Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím dámy, jsem už zoufalá, malá má vyrážku už přes měsíc, doktor nevěděl co přesně to je, takže na svrab byla přeléčená a stále se škrábe, už nevím co s tím. Jestli to je pořád svrab, nebo nějaká alergie.
@Leein píše: Více
No tak svrab se pozná pod mikroskopem, bylo to v laborce? Nebo jako Dr. léčí naslepo?
Někteří kožaři se nejdou ani podívat, kouknou od dveří a napíšou mastičku, takovou mám taky zkušenost
.
@Proto02
Pod mikroskopem vůbec, koukl na ruce, tam si nebyl jistý jestli to je dyshidrotický ekzém nebo svrab, tak řekl že pro jistotu preléčíme na svrab. Už 3× jsem tam byla a teď naposled mi napsal žádanku na kožní, ale všude mají čas tak za 3-4 měsíce.
Ona totiž měla vyrážku na rukách ( podle mě dyshidrotický ekzém) a kolem krku byla osypana, to říkal že vypadá že to má z potu, no po aplikaci mastičky se drbe úplně všude.
No já už se též škrábu, ale mám na sobě jakoby Štípance, nebo už z těch nervů
piš je mi divné, že to nemá její mladší brácha, pořád se po sobě válí, dělají blbosti spolu.
Ja myslela ze svrab dela tunylky… to dite je kropenate po celem tele, to se mi nezda… ![]()
a před tou protisvrabovou mastičkou ty vyrážky na tělíčku neměla?
@maminaAJ píše: Více
No mě to právě taky nepřijde jako svrab
@stinga píše: Více
Měla jakoby kopřivku kolem krku, uší a když bylo hodně horko tak i bříško a záda.
no je to jakési celé divné, ten postup doktora, svrab byste za měsíc měli určitě celá rodina,
spíš to vypadá na nějaký ekzém a ta mast proti svrabu jí ještě víc podráždila pokožku, a navíc kdyby to opravdu byl svrab, museli byste se přeléčit celá rodina,
u nás kdysi dávno měl svrab dědeček, měl ho z nemocnice, a po tom přeléčení měl také pořád svědivé pupínky a pořád chodil k doktorce znovu, že má pořád svrab, ale ona mu tehdy řekla, že svrab už mít nemůže, že má podrážděnou kůži z té sirné masti a dala mu mast s kortikoidy
Já si myslím že bychom to už měli asi všichni a spíš ta mastička ji podráždila kůži, nám doktor řekl, že je jasné že to ještě svědí, když ta kůže odrůstá, ale ona ráno na sobě třeba nic nemá a pak v průběhu dne se začne škrábat a už tam má ty pupínky. Než napsal tu mastičku na svrab kvůli těm rukám, kde se mu zdálo, že to má, tak o těch pupinkach na těle řekl, že to vypadá jako potničky, takže mi je divné, že pak řekne že ji to může svědit, když podle něj ten svrab měla jen na těch rukách.
No už jsem z toho fakt na prášky
zítra zase zkusím obvolat kožaře, jestli se třeba někde náhodou neuvolnilo místo
Dobrý den, můžu se zeptat, jak na tom nyní dědeček je? Bohužel se potýkáme nyní s podobným problémem, před měsícem 2× přeléčený svrab mastí s obsahem permethrinu. Už dva týdny se nám objevují nové pupínky, 2-3 u sebe, ekzém. Je to jiné, nesvědí jen v noci, některé pupínky po namazání zmizely. Pak zase vyskočily další. Pořád máme strach, jestli to není nevyléčený svrab a kvůli tomu nechceme být ani v kontaktu s ostatními. Je to už na palici. Ke kožní jsem objednaná, ale také až za dlouho.
Dědeček se přeléčil opět sirnou mastí/mastí s obsahem permethrinu? Nebo pupínky po čase zmizely, tedy se už nejednalo o svrab, ale reakci na masti? Děkuji moc za odpověď. ![]()
Dobrý den,
už od června doma řešíme svrab. Tedy doktor mi to potvrdil až v září.
Já, partner a syn jsme byli 3× přeleceni infectoscabem, nepomohl, poté sirnou masti. Vše jsme doma vyprali, vysali, měnili ložní prádlo, schovali koberce, vše co se nedalo vyprat na balkon do pytlu. Teď jsme přes 2 týdny po té sirné masti a na palci na ruce se mi vytvorili nějaké nasedle pupinky, strašně svědí. Jinak nic. Může tělo stále vylucovat ty zárodky, zakošky nebo to máme zpátky? Zatím jsem si teds všimla jen na sobě toho. V noci spím od té léčby v pohodě, předtím jsem nespala skoro vůbec jak jsem se pořád drbala. Tak nevím
@ElaOvá píše: Více
ano, na dědečkovu neodbytnou žádost mu znova dali sirnou mast, i když doktorka tvrdila, že je to nesmyslné, že už svrab nemá, pouze podrážděnou kůži, tak si ji samozřejmě podráždil ještě víc, pak po delším používání těch kortikoidů se to pomaličku vylepšovalo, ale občas mu ještě vyskočily nové pupínky - byla to reakce na mast i po docela dlouhé době