Je tu někdo věřící?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je tu někdo věřící?
Ahoj, je tu prosím někdo věřící v Boha, nejlépe křesťan? Potřebuji radu v oblasti víry, najde se tu někdo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tož já to napíši sem
. Ale je to trošku zamotanejsi. No, už od dětství jsem věřící, ale teprve teď to beru vážně, snažím se žít podle přikázání, modlím se atd. Jenže je taky pro mně poslední dobou důležité přistoupit k tomu ještě víc, nějak jsem nenašla ještě tu pravou cestu… Nejvíce mě štve, že nejsem otevřená k lidem, stydím se za svoje názory atd. Prostě jsem spíše pasivní než aktivní. Jak to vidíte, jak to máte vy? Myslíte že otevřenost je ve víře důležitá a jak to řešit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šárka91 ale tohle je na každém ne? někdo věří jen v sobě, nemusí všem na potkání vykládat jakou má víru, někdo tim žije tak že to má skoro napsané na čele a někdo nevěří. Pokud to chceš posunout dál tak můžeš do kostela za farářem a s nim to probrat
Ale klidně si věř jen tak pro sebe ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šárka91 Ahoj nikdo není svatý a bez chybičky je důležité abys za svými názory stála a když máš pochybnosti zajdi si promluvit s duchovním. Nemusíš Bůhví jak dávat svou víru najevo je to Tvoje věc a názor, jak se píše v Bibli : když přijdeš do kostela postav se dozadu vskrytu nemusíš dávat na odiv to že tam jsi, a když se postíš umyj si obličej, farizeové dělají svůj obličej nevzhledný, aby všichni věděli, že se postí. Tk nějak je to tam napsáno nechce se mi to hledat jak je to přesně. Správný křesťan má chodit ke zpovědi každý měsíc a přijímat eucharistii. Ať Ti PánBůh žehná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stáťáva píše:
@Šárka91 Ahoj nikdo není svatý a bez chybičky je důležité abys za svými názory stála a když máš pochybnosti zajdi si promluvit s duchovním. Nemusíš Bůhví jak dávat svou víru najevo je to Tvoje věc a názor, jak se píše v Bibli : když přijdeš do kostela postav se dozadu vskrytu nemusíš dávat na odiv to že tam jsi, a když se postíš umyj si obličej, farizeové dělají svůj obličej nevzhledný, aby všichni věděli, že se postí. Tk nějak je to tam napsáno nechce se mi to hledat jak je to přesně. Správný křesťan má chodit ke zpovědi každý měsíc a přijímat eucharistii. Ať Ti PánBůh žehná
Ahoj, nechci se hádat v otázkách víry nebo tady rozpoutávat nějaké rozpory - ale musím to napsat - v lásce
Myslím, že tak trochu pleteš jabka s hruškama. Příklady z Bible, které zde uvádíš, se týkají kritiky pokrytectví. Prostě když se modlíš nebo postíš, máš to myslet upřímně, a ne jenom tak na oko, aby druzí (a především ti věřící) viděli, jak jsi příkladnou křesťankou
Pokud jde o „dávání víry najevo“ před nevěřícími, tak to je právě naopak - my bychom měli být světlo světa, měli bychom být solí, víš co to znamená? A Ježíš sám říká, že kdo se k Němu přizná a nebude se za Něho stydět, k tomu se On také přizná, a kdo Ho zapře, toho On také zapře. A také říká: „Jděte do celého světa a hlásejte evangelium.“ Každý má jiný dar a šíření evangelia má tedy mnoho podob - většinou je nejlepším zpsobem být druhým dobrým příkladem. Ale rozhodně bychom se neměli za svou víru stydět nebo ji cíleně tajit ![]()
A k té poslední větě, že správný křesťan má chodit ke zpovědi a přijímat eucharistii - podle toho bych „správného křesťana“ nehledala. Myslím, že jenom Bůh vidí do našich srdcí a ví nejlíp
I tobě ať Pán žehná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šárka91 každý na to není, někdo je od přírody uzavřený. Buď sama sebou a do ničeho se nenut a nestylizuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stáťáva píše:
@Šárka91 Správný křesťan má chodit ke zpovědi každý měsíc a přijímat eucharistii. Ať Ti PánBůh žehná
správný katolík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šárka91 píše:
Tož já to napíši sem. Ale je to trošku zamotanejsi. No, už od dětství jsem věřící, ale teprve teď to beru vážně, snažím se žít podle přikázání, modlím se atd. Jenže je taky pro mně poslední dobou důležité přistoupit k tomu ještě víc, nějak jsem nenašla ještě tu pravou cestu… Nejvíce mě štve, že nejsem otevřená k lidem, stydím se za svoje názory atd. Prostě jsem spíše pasivní než aktivní. Jak to vidíte, jak to máte vy? Myslíte že otevřenost je ve víře důležitá a jak to řešit?
mozna bys rada svoji viru sdilela, patrila do nejakeho spolecenstvi vericich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šárka91 píše:
Tož já to napíši sem. Ale je to trošku zamotanejsi. No, už od dětství jsem věřící, ale teprve teď to beru vážně, snažím se žít podle přikázání, modlím se atd. Jenže je taky pro mně poslední dobou důležité přistoupit k tomu ještě víc, nějak jsem nenašla ještě tu pravou cestu… Nejvíce mě štve, že nejsem otevřená k lidem, stydím se za svoje názory atd. Prostě jsem spíše pasivní než aktivní. Jak to vidíte, jak to máte vy? Myslíte že otevřenost je ve víře důležitá a jak to řešit?
Nic není hned. Člověk postupně zraje a to nejen ve víře. I víra je proces. Hlavně neupadnout do skrupulí a ono si to postupně sedne
.
- Citovat
- Upravit