Pes se stále drbe

1065
22.10.12 22:54

Pes se stále drbe

Ahoj holky, sice se tohle téma netočí kolem dětí, ale snad někdo poradí. Tchánovci mají 8m štěně bígla. Asi měsíc se hodně drbe, uši už má rozdrápané, kouše se na břiše, atd. Doktor změnil krmivo a dal mu prášky, ale moc to nepomohlo, drbe se dál. V pátek jde na kontrolu ale zdá se že veterinář je trochu bezradný, nemáte někdo zkušenosti a rady? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1065
22.10.12 22:56

Ještě bych chtěla dodat, že spí klidně, drbe se jenom když je vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.12 22:58

To dělá i našich pudlice, blechy a takové svinstvo nemá, je to domácí pes, veterináři řekli, že to má z nesprávné stravy, že musí držet dietu, takže jí kupovali nějaké speciální granule, nějaký šampon od veterináře a přestalo to, jak přestali kupovat doporučené, tak se za škrábala.
Tak zajdi k veterinářovi co vám diagnostikuje psovi možná bych i změnila jiného veterináře :think:.
Třeba u pudlů jsou ty uši běžné, ale to svědění kůže ne, je to nějaká nemoc asi :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.10.12 23:02

Co výcvik, má pes ukotvené místo, ví, že je poslední v řadě? Můj pes si jeden čas vylízával úplný díry do pacek a bylo to nejistotou, nevýchovou…
Jinak může mít citlivou kůži, může mít nějakou plíseň či něco. Vyzkoušela bych lázně se sírou (koupíš v prášku v lékárně), mělo by to kůži pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
22.10.12 23:19
@IvkaH píše:
To dělá i našich pudlice, blechy a takové svinstvo nemá, je to domácí pes, veterináři řekli, že to má z nesprávné stravy, že musí držet dietu, takže jí kupovali nějaké speciální granule, nějaký šampon od veterináře a přestalo to, jak přestali kupovat doporučené, tak se za škrábala.
Tak zajdi k veterinářovi co vám diagnostikuje psovi možná bych i změnila jiného veterináře :think:.
Třeba u pudlů jsou ty uši běžné, ale to svědění kůže ne, je to nějaká nemoc asi :nevim:.

a nevíš co to bylo za šampon? Granule má fakt kvalitní, čekali jsme že se to zlepší a nic moc :,( je mi ho líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
22.10.12 23:19
@Gladys píše:
Co výcvik, má pes ukotvené místo, ví, že je poslední v řadě? Můj pes si jeden čas vylízával úplný díry do pacek a bylo to nejistotou, nevýchovou…
Jinak může mít citlivou kůži, může mít nějakou plíseň či něco. Vyzkoušela bych lázně se sírou (koupíš v prášku v lékárně), mělo by to kůži pomoct.

no jestli je to výcvikem tak už by se musel udrbat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
22.10.12 23:20

Ještě mě napadlo dát mu antihistaminika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus-i
22.10.12 23:25

Tak něco podobnýho má babičky pes, furt se drbal měl i strupy už z toho. Byl to domácí pes-yorkšír. Nic mu nepomáhalo, nakonec šly na odběr krve a zjistilo se že někde něco chytil-možná od blechy, klíštěte. Dostává nějaký prášky a má přísnou dietu.
Vet. říkal že na to mohl i umřít, že by ho to sežralo. No snad to není váš případ.

• Citovat
  • Upravit
1065
22.10.12 23:30
@Lus-i píše:
Tak něco podobnýho má babičky pes, furt se drbal měl i strupy už z toho. Byl to domácí pes-yorkšír. Nic mu nepomáhalo, nakonec šly na odběr krve a zjistilo se že někde něco chytil-možná od blechy, klíštěte. Dostává nějaký prášky a má přísnou dietu.
Vet. říkal že na to mohl i umřít, že by ho to sežralo. No snad to není váš případ.

Pána boha ještě to tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus-i
22.10.12 23:35

@fiali No snad ne ale když už to trvá měsíc tak bych asi pro jistotu na tu krev šla…

• Citovat
  • Upravit
2566
22.10.12 23:38

Ahoj, něco podobného míval náš jezevčík a na radu veterinářky jsme ho po každém koupání přelili octovou vodou- bohužel si už nepamatuju přesně v jakém poměru (asi 3 lžíce octa na litr vody).
Zlepšilo se to asi po 2-3 koupáních.
Určitě bych zkusila nejdříve něco takového-rychlé, levné a neškodné, než pejska trápit s léky a pod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
23.10.12 00:23

No, to může být bohužel věcí…Alergie, jakkákoliv, nestačí jen změnit stravu, musí se vyměnit vše kolem psa…Já třeba tenkrát přepírala pelech, jestli mu nevadí prací prášek a spoustu dalšího jsem měnila, už si nevzpomenu.Taky to může být od kousnutí nějakého hmyzu - pes si to rozdrbe, udělá se mu v tom nějaký bordel, který si pak roznese po celém těle. Může to být i suchá kůže, ta pak taky svědí.
Moje doporučení - pokud už mu nějaká místa mokvají, oholit a natírat 3krát denně hypermanganem. Léky dostal Prednison? Ten měl náš pes. Vyměnit stravu, prostředí, zkoušet zjišťovat, na co je alergický. KOupit kvalitní olivový olej a každý den mu dát lžíci do jídla (to je na tu suchou pokožku).Vykoupat v nějakém kvalitním hypoalergenním šamponu proti parazitům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.10.12 02:51

Může mu vadit i kvalitní strava, třeba jen nějaká složka, nebo jak psaly holky, cokoliv z jeho okolí :think: Kdysi mému pejskovi, po dlouhé době přišli na to, že je vlastně alergický na psi, neskončilo to dobře, snad to nebude váš případ. Nám se dost osvědčil lososový olejíček do jídla, prodávají ho na mall.cz asi za dvě stovky a vydrží dlouho a určitě bych vykoupala v nějakém specielním šamponu od veterináře, stojí dost, ale pomáhají, ale jestli si vet. neví rady, možná bych zkusila i jiného doktora :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
23.10.12 07:12

@fiali Alergie na žrádlo. Pokud se změní, změna v organismu trvá i půl roku mi říkal vet. U nás teda zabrala po měsíci. A mám klid :kytka: Taky měla strupy. Rozdrbané. Sic nějak extra jako váš, ale i tak to bylo nepříjemné. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4426
23.10.12 07:54

A dělal vet. pejskovi seškrab? A co ostatní štěňata z vrhu? Napadá mě demodikoza, ale může to být bohužel cokoliv, projevy kožních nemocí jsou hodně podobné, takže to bývá na dlouho i s tím, než se zjistí, příčina. Určitě doporučuju udělat znovu seškrab z kůže a výtěr z ucha a mrknout znovu pod mikroskop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný