Částečná ztráta zraku při cukrovce a vysokém KT – co dělat?

Adam659
7.11.24 19:44

Je tu prosím oční lékař?

Dobrý večer.
Chtěl bych poprosit o radu. Je to cca měsíc co mi zjistili cukrovku. Měl jsem vysoký tak se kterým se léčím a užívám na něj léky při kontrole přišli na tu cukrovku. A teď k věci měl jsem v pravém oku krvavé kaňky ty po pár dnech zmizeli ale od té doby jsem neviděl na půl oka. Je to cca 3 týdny. Dnes je to o něco lepší a vidím zhruba na 2/3. Na oční mě akutně nevzali tak čekám až mi dá praktik doporučení.
Je tu prosím nějaky oční lékař který má myšlenku co by to mohlo být?
Předem moc dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65095
7.11.24 20:19
@Adam659 píše: Více

to tě nevzali ani v nemocnici v oční ambulanci? Žádanku mít ani nemusíš. To jsi tři týdny nic nedělal? Zrovna tohle mi připadá jako docela vážná věc. I když tu někdo napíše, co by to třeba možná mohlo být, nic to neřeší, bez pořádně prohlídky očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
7.11.24 20:26

Kristova noho! Hned zítra k PL a žádanku na AKUTNÍ vyšetření. Kdyby se vám odchlipovala sítnice, tak budete čekat? Chcete být do konce života mrzák? Lidi lezou na oční s invertovanou řasou, která je svědí. A vy čekáte s poměrně závažným problémem. Něco bude na sítnici, to je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
7.11.24 20:26

@Adam659 na oční do nemocnice. Jako nevidíš 3 týdny na 1/3 zorného pole? Ty kaňky jsi měl v zorném poli? Kolik byl ten cukr? Nějaké vysoké hodnoty se kterými jsi chodil delší dobu? Takhle by se mohlo projevit krvácení do sklivce při nějakém odchlípnutí sítnice. Kdybys napsal že se to stalo dnes, tak bych napsala ať jdeš na oční hned. Vzhledem k tomu, že je to 3 týdny, tak to vydrží do zítra. Jestli potřebuješ nutně žádanku, tak zítra k praktikovi, určitě napíše žádanku na statim vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
7.11.24 20:30
@Doctus píše: Více

no ta sítnice se už možná odchlípla, nebo nějaké krvácení do sklivce jestli viděl v zorném poli krvavé šmouhy. Nebo makulární edém při cukrovce. Všechno věci co rozhodně nesnesou odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3704
8.11.24 06:08

@Adam659 a hned jak vyřešis oči, bylo by na velké zamyšlení ubytek vahy. Vysoký krevní tlak, cukrovka, to by odpovidalo.. oči jsou u cukrovky prvním varováním..a moc se mi nechce verit, jestli mas očního doktora, že by tě nechal s tímhle problémem čekat, že to není akutní. A divím se, že kdyby to tak náhodou bylo, že sam neletis do nemocnice na pohotovost, určitě by tě neodmitli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí