Jeden, nebo dva psi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
213
23.10.12 08:17

Jeden nebo dva psi?

S přítelem plánujeme koupě pejska…a ted potřebuji poradit, jednoho nebo dva? Mám strach aby jeden pejsek moc nebrečel když bude doma sám, dva aby zase nezdemolovali byt…co myslíte? Mátě někdo dva hafi? Děkuju za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
23.10.12 08:18

Mame dva psi a meli jsme i jednoho. Zalezi na hodne faktorech, nejde odpovedet jen tak obecne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.10.12 08:23

Dvě štěňata bych určitě nekupovala, pokud nemáte se psama zkoušenosti. K jednomu dobře ovladatelnýmu, bych štěně klidně kooupila. :think: Ale pes stejně většinu dne prospí, takže bych to nějak neřešila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6490
23.10.12 08:24

My pořídili jednoho a až se adaptoval, tak druhého. A jsou skvělí :srdce: :srdce: Když pořídíš oba najednou, je tam riziko, že budou jako smečka a tak nějak prdět na Tebe…ale taky se to stát nemusí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
23.10.12 08:24
@Diana.Kyss píše:
S přítelem plánujeme koupě pejska…a ted potřebuji poradit, jednoho nebo dva? Mám strach aby jeden pejsek moc nebrečel když bude doma sám, dva aby zase nezdemolovali byt…co myslíte? Mátě někdo dva hafi? Děkuju za odpověď.

tohle je hrozně individuální, v bytě jsem začla z jedním psem ale byl psychicky na tom špatně ( původ neznámí) tak jsem pořídily štěně a psi jsou spokojení. Naopak na baráku máme hlídacího psa a k tomu si nějak neumím představit že bych dala dalšího. Co pes to jiná nátura hodně taky sejde na plemenu a tom kde pes bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
23.10.12 08:27

Jeste ti nasi jsou jako Tom a Jerry. Mame normalniho vorecha a potom Yorksira.
York je starsi, uz ma rad svuj klid, je silene zarlivy (na nas lidi). Vorech je torpedo, furt by se o neco tahal, skorpil, blbnul… no a tak ho Yorksir porad odhani, nechce ho k nam pustit a ten to bere za hru, tak do nej porad vydlubuje… ted uz se tam kolikrat prida i mala a mame fakt veselo!

Na druhou stranu, kdyz nejsou spolu ani jeden nezere a vorech nam jeste kadi doma, asi jako pomsta! :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.10.12 08:28

Aha, já myslela, že pokud dva tak bych vzala sestřičky…myslíte, že tedy zatím jednu a časem se uvidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
23.10.12 08:28

Máš se psy zkušenost? hádám že ne, protože jinak by sis asi ty dva dokázala představit a nepotřebovala se ptát. pokud ne, tak určitě jednoho a hodně společenskou a „uživatelsky“ příjemnou rasu. rozhodovala bych se i podle toho, jestli máte podmínky - tj, hodně času na venčení a to i v době kdy onemocníš, nebo děti, pokud máš. se psem se musí pořád. taky jestli máte možnost doma psy někam oddělit, v případě, kdy by bylo z nějakého důvodu třeba. taky jakou rasu, pokud by šlo o velké psy, tak už bych sakra rozmýšlela. měla jsem dva a bylo to dost náročné a už bych dva velké psy nechtěla. hodně bych věnovala pozornost tomu, co za psa domů dovedu. taky jestli mi ho někdo pohlídá, až budu chtít jet na dovolenou. co se týče ničení, když je pes doma sám - nevěř tomu, že dva psy se zabaví. v rabování naopak mohou být super parťáci a byt komplet vybílit :D je to smečka a je to jiné než když je jen jeden ;) asi se musíš zeptat konkrétně, dotaz je hrozně obecný. napiš víc o tom, jak bydlíte apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
23.10.12 08:29

Aho, j máme jednoho pejska 7let a s jedním je to úplně jiné a teď rok a půl druhého a najednou máme smečku a to je úplně jiná situace, dneska vím, že když jsme si pořizovali prvního pejska tak jako úplní začátečníci jsme nadělali spoustu chyb a mít dva tak by nám asi přerostli přes hlavu.
Přeju hodně krásných chvil s pejskem - za mě říkám je to úžasný společník, který nám neskutečně naplňuje život, ale i dobrý vychovatel, protože mě osobně hafánci naučili DŮSLEDNOSTI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
23.10.12 08:33
@Diana.Kyss píše:
Aha, já myslela, že pokud dva tak bych vzala sestřičky…myslíte, že tedy zatím jednu a časem se uvidí?

Soužití dvou fen je nejnáročnější kombinace. Pokud jste psa nikdy neměli tak dvě fenky ne. Až příjde psí puberta už to nebudou sestry, ale dvě feny, které žijí spolu. Máme doma dvě feny a opravdu musíme být velmi přísní a důslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
23.10.12 08:34

Máme 4 a je to bezvadné, smečka se krásně zabaví. ALE pořizovali jsme je vždy s ročním rozestupem - tydy nejmladší už měl základní návyky a byl plně přizpůsobený smečce.. Napiš jaké máte podmínky a jaké plánujete plemeno - a pak i jakou konkrétní chovatelskou stanici :-) Je to rozhodnutí na spoustu let a je potřeba udělat ho skutečně pečlivě ;) Jinak ano dvě štěňátka by se vám krásně zabavila ale na úkor zařízení bytu a dalších věcí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.10.12 08:35

@Saroya
Pejska jsme měli 15 let, byl to maltézák s něčím šmrnclej takže dělal jak kůň…byl středního vzrůstu a hlavně byl zvyklej, že s ním byl někdo pořád doma a jen se nechal doma sám strašně brečel, jinak byl vychovanej, hodnej, to všechno ano ale doma sám nevydržel ani minutu, jen se zabouchli dveře tak brečel na celej panelák…ted chceme nějaký střední plemeno, ne uplně malýho psa ale ani ne velkýho, nejlíp asi křížence. Bydlíme v paneláku, ale máme zahradu kam chodíme denně i v zimě, dcera tam pořád blbne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
23.10.12 08:36

@rusovlaska.e A jaké plemeno? To mi přijde o nezvládnutí výchovy.. Mám 3 feny a psa a není vůbec žádný problém. Nepereou se o krmení, nevrčí na sebe jen si hrají.. Dospěé jsou všechny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
23.10.12 08:41

Dva psy sourozence (ani feny) nebrat. dříve nebo později mezi nimi vznikne rivalita a když jsou stejně staří tak mají stejné šance na vůdčí postavení a může dlouho trvat (i nafurt) než si to vyjasní.

jinak my máme dva psi na zahradě a jsou super, zabaví se spolu, mají se rádi. máme dvouletou fenu a čtyřletého psa. jen při hárání je týden problém, ale to se dá vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
23.10.12 08:46

@lenk Důležité je, aby byl vůdce smečky člověk. Pak se psi nemají o co prát protože já rozhoduji s kým se budu mazlit, já rozhoduji koho nakrmím a koho vezmu na procházku.. Blbé je, když je doma nadvláda psů, kteří mají pocit, že si to mezi sebou musí vyjasňovat.. Ve skutečnosti nemusí protože to kdo bude jíst nebo kdo bude u mě rozhoduji já - vůdce smečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný