíž bych ještě chvilku počkal a pak začal s přetahováním v teplé vodě. A za pár týdnů po začátku cvičení bude vše v pohodě.
Nerozumím? S čím počkala? V klidovém stavu přetáhne bez problémů.
S roztahováním. Dle některých dětských urologů se nedoporučuje přetahování do 8 let věku, někteří konzervativci čekají až do 10 let (pokud netrpí chlapec záněty). Pokud tedy chlapec přetáhne předkožku v ochablém stavu, tak nechť přetahuje v teplé vodě při erekci. Tím se velice mírné zúžení napraví.
S tím jsem se trápil asi tak do svých 35 let. Myslel jsem si, že nejsem normální. Při erekci mám žalud zcela zakrytý. S přetahováním jsem nikdy problém neměl, co jsi pamatuju, tak jako tříleťákovi mi šla lehounce přetahovat i v erekci. V knížkách jsem totiž četl, že se při erekci sama stáhne. Poněvadž nejsem gay a pohled na ztopořený cizí penis na fotografii mne odpuzuje, tak jsem to neměl s čím porovnat. Až ve svých 35 letech jsem se dověděl, že u některých mužů je to tak normální.
Nejhorší je, že česká wikipedie v heslu „předkožka“ v tomto hlásá vyložený blud. Kopčím ho.
Někteří muži mají při erekci krytý celý žalud. Toto není normální stav a většinou vzniká jako důsledek neřešené relativní fimózy nebo krátkou uzdičkou. Proto je velmi důležité problémy s předkožkou vyřešit před zahájením puberty. Nadměrná předkožka může snižovat šanci na početí, dále komplikuje správné používání kondomu a selhaní kondomu je častější. Ze sexuologického hlediska je podstatné, že u mužů s normálně dlouhou předkožkou, dochází při nočních erekcích ke kontaktu žaludu s okolím, což přirozeně upravuje nadměrnou citlivost žaludu. Naopak muži s dlouhou předkožkou trpí častěji předčasnou ejakulací a nadměrná citlivost žaludu může negativně ovlivňovat sexuální život. Tito muži po chirurgickém zkrácení předkožky téměř vždy hlásí intenzivnější pocity při pohlavním styku.
Z mé osobní zkušenosti je to pitomina.
@Doctus píše:
Dle některých dětských urologů se nedoporučuje přetahování do 8 let věku, někteří konzervativci čekají až do 10 let (pokud netrpí chlapec záněty).
Sice starý příspěvek, ale pěkná blbost. V ČR je 2-2,5 x více obřezaných dětí než v některých civilizovaných státech a průměrný věk 6,7 - 7 let (u 0-18 letých). To znamená, že drtivou většinu dětí ti konzervativci zmrzačí ve věku 3-5 let. Dneska se násilně přetahuje dětem kolem 6 měsíců s cílem co nejvíce zjizvených nebo jinak poškozených. A pak je tu rutinní mrzačení. O nějaké léčbě nebo konzervativním přístupu nemůže být v ČR vůbec řeč. Jde jenom o to totálně obřezat co nejvíce dětí, žádná léčba nebo čekání prakticky neexistuje. Něco jiného se píše a něco jiného ukáží statistiky.
@Tomášek8
Já jsem psal, jaké je doporučení osvícených urologů (evropských), ne těch, kterým jde jen o peníze. Bohužel v ČR je v tomto směru spíše doba temna. ![]()
@Doctus píše:
@Tomášek8
Já jsem psal, jaké je doporučení osvícených urologů (evropských), ne těch, kterým jde jen o peníze. Bohužel v ČR je v tomto směru spíše doba temna.
Ok, sry. V ČR je málo muslimů, tak obřezávači musí vydělávat na jiných dětech
A když se tomu chce někdo postavit, tak z něho ta k*nda v brně (VOP) udělá antisemitu. ![]()
@Tomášek8 píše:
Ok, sry. V ČR je málo muslimů, tak obřezávači musí vydělávat na jiných dětechA když se tomu chce někdo postavit, tak z něho ta k*nda v brně (VOP) udělá antisemitu.
Tomášku, pozoris, vím moc dobře jak to dopadlo před 5 lety v Německu. O té trockickistké skvadře, z nichž se jedna stala ombudsmankou, jsem si nikdy nedělal iluze.
Potřebuju jen uklidnit manžela, podle mně je kluk naprosto v pořádku
Manžel si myslí, že syn má fimózu, protože při erekci se mu nestáhne předkožka. Podle mně je to u malých kluků (synovi je 7) takto v pořádku. Je to tak?